Με αφορμή την άνοδο των Δημοκρατικών στην εξουσία στις ΗΠΑ (και την έλευση Τσούνη στην Αθήνα παρέα με Father Alex και Μάικλ Καρλούτσο) έχουν ξαφνικά επανέλθει στο προσκήνιο της ελληνικής πραγματικότητας πρώην πρέσβεις της Αμερικής οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στη χώρα μας απέκτησαν προσβάσεις στα συστήματα εξουσίας και έχτισαν σχέσεις με πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα!

Υπό αυτό το πρίσμα η επιστροφή τους στην επικαιρότητα με δηλώσεις και εμφανίσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο σηματοδοτούν την εμπλοκή τους, λιγότερο ή περισσότερο, στην προσπάθεια μεγάλων ομίλων να αποσπάσουν τις ευλογίες του Λευκού οίκου και δια μέσω αυτού να πάρουν δουλειές στη χώρα μας που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα, υψηλή τεχνολογία αλλά και επενδύσεις στον κρίσιμο τομέα της Ενέργειας.

Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, οι πρώην πρέσβεις των ΗΠΑ στην Αθήνα Μπερνς και Μίλερ παρουσιάζονται πολύ δραστήριοι εσχάτως και φέρονται να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και με αυλές και λόμπι!

Το μέλλον θα δείξει. Το γεγονός πάντως είναι πως παρά την πανδημία και την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, οι δουλειές στη χώρα μας έχουν ανοίξει, όπως και τα περιθώρια κέρδους, οι προμήθειες, οι αναθέσεις και όλα τα σχετικά…

Το πλιάτσικο των δήθεν ξένων επενδυτών, με εξαίρεση την Macquarie και τα κορυφαία funds του πλανήτη που σηκώνουν λεφτά από το εξωτερικό!

Βγαίνουν και θριαμβολογούν οι συστημικοί τραπεζίτες ότι δήθεν έχουν ξεκινήσει τις χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων και επέκτασης των επιχειρήσεων.

Και νομίζει ο απλός πολίτης ότι ξαφνικά το σύστημα λειτουργεί και πάλι ομαλά και ότι το τραπεζικό σύστημα έχει ξεκινήσει και πάλι τις ενέσεις ρευστότητας στο επιχειρηματικό τοπίο!

Όμως η αλήθεια, δυστυχώς είναι διαφορετική! Αυτά που λένε οι τραπεζίτες είναι …φούμαρα! Οι πόρτες των τραπεζών είναι ερμητικά κλειστές για τη μέση ελληνική επιχείρηση η οποία αδυνατεί να βρει χρηματοδοτικές λύσεις.

Οι πόρτες των τραπεζών είναι ανοιχτές μόνο για τους λίγους. Οι χρηματοδοτήσεις είναι μεμονωμένες και επιλεκτικές.

Και μάλιστα η πραγματικότητα είναι ότι την ώρα τούτη κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στους ξένους επενδυτές!

Καταλάβατε σε ποιους: εκείνους που υποτίθεται ότι επενδύουν στην Ελλάδα, όχι όμως με ξένο χρήμα αλλά με ελληνικό!

Εκείνους που στην πραγματικότητα οι ξένες τράπεζες δεν τους χρηματοδοτούν ούτε τους παρέχουν τις εγγυήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα και το κενό αυτό σπεύδουν να το καλύψουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Σε απλά λόγια οι δήθεν ξένοι επενδυτές που θα έφερναν φρέσκο χρήμα, δανειοδοτούνται από τις ελληνικές τράπεζες, με προνομιακά επιτόκια και όρους δανεισμού και πάνε ουσιαστικά τζάμπα και αποκτούν τα καλύτερα φιλέτα της χώρας!

Τέτοιους ξένους – ανυπόληπτους πιστοληπτικά – επενδυτές, με ελληνικά λεφτά, που αρπάζουν ότι καλύτερο υπάρχει, είναι για να τους πετάμε στα σκουπίδια. Και τους συστημικούς χρηματοδότες τους…

Η εθνική «προξενήτρα» (που ψώνιζε Αλβανά στο Ζάππειο) την κάνει για …Καζαμπλάνκα! Μία από τις πρωταγωνίστριες στο «κλουβί με τις τρελές» συστημικής τράπεζας…

Σας έχουμε πει για την αποκαλούμενη και εθνική «προξενήτρα» την νταραβεριτζού! Μια προσωπικότητα αμφίβολης υποστάθμης και ψυχοσωματικής συγκρότησης. Πρωταγωνιστικό μέλος στο περίφημο «κλουβί με τις τρελλές» συστημικής τράπεζας όπου όλη η παρέα εκτός από την κονόμα, τα νταραβέρια και τις μεσολαβήσεις συζητούσε και ενασχολείτο με νεαρούς Αλβανούς που «ψώνιζε» ως επί το πλείστον από το Ζάππειο!

Στις μέρες μας, την παρέα με τις «τρελές» την πήρανε χαμπάρι και την πετάξανε με τις κλωτσιές εδώ και αρκετό καιρό από τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα! Και η φουκαριάρα η «προξενήτρα», η νταραβεριτζού που έχει αναγάγει σε επιστήμη να βρίσκει τον κατάλληλο (λάμογα) για την κατάλληλη θέση και μέσα από τη σχέση αυτή να πλουτίζει (παράνομα), μελετάει το επόμενο βήμα της.

Άλλωστε και το πιο στενό πρόσωπο που συνδέεται (με παπά και κουμπάρο) μαζί της την πήρε χαμπάρι ( την έπιασε και στο κρεβάτι με αγόρι από τα Τίρανα)! Οπότε η -λούγκρα- προξενήτρα, παίρνει των ομματιών της και φεύγει για το εξωτερικό!

Οι φήμες ότι οδεύει προς Καζαμπλάνκα για αλλαγή φύλου δεν επιβεβαιώνονται…

Άσχετο 1

Τα χειροφιλήματα προς την πάλαι ποτέ ισχυρά κυρία (εξ αντανακλάσεως) του τραπεζικού συστήματος συνεχίζονται από τους οσφυοκάμπτες τραπεζιτες του γλυκού νερού!!! Και αυτοαποκαλούμενους εσχατως fund managers! Γλυφτρόνια…

Άσχετο 2

Διαβάζω σε δημοσιεύματα για τις περιπέτειες της Τούλας της Συγγρού! Μήπως θα ταίριαζε καλύτερα της …Τσούλας;;;

 Άσχετο 3

Δεν ξέρω αν θυμάστε τον ντόρο που είχε γίνει με την πώληση οικοπέδου – φιλέτου στην παραλιακή από θεσμική τράπεζα σε ιδιώτη. Οι συνδικαλιστές είχαν αντιδράσει πολύ έντονα!!! Οι πληροφορίες λένε ότι για την πώληση του οικοπέδου είχε πιέσει φορτικά κορυφαίος υπουργός!!!

 Άσχετο 4

Ετοιμάζονται αποκαλύψεις για συντάκτες και συντάκτριες δικαστικών θεμάτων…

Άσχετο 5

Ευτυχώς που στις αποψιλώσεις (κόψιμο χόρτων) δεν κατέβασαν και τον πρωθυπουργό… Το project προχωράει σφαίρα!!! Τρομάρα τους…

Ο ιστορικός διασυρμός Κράτους και Τραπεζών από τον Μαντωνανάκη! Από υπερδανεισμένος στο τέλος θα τους πάρει το Λαγονήσι και θα τον πληρώσουν κι από πάνω!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, ο Μαντωνανάκης διέσυρε στην κυριολεξία τόσο το κράτος όσο και το τραπεζικό σύστημα! Θα τους τα πάρει όλα και θα του χρωστάνε και από πάνω! Σαν δεν ντρέπονται! Αντί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου και του τραπεζικού συστήματος επέδειξαν μια ένοχη αδιαφορία και ανικανότητα καθώς και μια υπό διερεύνηση ανοχή σε τετελεσμένα και υπεσχημένα από την πλευρά του υπερδανεισμένου ξενοδόχου!

Ανίκανοι κρατικοί υπάλληλοι, γραφειοκράτες του γλυκού νερού, ύποπτοι τραπεζίτες, πολιτικάντηδες της δεκάρας, κομματόσκυλα της Ντόλτσε βίτα, των μπανγκαλόου και των luxury weekends. Ο οποίος ξενοδόχος κέρδισε δικαστήρια και διαιτησίες, όπως δυστυχώς όλοι όσοι στρέφονται κατά του ελληνικού δημοσίου και μονίμως δικαιώνονται, βλέπε τομέα της Ενέργειας, Δημόσια Έργα, Μετρό Θεσσαλονίκης…

Και τώρα εκεί που ήταν από κάτω βρέθηκε από πάνω. Και τρέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να συμβιβαστούν…

Ο ηθοποιός, ο συγγραφέας, η βουλευτής: Τα τρία πρόσωπα που προμοτάριζαν τον Λιγνάδη!

Για να ξέρετε, 3 πρόσωπα του θεάματος, του πολιτισμού και της πολιτικής σκηνής προμοτάριζαν τον Δ. Λιγνάδη και του παρείχαν στήριξη στην προσπάθεια ανέλιξης του προς τα κέντρα εξουσίας!

Ο ένας είναι πολύ γνωστός ηθοποιός, ποιοτικός, με στυλ διανοούμενου και καταβολές Κολλεγίου Αθηνών, ο άλλος είναι πολυδιαφημισμένος συγγραφέας κεντροδεξιών απόψεων και η τρίτη είναι γυναίκα βουλευτής η οποία ενώ αρχικά τον υποστήριζε και τον έσπρωχνε επαγγελματικά συστήνοντας τον σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, τώρα βγάζει την ουρά της απέξω και καταγγέλει την Μενδώνη γιατί ορέγεται το υπουργικό χαρτοφυλάκιο της!!!

Ποιοι δεξιοί «καθάρισαν» τις φορολογικές αμαρτίες του προνομιακού στοιχηματζή του ΣΥΡΙΖΑ;

Μαθαίνω ότι κάποιοι δεξιοί παράγοντες με πρόσβαση στην εξουσία φρόντισαν να «καθαρίσουν» τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις στοιχηματζή ο οποίος θεωρείτο προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα βαθιά λαρύγγια του τότε καθεστώτος, ο οποίος κάρφωνε και συκοφαντούσε κατά το δοκούν.

Στις μέρες μας, προσποιούμενος τον μεταμελημένο κατάφερε να αποσπάσει άφεση φορολογικών αμαρτιών και να ξεπλυθεί στην δεξιά κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Και αφού τον ξέπλυναν και «καθάρισαν», τους την έκανε πρώτος και καλύτερος!