Με χορηγία του προς τον Δήμο Χανίων ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος για τη διαμόρφωση χώρου μελέτης και μνήμης στο σπίτι των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά, εφόσον η πρότασή του εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημαντηράκη, τόνισε ότι προτίθεται να προχωρήσει στην κάλυψη ολόκληρου του οικονομικού κόστους εφαρμογής της μελέτης «Δράσεις προβολής και ανάδειξης της ζωής και του έργου των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη» στο πατρικό της οικογένειάς τους.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης», χωρίς ωστόσο να εγκριθεί.

Η επιστολή του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού κοινοποιήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση της Τρίτης, το οποίο όμως εν τέλει αποσύρθηκε με σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων, ώστε να συζητηθεί πρώτα στο ΔΣ του Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή (την οποία συνυπογράφει ο Ξενοφώντας Κωνσταντινίδης), «διατιθέμεθα να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου το οικονομικό κόστος της εφαρμογής της μελέτης. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει προμήθεια και εγκατάσταση επίπλων, Η/Μ εξοπλισμού και ανάπτυξη πληροφοριακών και ηχητικών συστημάτων και αποσκοπεί στην ολοκλήρωση του πατρικού των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά, ως έναν σύγχρονο χώρο μελέτης και μνήμης. Εφ’ όσον η δωρεά γίνει δεκτή από τον Δήμο Χανίων, η υλοποίηση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ολίγων μηνών από Χανιώτες επαγγελματίες, με την εποπτεία των υπηρεσιών του Δήμου».

Διαβάστε ακόμη: