Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, ενώ αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται προς το Κρυονέρι.

«Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών_Λαμίας», τονίζει μεταξύ άλλων το 112.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει ήδη κάψει ένα μέρος της δασικής περιοχής που περιβάλλει το βασιλικό κοιμητήριο ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται μεγάλη μάχη προκειμένου να διασωθούν όσα περισσότερ κοντέινερς.

Tatoi_koimhtirio

Από το γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς, επιβεβαιώνεται πως η φωτιά που έχει ξεσπάσει εντός του Κτήματος Τατοΐου είναι εκτεταμένη και πως επιχειρούν όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

drosopigi-kryoneri__1_

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έπιασε φωτιά εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος, ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμμένα.

Μάλιστα στις 14:30 υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη αναζωπύρωση στο ίδιο ρέμα, στις παρυφές του Κρυονερίου.

Οι φλόγες στο Τατόι

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει σε τμήμα εντός των πρώην βασιλικών κτημάτων και μάλιστα γύρω στις 16:00 υπήρξαν πληροφορίες ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα κοντέινερ με τους βασιλικούς θησαυρούς, δηλαδή εντός του ιστορικού πυρήνα του κτήματος.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχει φτάσει στα ανάκτορα στο βασιλικό κτήμα μέσα», δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Η πυρκαγιά είναι μέσα στα βασιλικά κτήματα, κοντά στα ανάκτορα. Δεν ξέρω αν έχει φτάσει στα κτίρια, αλλά είναι κοντά και όπως με ενημέρωσε η Πυροσβεστική είναι πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που έφεραν για να αποθηκευτούν μέσα τα αντικείμενα των βασιλικών ανακτόρων», πρόσθεσε.

Διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κλείσει η έξοδος της Εθνικής προς τη Βαρυμπόμπη (παράδρομος).

Λόγω αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

Λ. Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
κόμβος Βαρυμπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα το Χάνι) στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
Τατοΐου από την λ.Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.
Λεωφορος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο.
Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογείτονος.
Εθνική οδός Μαλακάσας Σκάλας Ωρωπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη.
Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγίας Τριάδος.
9.Δροσοπηγής από το ύψος της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή.
Τατοϊου από την συμβολΉ της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.