Για να ξέρετε, ο εκπρόσωπος της Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ΔΣ του Συνεγγυητικού δικαιούται ex oficio την θέση του Προέδρου, την οποία και διεκδικούν δυναμικά η κάθε μία για τον εαυτό της, οι 2 ισχυρές κυρίες της ΕΚ!

Είναι κοινό μυστικό στην χρηματιστηριακή πιάτσα και στον κόσμο των επιχειρήσεων και των τραπεζών ότι οι σχέσεις των δύο ισχυρών κυριών της Επ. Κεφαλαιαγοράς Βασιλικής Λαζαράκου και Νατάσας Στάμου είναι τεταμένες, με αφορμή εκτός των άλλων την υπόθεση της χειραγώγησης Σάλλα του 2010 που ανασύρθηκε από το αρχείο με αφορμή την Παγκρήτια τράπεζα αλλά και διαφωνίες όσον αφορά τις διαδικασίες που τηρούνται στα Διοικητικά Συμβούλια και τα πρακτικά που κρατούνται!

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η σύγκρουση της Αντιπροέδρου με την Πρόεδρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς εξελίσσεται με φόντο την Προεδρία του Συνεγγυητικού κεφαλαίου που ex oficio αποδίδεται στον εκάστοτε εκπρόσωπο της Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ΔΣ του Συνεγγυητικού!

Την ώρα τούτη και μετά την εκλογή των μελών του ΔΣ του Συνεγγυητικού που εκλέγονται από τους χρηματιστές απομένει η εκπροσώπηση από τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και ανεξάρτητες Αρχές, με κυριότερη την Επ. Κεφαλαιαγοράς της οποίας ο εκπρόσωπος θα καθίσει στην «καρέκλα» της Προεδρίας του Συνεγγυητικού! Κάτι που συνεπάγεται αυξημένο κύρος και εμβέλεια στην αγορά, αλλά και μισθολογικά – οικονομικά οφέλη!

Υπό το πρίσμα τούτο ήδη στην αγορά αλλά και στο ΔΣ της ΕΚ συζητείται το γεγονός πως η κόντρα των δύο ισχυρών κυριών εξελίσσεται (κυρίως) και για την Προεδρία του Συνεγγυητικού!

Η αντιπρόεδρος κυρία Στάμου θα ήθελε κατά τις πληροφορίες να είναι εκείνη που θα προταθεί από την Επ. Κεφαλαιαγοράς ως εκπρόσωπος της στο Συνεγγυητικό, άρα και θα αποσπάσει τη θέση της Προέδρου στο Ταμείο αποζημίωσης των επενδυτών!

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της ΕΚ κυρία Λαζαράκου δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, με τις πληροφορίες να λένε πως θα ήθελε και την προεδρία του Συνεγγυητικού για λογαριασμό της, παρά τις αντιδράσεις που θα προκληθούν στο ΔΣ από την υπερσυγκέντρωση εξουσιών και προεδρικών θώκων!

Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και την παρακολουθούμε…

Από τα Σαλόνια στα Αλώνια! Έχασε 3-0 ο Χάρης! Σε Merrill Lynch, Rothschild και Morgan Stanley οι δουλειές του Δημοσίου. Το τέλος της παντοκρατορίας της Goldman Sachs!

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Μέχρι πριν μερικούς μήνες, λιγότερο από χρόνο, όλοι μιλούσαν στην αγορά για την παντοκρατορία της Goldman Sachs η οποία κυριαρχούσε στις δουλειές του Δημοσίου και αποτελούσε τον προνομιακό συνομιλητή της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας εμβληματικά project όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις κεφαλαίου της ΔΕΗ και των τραπεζών Alpha bank και Πειραιώς! Με κεντρικό πρόσωπο τον Χάρη Ηλιάδη, έναν κατά κοινή αποδοχή και ομολογία ικανό τραπεζίτη, τον οποίο ο πρωθυπουργός προόριζε για διοικητή της Εθνικής στη θέση του Μυλωνά, ο οποίος θεωρείται παλαιάς κοπής, κατά των αποκρατικοποιήσεων, των νέων επενδυτών και λάτρης του ξεπερασμένου μοντέλου των τραπεζών που οδήγησαν στο πρόσφατο παρελθόν στην έμμεση πλην σαφή χρεοκοπία τους!

Ωστόσο σήμερα, λίγους μόλις μήνες μετά, το κλίμα έχει αλλάξει! Νέοι παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι και νέες πανίσχυρες τράπεζες έχουν αποκτήσει πια πρόσβαση στην κεντρική εξουσία παίρνοντας τις δουλειές του Δημοσίου, με την Goldman Sachs και τον Χάρη να μένουν στην απέξω!

Ίσως να φτάσει η χρηματιστηριακή εικόνα της ΔΕΗ και των 2 συστημικών τραπεζών Alpha και Πειραιώς, όπου η συμπεριφορά των ξένων θεσμικών που είχαν μπει στις αυξήσεις ήταν άθλια και κερδοσκοπική, βυθίζοντας τις μετοχές τους στο ΧΑ! Ίσως πάλι να συντρέχουν άλλοι λόγοι, που δεν γνωρίζουμε. Το γεγονός ωστόσο είναι ένα: ότι αντί της Goldman Sachs παρατηρούμε να κυριαρχούν Merrill Lynch- Bank of America, Rothschild και Morgan Stanley! Και αντί του Χάρη να παίζουν μπάλα ο Θ. Βαμβακίδης, ο Κων. Κωστόπουλος, ο Ν. Ζαμπέτας και ο Θ. Γόντικας!

Σε ποδοσφαιρικούς όρους ο Χάρης, που ξαφνικά από τα σαλόνια βρέθηκε στα αλώνια, έχασε 3-0!

Από τους 4 επώνυμους εφοπλιστές που ήταν στο στόχαστρο των Αρχών, οι 2 μπον βιβέρ «καθάρισαν» με τη συνδρομή «δεξιών συστημάτων»!

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό για το ζήτημα 4 προβεβλημένων εφοπλιστών οι οποίοι τέθηκαν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών, φορολογικών και ξεπλύματος, επί τη βάσει ανοιχτών τους υποθέσεων από το παρελθόν, νέων καταγγελιών που έγιναν στο ΚΕΦΟΜΕΠ καθώς και συμπληρωματικών στοιχείων που προέκυψαν με την πάροδο του χρόνου και τα οποία φέρεται να προσκομίστηκαν ανωνύμως!

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν τεθεί υπόψιν του Radar από πηγές έγκυρες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, από τους 4 ελεγχόμενους εφοπλιστές οι 2 «καθάρισαν» με τη βοήθεια «δεξιών κέντρων» που έχουν τη δυνατότητα να «κάνουν παιχνίδι» στα υψηλά κλιμάκια!

1. Ο πρώτος που «καθάρισε» είναι μπον βιβέρ εφοπλιστής ο οποίος χαρακτηρίζεται για τη συλλογή πανάκριβων αυτοκινήτων και στο γραφείο και την οικεία του οποίου έγινε «ντου» από τις ελεγκτικές αρχές και κατασχέθηκαν κομπιούτερ, σημειώσεις και σκληροί δίσκοι! Για τον εν λόγω εφοπλιστή έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές για διακίνηση Ιρανικού πετρελαίου το οποίο «βαφτίζεται» Ιρακινό βάσει της γνωστής μεθοδολογίας! Βεβαίως, φημολογείται στην αγορά ότι οι υποθέσεις που «καθαρίστηκαν ήταν παλιές» και όχι οι νέες που έχουν καταγγελθεί με πλήθος στοιχείων…

2. Ο δεύτερος εφοπλιστής που «καθάρισε» πάλι μέσα από την παρέμβαση «δεξιών συστημάτων» ήταν επίσης μπον βιβέρ εφοπλιστής, με πολλά παιδιά, πολλούς γάμους, πολλές γυναίκες και πλήθος προβεβλημένων ακινήτων!

Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρχών την τελευταία τριετία, προέβη πρόσφατα και πριν ακόμη κλείσουν οριστικά οι υποθέσεις του, σε αθρόες μεταβιβάσεις offshore εταιριών σε πρόσωπα του συγγενικού (εξ αγχιστείας η εξ αίματος) περιβάλλοντος του για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Λέγεται μάλιστα ότι προχώρησε σε μεταβιβάσεις 56 περιουσιακών στοιχείων του!

3. Ο τρίτος εφοπλιστής, που φέρεται να παραμένει εγκλωβισμένος των φορολογικών αρχών είναι επώνυμος, προβεβλημένος και ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης με μεγάλη εμβέλεια. Οι πληροφορίες λένε πως είναι έξαλλος με την κυβέρνηση και σκέφτεται ήδη να αρχίσει σκληρή αντιπολιτευτική τακτική από τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας που διαθέτει!

4. Ο τέταρτος εφοπλιστής του οποίου η κατάσταση χρονίζει, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρχές, είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο τραπεζικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τη χώρα! Η υπόθεση για την οποία βρίσκεται στο κάδρο των Αρχών αφορά ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ που φέρεται να έκανε σε γνωστό στοιχηματζή δια μέσω των τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό συγγενικού του προσώπου, σπάζοντας τα capital controls και λαμβάνοντας αμοιβή 10%!

«Κλεισμένο» το deal Τέρνα Ενεργειακής – First Sentier. Σε εξέλιξη το Due diligence, το Νοέμβριο το αργότερο οι ανακοινώσεις. Σε δύο στάδια οι μεταβιβάσεις μετοχών με το πρώτο πακέτο στα 22,5 ευρώ! Θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση!

Μπορεί οι επικείμενες μετοχικές εξελίξεις να μην αποτυπώνονται την ώρα τούτη στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, όπου και παρατηρήθηκε μια «διόρθωση» της τιμής της μετοχής, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαιώνουν ότι το deal Τέρνα Ενεργειακής και First Sentier είναι κλεισμένο και οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν!

Όπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, την ώρα τούτη βρίσκεται σε εξέλιξη το Due diligence στην Τέρνα Ενεργειακή για λογαριασμό του κορυφαίου fund το οποίο και θα συμμετάσχει με την ΓΕΚ Τέρνα στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού, με την ολοκλήρωση του οποίου θα ολοκληρωθεί και τυπικά το στάδιο των διαπραγματεύσεων και θα προχωρήσουν οι σχετικές μεταβιβάσεις! Η υπόθεση θεωρείται «τελειωμένη» και οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν το αργότερο τον Νοέμβριο!

Οι πληροφορίες λένε πως οι μεταβιβάσεις μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής προς την First θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια: το πρώτο στάδιο θα πραγματοποιηθεί άμεσα με το κλείσιμο του deal και θα αγορά ένα πρώτο πακέτο μετοχών με τος φήμες να κάνουν λόγο για 22,5 ευρώ ανά μετοχή!

Το δεύτερο πακέτο μετοχών θα μεταβιβασθεί σε δεύτερη χρονική στιγμή, η τιμή θα είναι προσυμφωνημένη και κατά πληροφορίες υψηλότερη από εκείνη του πρώτου πακέτου, δηλαδή τα 22,5 ευρώ ανά μετοχή!

Σε κάθε περίπτωση οι μετοχικές αυτές εξελίξεις από την πρώτη κιόλας φάση, από το πρώτο πακέτο, θα προκαλέσουν Δημόσια πρόταση από το κορυφαίο fund, κάτι που επιθυμούν στον υπέρτατο βαθμό η Διοίκηση και οι μέτοχοι της Τέρνα Ενεργειακής που σε κάθε περίπτωση επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού, Ελλήνων και ξένων, μικρών και μεγάλων!

Ο ερωτύλος προβεβλημένος πολιτικός, που δεν έχει αφήσει όρθια από σταρλετίτσα μέχρι δεύτερη φωνή στα μπουζούκια, «είναι μπάμιας»!

Οι απόκρυφες αποκαλύψεις μιας ημιεπώνυμης περσόνας, που βρέθηκε για λόγους μοιραίους στο «μάτι του κυκλώνα» και την ώρα τούτη διατηρεί σχέση με τον …μορφονιό (Φίφα…) του κοινοβουλίου!

Συνάντησα τις προάλλες μετά από πολύ καιρό, μια καλή παλιά μου φίλη, που κάναμε παρέα όταν είμασταν νεώτεροι, αν και για να είμαι ειλικρινής, εκείνη είναι ακόμη πολύ, μα πολύ, νέα!

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι βίωσε μια τραυματική εμπειρία με μια υπόθεση μεγάλης δημοσιότητας που την έφερε στο προσκήνιο για λάθος λόγους και από την οποία μέχρι σήμερα προσπαθεί να απαγκιστρωθεί και να θέσει ένα οριστικό τέλος!

Όμως προχωρά όπως μου είπε τη ζωή της, ερωτικά και επαγγελματικά και όπως μου αποκάλυψε, διατηρεί μια σχέση (κανονικό δεσμό) εδώ και καμπόσο καιρό με έναν προβεβλημένο πολιτικό, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε κανονικό …Γύπα, σύμφωνα με όσα μαθαίνω από δεξιά και αριστερά, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, από σταρλετίτσα μέχρι επώνυμη αοιδό, που κατά προτίμηση κρατά μόνο το μικρόφωνο χωρίς απαραιτήτως να τραγουδάει!

Μέχρι εδώ είναι τα σοβαρά της υπόθεσης: μια φουκαριάρα ημιεπώνυμη που έχει περάσει «του Χριστού τα πάθη» λόγω ενός μοιραίου συμβάντος και ενός επωνύμου, προβεβλημένου και παντρεμένου πολιτικού ανδρός που σε μόνιμη βάση καταχράται την επίκτητη εξουσία που την ώρα τούτη διαθέτει!

Η πλάκα της ιστορίας μας όμως είναι άλλη και μου προέκυψε στο τέλος της κουβέντας: όταν η παλιά καλή μου φίλη μου εξομολογήθηκε πως ο «πολιτικός άνδρας» είναι … μπάμιας! «Την έχει μικρή», «μια σταλιά», μου είπε με απογοήτευση, ωστόσο «είναι καλό και δυναμικό παιδί», καλός στον προφορικό λόγο, που ξέρει να χρησιμοποιεί καλά τη γλώσσα του…