Σε μια από τις πιο αιχμηρές και αποκαλυπτικές τοποθετήσεις του μέχρι σήμερα, ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας στο Nor-Shipping στο Όσλο, εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή του για τις μέχρι στιγμής αποδόσεις των νεότευκτων πλοίων υψηλών προδιαγραφών και εναλλακτικών καυσίμων – μια στρατηγική επένδυση που στήριξε με θάρρος, όραμα και σημαντικό κεφάλαιο.

«Πληρώσαμε το τίμημα – και κανείς δεν πληρώνει το premium»

Ο ηγέτης της Capital Group δεν μάσησε τα λόγια του: «Μέχρι στιγμής, είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι. Δεν βλέπουμε κανέναν να πληρώνει το premium». Με άλλα λόγια, οι προσδοκίες για υψηλότερες αποδόσεις λόγω της περιβαλλοντικής υπεροχής των πλοίων με νέες τεχνολογίες καυσίμου δεν επαληθεύτηκαν.

Ο ίδιος εξήγησε πως η επένδυση σε «πράσινες» τεχνολογίες κόστισε επιπλέον 15 έως 30 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο. «Πίστευα – όπως και όλος ο κλάδος – ότι σε 2-3 χρόνια θα βλέπαμε τα οφέλη. Αυτό δεν έχει συμβεί. Αλλά αν έχεις την οικονομική αντοχή να περιμένεις, είναι θέμα χρόνου να δικαιωθείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η στρατηγική ψυχραιμία και το στοίχημα του LNG

Παρά την απογοήτευση, ο Μαρινάκης παραμένει νηφάλιος και στρατηγικά αισιόδοξος. Αν και παραδέχεται πως δεν είναι πια τόσο αισιόδοξος όσο στην αρχή, διατηρεί την πίστη του στις μελλοντικές αποδόσεις και μιλάει για την υπομονή ως κρίσιμο πλεονέκτημα: «Το LNG είναι στοίχημα. Ξέραμε ότι θα έχει premium, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα – και αυτό το αποδεχόμαστε».

Οι νέες παραγγελίες και το δίλημμα της Κίνας

Ο εφοπλιστής αποκάλυψε  ότι έχει παραγγείλει πλοία με συμβατικά καύσιμα – από feeders έως VLCCs – για να εξισορροπήσει το χαρτοφυλάκιό του. Παράλληλα, ερωτηθείς αν θα έδινε σήμερα νέες παραγγελίες σε κινεζικά ναυπηγεία, με φόντο την αμερικανική πολιτική κατά της Κίνας, ήταν ξεκάθαρος: «Θα το σκεφτόμασταν διπλά για το αν θα παραγγείλουμε. Αλλά όχι για το αν είναι Κίνα ή Κορέα. Έχουμε πολυετείς σχέσεις και με τις δύο χώρες».

«Οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες – και οι μεγάλοι παίζουν μπροστά»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικές συγκρούσεις ανοίγουν παράθυρα ευκαιριών για τους παίκτες που διαθέτουν μέγεθος, ρευστότητα και πολυσχιδή εμπειρία. «Όταν έχεις παρουσία σε διαφορετικές αγορές, σχεδόν ποτέ δεν πάνε όλες άσχημα ταυτόχρονα», τόνισε. «Μπορούμε να προσφέρουμε στόλους σε ναυλωτές, να διαπραγματευτούμε καλύτερα με τα ναυπηγεία, να εξασφαλίσουμε πλεονεκτικές ναυλώσεις».

Με περισσότερα από 300 έτη time charter από τις αρχές του 2025, ο Μαρινάκης αποδεικνύει έμπρακτα ότι, παρότι «όλοι είναι επιφυλακτικοί», η ναυτιλία παραμένει μια ζωντανή, γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες αγοράς.

Η απογοήτευση για την αργή απόδοση των «πράσινων» επενδύσεων δεν σημαίνει υποχώρηση. Αντίθετα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική του με γνώμονα τη μακροπρόθεσμη επιβίωση και κυριαρχία. Η δική του ναυτιλία δεν είναι για τρία χρόνια – είναι για δεκαετίες. Και ο ίδιος, φαίνεται, είναι έτοιμος να παίξει για να κερδίσει.

Διαβάστε ακόμη: