Ο βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε λειτουργία στη μνήμη της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στη δεύτερη επέτειο του θανάτου της.

Ο μονάρχης, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, έφθασε στη μικρή εκκλησία Crathie Kirk κοντά στο Balmoral.

Μεταξύ των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να δουν τον Βασιλιά Κάρολο ήταν και η Diane Brandish, τουρίστρια που επισκέφθηκε τη Σκωτία από το Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, η οποία δήλωσε ότι το να δει τον βασιλιά ήταν ένα απροσδόκητο «μπόνους» στις διακοπές της και παρατήρησε ότι «ήταν πολύ ευγενικός. Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Νέα Ζηλανδία παρακολουθούν αρκετά στενά τη βασιλική οικογένεια και γνωρίζουν για την επέτειο».

Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε στο X μια φωτογραφία της εκλιπούσας βασίλισσας να χαμογελά ευτυχισμένη σε ένα καλοκαιρινό πάρτι στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ το 2019. Την φωτογραφία της συνόδευε η λεζάντα: «Θυμόμαστε τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, 1926-2022».

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ σε ανάρτησή του ανέφερε: «Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η αφοσίωση της αείμνηστης βασίλισσας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία μας δίδαξε ότι όποιες προκλήσεις κι αν αντιμετωπίζει η χώρα μας, η αξία της υπηρεσίας παραμένει πάντα. Για τα 70 ένδοξα χρόνια της βασιλείας της, βρισκόταν στην καρδιά της ζωής αυτού του έθνους. Σήμερα τιμούμε τη μνήμη της».

Διαβάστε ακόμη: