Το ενδεχόμενο να ζητήσει αστυνομική προστασία έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε στην Καλαμπάκα εξετάζει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger “Βασιλακόπουλε ψόφα”. Έχουμε ξεφύγει», είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε πως δεν θα υποβάλλει μήνυση, διότι στόχος του δεν είναι να τιμωρήσει κανέναν. Ωστόσο, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζουν τα μέτρα.

«Σε μια δημοκρατία, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή», σημείωσε με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας που ανέφερε: «Δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνεις στο μαγαζί μου».

«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους» είπε μεταξύ άλλων.

Περιγράφοντας όλα όσα έγιναν στην ταβέρνα, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι:

«Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», είπε και πρόσθεσε πως αμέσως μετά πιθανότατα ο γιος του πήγε στο τραπέζι τους όπου τους έδιωξαν με βίαιο τρόπο.

«Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν τα πουκάμισα. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν» συνέχισε ο καθηγητής.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε ότι αν δημοσιοποιήσει το περιστατικό, θα έχει επιπτώσεις.

«Τι νομίζεις ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΪ θα σε σώσουν, μου είπε ο ιδιοκτήτης και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ μου είπε πως αν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.