«Η Άνγκελα Μέρκελ σημάδεψε όσο κανείς άλλος την Ευρώπη που ζούμε και ο ρόλος της ήταν καθοριστικός σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που ζήσαμε» σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του επισημαίνει ότι «η σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα δεν ήταν απλά μια εθιμοτυπική επίσκεψη πριν από την αποχώρηση της μετά την μακρόχρονη θητεία της».

«Η Άνγκελα Μέρκελ σημάδεψε όσο κανείς άλλος την Ευρώπη που ζούμε και ο ρόλος της ήταν καθοριστικός σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που ζήσαμε. Από την κρίση της Ευρωζώνης και το Brexit έως τον κορονοϊο και το Ταμείο Ανάκαμψης, το προσφυγικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εμπειρία της και η γνώση της διεθνούς σκηνής είναι εξαιρετικά διεισδυτική και ψύχραιμη» προσθέτει.

Η Ελλάδα είναι διαφορετική

Στην ανάρτησή του επικαλείται τη φράση του πρωθυπουργού ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνώρισε η ίδια την τελευταία δεκαετία», αλλά και τη δήλωση της κ. Μέρκελ ότι «ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους Έλληνες».

«Και πράγματι», συνεχίζει ο αναπληρωτής υπουργός, «οι Έλληνες έκαναν μεγάλες θυσίες, πολλές φορές πάνω από τις δυνάμεις τους».

«Όμως η Ελλάδα έχει αφήσει πλέον πίσω της την κρίση και με αποφασιστικά βήματα προχωράει μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον» καταλήγει