Η Κεντρική Επιτροπή του ΜΕΡΑ25 συνεδρίασε ώστε να συζητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών, μετά την ήττα που υπέστη το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην ομιλία του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει την ηγεσία του κόμματος, παρά την ήττα. Σε διαφορετική περίπτωση όπως λέει, «θα επρόκειτο για κλασική αστική ολιγαρχική στάση του τύπου “μετά από εμένα το χάος”».

Αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όπως δεν ήταν το 15 Τσίπρας, έτσι δεν θα γίνει και σήμερα. «Ουδείς αναντικατάστατος, ναι, αλλά κι ουδείς δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής, πριν το καλοκαίρι, στο δρόμο για το Συνέδριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη

Συνοδοιπόροι, όπως δεν ήμουν Τσίπρας το 2015, δεν θα γίνω Τσίπρας σήμερα. Ουδείς αναντικατάστατος, ναι. Αλλά κι ουδείς δικαιούται να αφήσει το ΜέΡΑ25 ακυβέρνητο, χωρίς διαδικασία διαδοχής, πριν το καλοκαίρι, στο δρόμο για το Συνέδριο. Θα επρόκειτο για κλασική αστική ολιγαρχική στάση του τύπου: «μετά από εμένα το χάος». Το ίδιο και μια ανθρωποθυσία συνοδοιπόρων γύρω μου ώστε να μείνω εγώ αλώβητος την ώρα που ικανοποιείται το αίτημα κάποιων για χαρακίρι «υπευθύνων».

Έχω υποχρέωση στον κόσμο που μας σταματά στο δρόμο, που μας λέει «μην τα παρατήσετε». Έχω υποχρέωση σε εσάς να εγγυηθώ, τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο, την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25. Της εμπροσθοφυλακής στη μάχη για την περιφρούρηση προοδευτικών πολιτικών, ιδεών, θέσεων και αξιών που μας υπερβαίνουν όλες και όλους, με πρώτη την επανα-νοηματοδότηση της διάκρισης Αριστεράς-Δεξιάς, η απαξίωση της οποίας συσκοτίζει τα αίτια της ανισότητας, την φύση της συστημικής κρίσης και τις δυνατότητες των πολλών να απελευθερωθούν από τον ζυγό των πολύ λίγων.

Διαβάστε περισσότερα