search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γκολ στη ναυτιλία και στα γήπεδα

O Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου Capital και το 2010 βρέθηκε στη λίστα “One Hundred People” του βρετανικού ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd’s List

241002154750_marinakis_evangelos-e1678434228812-1024×607

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό. Η επιτυχημένη του πορεία στον χώρο της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων τον έχει καταστήσει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την περιουσία του να ξεπερνά τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Forbes.

Ειδικότερα, η περιουσία του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Ρίο Άβε, ανέρχεται στα 3,8 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Μάλιστα, όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Μαρινάκης καταλαμβάνει την 932η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Παράλληλα, ο δείκτης που διαθέτει το Forbes και καταμετρά real time (αληθινό χρόνο) το μέγεθος του πλούτου της οικονομικο-επιχειρηματικής αφρόκρεμας, απεικονίζει πως η καθαρή αξία του κ. Μαρινάκη και της οικογενείας του την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ενισχύεται 0,10% ή κατά 4 εκατ. δολάρια.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Φτιάχνει δέκα πλοία Platform Supply Vessel

Η Ελλάδα θέλει αλλά δεν… μπορεί. Βλέπετε δεν έχει δικά της πλοία για την παροχή υπεράκτιων πλατφορμών γεώτρησης και αναλώσιμα γεώτρησης.

Η Τουρκία έχει, η Νορβηγία έχει, οι ΗΠΑ έχουν. Η Ελλάδα δεν έχει. Σε λίγο καιρό όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει έναν στόλο με Platform Supply Vessel (PSV) ή αλλιώς MPSV.

Ο Έλληνας μεγιστάνας προχωρά περαιτέρω στην υπεράκτια ναυτιλία με περισσότερα νέα πλοία που κατασκευάζει σε ναυπηγεία της Κίνας, αναφέρει το tradewindsnews.com.

Επένδυση $750 εκατ. από Βαγγέλη Μαρινάκη σε 10 νέα πλοία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της νέας εταιρείας του Capital Offshore Management Corp, έχει συμφωνήσει για την κατασκευή έως και οκτώ πλοίων ανεφοδιασμού πλατφόρμας, στα κινεζικά ναυπηγεία Fuijian Mawei Shipbuilding.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγγελία συγκεκριμένων πλοίων εδώ και δέκα χρόνια, ενώ η νορβηγική Breeze Ship Design έχει επιλεγεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον σχεδιασμό δύο ακόμα πλοίων MPSV στο ίδιο ναυπηγείο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ θα έχει το δικό της «παλάτι» – Όσο αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο BBC

Ο ηγέτης της βρετανικής ομάδας θέλει να μετατρέψει το City Ground σε ένα υπερσύχρονο γήπεδο 50.000 θέσεων – «Θα είναι ένα από τα καλύτερα στην Αγγλία», δήλωσε.

Στιγμές δόξας ζει η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τη βρετανική ομάδα να έχει εδραιωθεί πλέον στο κορυφαίο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου και να έχει κερδίσει τον θαυμασμό και την αναγνώριση των φιλάθλων, αλλά και των παραγόντων των συλλόγων της Premier League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εκτοξεύσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να την μετατρέψει μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League, με τον ηγέτη του συλλόγου να έχει βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην αναγέννηση του κλαμπ. Ο ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας υποσχέθηκε στον κόσμο του συλλόγου ότι θα επαναφέρει τους Reds στην κορυφαία κατηγορία του βρετανικού ποδοσφαίρου και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τα κατάφερε.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1967 στον Πειραιά. Ο πατέρας του, Μιλτιάδης Μαρινάκης, ήταν πολιτικός και εφοπλιστής με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

O Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδρυτής του ναυτιλιακού ομίλου Capital και το 2010 βρέθηκε στη λίστα “One Hundred People” του βρετανικού ναυτιλιακού περιοδικού Lloyd’s List. Το 2017, βραβεία της ίδιας έκδοσης τον ανέδειξαν ως προσωπικότητα της χρονιάς στην ελληνική ναυτιλία.

Από το 2010 είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξαγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Το 2017, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε και την Notigham Forest, ενώ το 2023 πέρασε στην κατοχή του και η πορτογαλική Rio Ave.

Πέρα από τη ναυτιλία και τον αθλητισμό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα και στην εγχώρια βιομηχανία των media. Μέσω του ομίλου Alter Ego στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει, μεταξύ άλλων, τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, καθώς και το ενημερωτικό σάιτ in.gr. Η Alter Ego συμμετέχει, επίσης, στην εταιρεία πρακτόρευσης και διανομής περιοδικών και εφημερίδων Άργος.

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Μαρινάκη και έχει τέσσερα παιδιά, με τον πρωτότοκο υιό του, Μιλτιάδη Μαρινάκη να γεννιέται το 1999 και να είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ψυχικού. Ταυτόχρονα, έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτική Επιστήμη στο Nottingham Trent University στην Αγγλία, ενώ ζει στο Λονδίνο όπου και έχει αναλάβει τη διοίκηση της δεύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της οικογένειας Μαρινάκη, της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το 2021 ίδρυσε την δική του εταιρία, το Shopflix. Ελέγχει κατά 50% τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης pool δεξαμενόπλοιων Heidmar Inc με γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Σιγκαπούρη. Κατέχει επιτελικές θέσεις τόσο στην Alter Ego, όσο και στη ναυτιλιακή Capital Ship Management Corp.

Διαβάστε ακόμη: