Την δυσαρέσκειά του για τον ρυθμό των εμβολιασμών εξέφρασε ο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι εάν οι εμβολιασμοί συνεχιστούν στον ρυθμό που έχουμε σήμερα τότε το φθινόπωρο θα έχουμε νέο lockdown.

Βασιλακόπουλος: Νέο lockdown το φθινόπωρο αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό εμβολιασμών

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown το φθινόπωρο, αν δεν προχωρήσουν με ταχύτερους ρυθμούς, απ’ ότι τώρα, οι εμβολιασμοί, έκανε λόγο ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε αρχικά στον ΑΝΤ1 για το μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας σε αμιγείς και μεικτούς. «Η συγκεκριμένη διαδικασία αποδίδει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν στον εμβολιασμένο σε αντιδιαστολή με τον μη εμβολιασμένο». Παράλληλα, προσέθεσε ότι δεν στερείται κάποιος συμπολίτης μας του δικαιώματος να βγει να φάει σε μια ταβέρνα, καθώς θα υπάρχουν πολλά μεικτά καταστήματα, αλλά με πιο αυστηρά μέτρα τα οποία αφορούν σε εσωτερικούς χώρους λειτουργίας, εκεί όπου η μεταδοτικότητα του ιού είναι μεγαλύτερη.

Ο Καθηγητής τόνισε το εξής: «Πρέπει να λειτουργήσουμε με δύο βασικούς πυλώνες: Πώς θα προστατευτούμε από την εξάπλωση της επιδημίας, δεδομένου και του φόβου για τη μετάλλαξη Δέλτα, και πώς θα δώσουμε κίνητρο στους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Νέο lockdown το φθινόπωρο;

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος συμπλήρωσε πως οι καταστηματάρχες προκειμένου να μην χάσουν πελάτες θα επιλέξουν τα καταστήματά τους να είναι μεικτής λειτουργίας. «Πολύ φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος των καταστηματαρχών θα επιλέξουν να είναι μεικτής λειτουργίας στο βωμό του να έχουν μεγαλύτερη γκάμα πελατών».

Όσο για ένα νέο lockdown, αυτό το φθινόπωρο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είπε πως «θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των εμβολιασμών και έρθει το φθινόπωρο, θα ξαναπάμε σε lockdown διότι το ποσοστό αυτών που θα είναι ευπαθείς θα είναι μεγάλο και το κράτος θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα που θα μας ταλαιπωρήσουν όλους».

Διαβάστε επίσης τι λένε Καθηγητές του ΕΚΠΑ οι οποίοι παραθέτουν τη δική τους γνώμη σε άρθρο με τίτλο «Τι προβλέπουν οι ειδικοί για την πανδημία το προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα»:

Κορωνοϊός: Τι προβλέπουν οι ειδικοί για το προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα