Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς να μην παραμελήσουν το κυβερνητικό έργο επειδή έρχεται ο Αύγουστος. Ο Άκης Σκέρτσος που αυτή τη στιγμή είναι ο νούμερο 1 πιο κοντινός του υπουργός έχει ζητήσει από όλα τα υπουργεία, μέτρα και παροχές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο καλάθι που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για το Μέγαρο Μαξίμου είναι γνωστό ότι μία παραγωγική ΔΕΘ θα αποτελέσει αντιστάθμισμα στην δημοσκοπική κοιλιά που έχει κάνει η κυβέρνηση αλλά και στη δυσαρέσκεια συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βάλλονται από την ακρίβεια και την αδυναμία εύρεσης στέγης. Γι’ αυτό οι ομάδες αυτές θα βρεθούν στο επίκεντρο του καλαθιού που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός.

Όμως, δεν είναι μόνο το καλάθι. Είναι και το συνολικότερο αφήγημα που θέλει να πλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δεύτερη χρονιά της δεύτερης θητείας της κυβέρνησης. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, έδειξε ότι πήρε το μήνυμα που του έστειλε η γαλάζια βάση. Για παράδειγμα, έκανε έναν άμεσο ανασχηματισμό και έστειλε σπίτι τους όσα στελέχη είχαν ενοχλήσει (Αυγενάκης, Θεοχάρης κ.α) τοποθετώντας στις θέσεις του πρόσωπα από την Κ.Ο κυρίως της κεντροδεξιάς πτέρυγας.

Στην συνέχεια, ήρθαν οι αλλαγές στους γενικούς γραμματείς όπου και εκεί ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή για σμίκρυνση της πασοκογενούς συνιστώσας και ενδυνάμωσης της δεξιάς πτέρυγας, κυρίως με πρόσωπα που έχουν στηρίξει την παράταξη στα δύσκολα, δηλαδή πρώην βουλευτές, δημάρχους και πολιτευτές που διαθέτουν κόσμο και μηχανισμό.

Η κεντροδεξιά στροφή του Πρωθυπουργού έχει επέλθει , λένε πολλοί και δεν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο αυτό. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Πρωθυπουργός έχει δείξει ένα πρόσωπο για αξιοποίηση από την Oύρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον κεντροδεξιό Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο οποίος παρά τα τσαλιμάκια της VDL για τους 2 επιτρόπους και τα χαρτοφυλάκια, θα καταπιεί αμάσητη την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που την στήριξε όταν όλοι πόνταραν σε εναλλακτικές λύσης.

Όμως, η αλλαγή στις διαθέσεις του Πρωθυπουργού θα έχει και συνέχεια.  Ο Μητσοτάκης, ακούγεται έντονα ότι θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή και στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπου κατά κύριο λόγο σκέφτεται να προτείνει σε κάποιο πρόσωπο με κεντροδεξιά χαρακτηριστικά και ευρεία αποδοχή για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Αυτό θα γίνει αρχές του 2025. Έτσι λοιπόν, ολοκληρώνεται μία ιδεολογική στροφή ή επιστροφή στις γαλάζιες ρίζες από τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ηρεμήσει τη βάση και μετά να στραφεί σε μία νέα ισόρροπη διεύρυνση στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.

Αστειότητες τα περί Γιάννας Αγγελοπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας – Η αυθαίρετη σύνδεση με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου και οι σκοπιμότητες στα σύνορα Φιλοθέης – Ψυχικού! Προφανώς ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέσυρε στη μνήμη την γαλλική κουλτούρα Θόδωρου και Γιάννας σε όλα τα επίπεδα!

Μόνο ως αστείο θα πρέπει να εκλαμβάνεται η σπουδή που δείχνουν συγκεκριμένες πλευρές των ΜΜΕ και των πολιτικών παραγόντων να βάζουν στην ατζέντα της προεδρικής εκλογής ένα πρόσωπο, την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Μάλιστα, επ’ αφορμής της γελοίας έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που δοξάστηκε η woke ατζέντα και διαπομπεύτηκε ο Μυστικός Δείπνος του Ντα Βίντσι, σύμβολο θρησκευτικό στην συνείδηση του κόσμου, το όνομα της Σιδηράς κυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας άρχισε να παίζει πάλι, μέσα από μια σκοπιμότητα που κάποιοι κύκλοι, πιθανόν και της ίδιας, καλλιεργούν!

Και αυτό διότι κατά γενική ομολογία η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μολονότι την εποχή εκείνη επικρίθηκε σχεδόν αντίστοιχα με του Παρισιού σήμερα, θεωρείται καλύτερη, ίσως επειδή έγινε στην γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και επειδή έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε και οι «αμαρτίες» έχουν …παραγραφεί! Και όχι ξεχαστεί!

Διότι ο τότε εθνικός διχασμός και η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, των ημέτερων και των πληβείων που προκάλεσε η Γιάννα και η παρέα της, έχουν καταγραφεί στην ιστορική μνήμη! Όπως και το οικονομικό αποτέλεσμα, που αποτέλεσε προάγγελο των μνημονίων και της βαθιάς οικονομικής κρίσης που επακολούθησαν! Η κακοδιαχείριση, οι προνομιούχοι, οι προκλήσεις των καιρών, η επιδειξιομανία… Και άλλα πολλά!

Μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο της τελετής έναρξης της Αθήνας θεωρώντας την ως σημείο αναφοράς. Όλα τα παραπάνω έδωσαν το έναυσμα σε μερικούς να θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης αβαντάρει την Αγγελοπούλου και ότι την περιλαμβάνει στη λίστα που έχει δημιουργήσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το σκεπτικό τους είναι ότι προέρχεται από την δεξιά παράταξη ως πρώην βουλευτής του κόμματος. Και έχοντας φλερτάρει με την διακυβέρνηση Τσίπρα έχει πολλές άκρες και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή θέλουν να καταδείξουν την διακομματική αποδοχή της.

Και τώρα η πραγματικότητα: Η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν έπαιξε ποτέ στο μυαλό του Πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτά είναι σενάρια που πλέκει το παλάτι του Ψυχικού παρέα με 2-3 παράγοντες των ΜΜΕ. Μάλιστα, συγκεκριμένη ιστοσελίδα αριστερής προέλευσης συγκαταλέγεται σε αυτήν την συνομοταξία.

Δεν θα έμπαινε ποτέ ο Κ. Μητσοτάκης σε μία λογική πρότασης σε εξωθεσμικό πρόσωπο που έχει παίξει τόσο με την διακυβέρνηση Τσίπρα και έχει ταυτιστεί με την διαπλοκή! Και δεν ταιριάζει και στο προφίλ που θέλει να δώσει στο πολιτειακό αξίωμα. Μπορεί για πολλά να κατηγορήσει κάποιος την περίπτωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όμως, πέραν της περίπτωσης του πανηγυριού στο By The Glass μετά την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δεν έχει όμως προκαλέσει με το ντύσιμό της ή τα ακριβά της γούστα.

Ούτε όμως, με τις απόψεις της. Αντιθέτως, η Αγγελοπούλου πέρα από την προβολή του πλούτου της, διαθέτει μία αυτονομία απόψεων που δεν θα συνάδουν με αυτό που θέλει ο Πρωθυπουργός για την Προεδρία. Οπότε, άνθρακες ο θησαυρός, δεν πρόκειται να παίξει τέτοιο σενάριο όσο κακή να είναι ως τώρα η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού…

Βεβαίως, είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε τυχαία την Γιάννα όσο ήταν στο Παρίσι! Γιατί όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες, ο Θόδωρος και η Γιάννα χαρακτηρίζονται για την γαλλική κουλτούρα τους σε όλα τα επίπεδα και διατηρούν στενές σχέσεις με το γαλλικό πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο, σε βαθμό που να προσκαλούν ενίοτε Γάλλους αξιωματούχους και μεγαλόσχημους στην Αθήνα! Και αυτή η στενή σχέση Γαλλίας – Θόδωρου και Γιάννας, ίσως να ανέσυρε μνήμες στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Και ας μην ξεχνάμε άλλωστε και το τρίπτυχο Ελλάς- Γαλλία – Συμμαχία που τις τελευταίες δεκαετίες κυριαρχεί, με αποκορύφωμα στις μέρες μας, κατά τις οποίες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προμηθευτεί από τους συμμάχους Γάλλους και τα Raffalle και τις φρεγάτες Belharra!

Ποια είναι η «Αγία Τριάδα» των …ρωσόφιλων εφοπλιστών και τι ψάχνουν στο μεγάλο κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας; Ο μπον βιβέρ, το μέλος της μεγάλης οικογένειας και ο παραδοσιακός…

Τελικά, παρακινημένοι από το Radar.gr και την ΑΞΙΑ, «ξύπνησαν» (σ.σ. χιούμορ κάνουμε, μην παρεξηγηθούμε….) και οι Financial Times!

Η έγκριτη εφημερίδα γράφει ότι «εμφανίζονται μυστηριώδεις αγοραστές παλιών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου με ύποπτους δεσμούς με τη Ρωσία».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «μια ομάδα άγνωστων μέχρι πρότινος εταιρειών, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό εγγεγραμμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέκτησαν πλοία υγροποιημένου φυσικού αερίου τον τελευταίο χρόνο, ιδίως παλιά  πλοία και εξυπηρετούν τη Μόσχα με αυτά».

Ακόμη αναρωτιέται ποιοι είναι οι «άφαντοι» (unlisted-μη καταχωρημένοι) αγοραστές.

Όπως σας έχουμε ήδη γράψει, πρόκειται για Έλληνες εφοπλιστές που κάνουν συστηματικά αυτή τη δουλειά μέσω off shore εταιριών με έδρα τα Εμιράτα.

 

Αν ψάξει κανείς αυτές τις εταιρίες, οδηγείται σε άλλες εταιρίες-μετόχους με έδρα τα νησιά Κέυμαν, τα νησιά του Σολομώντα (σ.σ. που πήγαν και τα ανακάλυψαν; Και στο χάρτη δύσκολα τα βρίσκεις…) και τα Virgin Islands.

Ας μην έχουν αγωνία λοιπόν οι συνάδελφοι των Financial Times: οι αγοραστές των 60 (ολογράφως εξήντα) πλοίων με ιδιοκτήτες φαντάσματα το τελευταίο 12μηνο, που εξυπηρετούν τη διακίνηση ρωσικού αερίου, είναι Έλληνες.

Θα σας τους αποκαλύψουμε ώστε να αρχίσουν την έρευνά τους και οι …συνάδελφοι στους  Financial Times.

Είναι τουλάχιστον τρείς, γνωστοί και μη εξαιρετέτοι:

Ο ένας  είναι πασίγνωστος, παριστάνει τον …άφοβο κάου μπόι, είναι ψαρομάλλης, γοητευτικός 60άρης αν και νεάζει, λάτρης του ευ ζην, της τέχνης και του ωραίου φύλου. Τον αποκαλούν και «κακό παιδί της ποντοπόρου» αλλά ο ίδιος λέει πως αυτά τα σχόλια τα έχει ….καταγεγραμμένα! Προφανώς στα λογιστικά του βιβλία, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο…

Ο δεύτερος είναι μέλος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας που διαχωρίστηκε σε αδέρφια και λοιπούς συγγενείς. Αν η οικογένεια ήταν συμπαγής εφοπλιστικά, θα είχε αθροιστικά πάνω από 200 (ολογράφως: διακόσια) κομμάτια στους ωκεανούς. Θεωρείται ο πλέον τολμηρός της οικογένειας ίσως επειδή το μικρό του όνομα παραπέμπει στον πάλαι ποτέ σοσιαλισμό και το …σοκ που είχε προκαλέσει παλιότερα. Αφήστε  τι γίνεται σήμερα με τους 7-8 υποψήφιους για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, κάποτε ο ιδρυτής τρόμαζε τους αντιπάλους του…

Ο  τρίτος είναι και η πιο αξιοσημείωτη περίπτωση: προέρχεται από παλαιά εφοπλιστική ρίζα και δεν ακούγεται πάρα πολύ γιατί κρατά χαμηλούς τόνους.

Η οικογένειά του (όχι ο ίδιος) παλιά είχε βγεί και στη στεριά με ξενοδοχεία, αλλά τα παράτησε. 

Στα επαγγελματικά  του ο …χαμηλών τόνων χαρακτηρίζεται «αδίστακτος»  και -όπως λένε- έχει απευθείας σύνδεση με το Κρεμλίνο.

Με την καλή έννοια πάντοτε το «αδίστακτος» έτσι; Μην παρεξηγηθούμε κιόλας μια και έχει τις απευθείας σχέσεις με το Κρεμλίνο ο συμπατριώτης μας.

Να ξέρει πάντως πως τον ψάχνουν αναλυτικά για όλα αυτά, σε ένα μεγάλο κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Βάλτερ Γκρόπιους. Όχι, η επέκταση που γίνεται πίσω από το κτίριο, στο τεράστιο οικόπεδο, δεν είναι και αυτή σχέδιο του Γκρόπιους, καθότι ο σπουδαίος αρχιτέκτων έχει αποδημήσει εις Κύριον.

Μετά τα χωροτακτικά που σας αποκάλυψα, ας έχει υπόψη του ο αδίστακτος (με την καλή έννοια πάντοτε…) πως εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν ξεχνούν εύκολα και δεν παραγράφουν ποτέ τίποτε.

Οργή στις μεγάλες οικογένειες και τους ισχυρούς παίκτες έχει προκαλέσει η απόπειρα του Θ. Σκυλακάκη να επιβάλει μόνιμο χαράτσι στους παραγωγούς Ενέργειας!

Οργή στους ιδιοκτήτες των ενεργειακών εταιρειών έχει προκαλέσει η απόπειρα του Θόδωρου Σκυλακάκη να επιβάλει μόνιμο χαράτσι στους παραγωγούς ενέργειας.

Γνωρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση της κυβέρνησης θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων και ισχυρούς κραδασμούς στην αγορά ενέργειας ο Θόδωρος Σκυλακάκης επιχειρεί να στήσει το κόλπο εμπλέκοντας την Κομισιόν.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η πρότασή του για δημιουργία από την Κομισιόν μόνιμου μηχανισμού που θα φορολογεί τα λεγόμενα υπερκέρδη των εταιρειών.

Βέβαια η πρόταση υποκρύπτει την επιβολή ενός μόνιμου χαρατσιού το οποίο στρεβλώνει την αγορά και αναμένεται να προκαλέσει φυγή των ξένων επενδυτών από τις ελληνικές ενεργειακές εταιρείες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Θόδωρος Σκυλακάκης ενεργεί από μόνος του ή έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες των ενεργειακών εταιρειών διαμηνύουν στο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν πρακτικές Βαρουφάκη και ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να παίζει με τις εταιρείες και τους μετόχους της.

Η εμμονή Κασσελάκη στην υπονόμευση του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, η εξυπηρέτηση συμφερόντων και οι ξεκάθαρες θέσεις Μ. Βορίδη και Γιάννη Ραγκούση

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω την αντίδραση της Κουμουνδούρου στην ξεκάθαρη θέση που διατύπωσε ο Μάκης Βορίδης, ότι ο Κασσελάκης με την εμμονή του στην υπονόμευση του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα εξυπηρετεί συμφέροντα.

Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται υπέρ της συμφωνίας για τον νέο τραπεζικό πυλώνα, γιατί εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως τους καταθέτες των δύο τραπεζών.

Η πανικόβλητη αντίδραση του Κασσελάκη και η τακτική της διαρκούς λασπολογίας έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του νέου τραπεζικού πυλώνα, αδειάζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και άλλα κορυφαία στελέχη, αδιαφορώντας για τις πειθαρχικές κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμη: