Ακέφαλο παραμένει το Μαξίμου μετά την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Μυλωνάκης. Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να επιστρατεύσει κάποιο πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του για να διαχειριστεί την πολυεπίπεδη κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Επικρατέστεροι για την ηλεκτρική καρέκλα του Μαξίμου είναι οι Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Παπαθανάσης. Βέβαια και οι δύο βρίσκονται σε νευραλγικά υπουργεία. Ειδικά ο Παπασταύρου τρέχει μεγάλα ενεργειακά project και είναι ο μόνος που έχει δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται ο κλήρος να πέσει στον Παπαθανάση. Αναβαθμίζεται επίσης ο ρόλος της Κύρας Κάπη, που είναι το πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.
Υπουργός σε… ρυθμούς fitness: Παράτησε την κρίσιμη σύσκεψη για το γυμναστήριο και άφησε το Μαξίμου να τον ψάχνει!
Νευρική κρίση προκαλεί στο Μαξίμου η εμμονή ενός υπουργού, που έχει αποκτήσει ευρωπαϊκές συνήθειες, με τα γυμναστήρια. Από το Μαξίμου τον αναζητούσαν για να πληροφορηθούν πώς πήγε μία κρίσιμη σύσκεψη. Ο υπουργός αντί να βρίσκεται στο υπουργείο του για να βρει λύση για το πρόβλημα το οποίο προκαλεί πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση, είχε εγκαταλείψει τη σύσκεψη και πήγε όπως το συνηθίζει στο γυμναστήριο.
Αντεπίθεση Μαξίμου με «άρωμα» διακομματικού σκανδάλου: Οι τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης που «καίνε» τον αδιάφθορο πρόεδρο!
Η νέα δικογραφία που πρόκειται να διαβιβαστεί στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνει και τρεις βουλευτές από κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της κυβέρνησης προετοιμάζεται για μεγάλη αντεπίθεση προκειμένου να αποδείξει ότι το σκάνδαλο είναι διακομματικό. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης που είχε ανάγει σε δόγμα το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και στήλωσε ψηλά τον πήχη παριστάνοντας τον αδιάφθορο. Δεν τίθεται κανένα θέμα κομματικής πειθαρχίας όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της ΝΔ στην επίμαχη ψηφοφορία για την άρση των ασυλιών. Πρόκειται για αναγκαστική στροφή της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι καμιά πενηνταριά βουλευτές της ΝΔ διαμήνυσαν στο Μαξίμου ότι θα ψηφίσουν κατά των παραπομπών.
Σκάνδαλο υδρομετρητών: Άρχισαν να «κελαηδάνε» οι υπογράφοντες για τις εντολές «από ψηλά» που εκτίναξαν το κόστος κατά 200 εκατομμύρια!
Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίζεται ένας παράγοντας του Μαξίμου για τη δικογραφία που ολοκληρώνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το σκάνδαλο με τους υδρομετρητές. Η υπόθεση πρόκειται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό, με δεδομένο ότι ένα έργο πενήντα εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε τελικά με διακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Ο εν λόγω παράγοντας ανησυχεί γιατί τόσο ο υφυπουργός όσο και ο Γενικός που υπέγραψαν τη σύμβαση άρχισαν να κελαηδάνε και να λένε ότι η εντολή για να δοθεί το έργο στις συγκεκριμένες εταιρείες έφτασε από ψηλά.
Το σεξιστικό retweet του Λαζαρίδη κατά της Ντόρας που εκθέτει το Μαξίμου και τον Μητσοτάκη!
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν σηκώσει για τα καλά το ζήτημα της τοξικότητας, ο Μακάριος Λαζαρίδης αναδημοσίευσε – μετά την παραίτησή του – tweet που μπορεί να χαρακτηριστεί ως σεξιστικό, με στοιχεία ηλικιακού ρατσισμού.«Η Ντόρα Μπακογιάννη καλό θα ήταν να φάει κανένα σοκολατάκι και να παίξει με τα εγγονάκια της», ανέφερε μεταξύ άλλων «γαλάζιος» ανώνυμος λογαριασμός, κάτι που έσπευσε να αναδημοσιεύσει ο βουλευτής Καβάλας, ξεσηκώνοντας νέα θύελλα αντιδράσεων. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης εξακολουθεί να διατηρεί το εν λόγω tweet στον λογαριασμό του παρά τις αντιδράσεις, παρά τις σχετικές συζητήσεις στα πρωινά πάνελ και πλέον θα πρέπει κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα και θεσμικά αν αυτό το ύφος αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση. Διότι δεν μπορείς να λες από τη μία ότι πολεμάς την τοξικότητα και διεκδικείς να βγάλεις τις «κουκούλες» από τους ανώνυμους λογαριασμούς του διαδικτύου κι από την άλλη να κάνεις ότι δεν βλέπεις ένα retweet βουλευτή που βάλλει με ανήθικο τρόπο εναντίον μίας συναδέλφου του που τυγχάνει να είναι και αδερφή του πρωθυπουργού.
Διαβάστε ακόμη:
- Απέλπιδες προσπάθειες του Μαξίμου να τα βρει με τους καναλάρχες και τους επιχειρηματίες
- Αντίθετες πορείες δύο Διοικητών Οργανισμών: Ο ένας φτιάχνει deal και ο άλλος χαλάει
- Οι χώρες της Μέσης Ανατολής αναζητούν εναλλακτικές για τα Στενά του Ορμούζ
- Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Λιόλιος