«Ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει αλλά ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η “στραβή” για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά, που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, όταν ξεκίνησε η επιδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό είναι περίπου στο 30%. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα και παράλληλα στην αυξημένη ιχνηλάτηση, αφού πραγματοποιούνται περισσότερα τεστ στα παιδιά από ό,τι πέρσι.

Μάλιστα, τόνισε ότι το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα παιδιά στην ηλικία 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο, επισημαίνοντας πως η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας από τη Pfizer είναι κοντά.

Σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο «ξεπερνά τα όρια της τρέλας και δεν γίνεται ρισκάρεις να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη». «Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς» συμπλήρωσε «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι» σημείωσε επίσης.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει να κάνει με θέματα παιδείας στη χώρα μας: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα.»

Τέλος, σχολίασε:«Είχαμε 3 εκατ. γιατρούς και τώρα έχουμε 10. Όλοι έχουμε πάρει πτυχίο Ιατρικής από το Facebook».