Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι το …deal έκλεισε και ο Τζων Καλαφάτης, ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός ταινιών που διαθέτει ιδιόκτητα studio στην Νέα Υόρκη αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, θα αποκτήσει το 30% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Open από τον Ιβάν Σαββίδη αντί του ποσού του 1 ευρώ!!!

Η συμβολική αυτή κίνηση γίνεται όπως μαθαίνω στα πλαίσια της καλής διάθεσης που επιδεικνύει ο επιχειρηματίας προς τον Αμερικανικό παράγοντα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Ελληνική κυβέρνηση, που εδώ και καιρό πιέζεται από τις Υπηρεσίες των ΗΠΑ σχετικά, δεν θα του επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται για τους Ρώσους ολιγάρχες!

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις για το 71% του ΟΛΘ, πάλι μεταξύ Σαββίδη και Καλαφάτη, ωστόσο στην περίπτωση αυτή το τίμημα θα είναι πραγματικό και όχι εικονικό ή συμβολικό καθώς το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, οπότε λογικά θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή όσον αφορά στις αποτιμήσεις!

Η υπόθεση εξαγοράς του ΟΛΘ από τον Ελληνοαμερικανό προχωρά με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και με την βεβαιότητα ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες ως συνήθως θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά των μετοχών του ΟΛΘ από τον ομογενή παραγωγό…

Αντισταθμιστικά οφέλη, δηλαδή το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, απαιτεί ο Ιβάν Σαββίδης για να μεταβιβάσει τις μετοχές του Open και του ΟΛΘ στον ελληνοαμερικανό παραγωγό Τζων Καλαφάτη!

Ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν είναι σε θέση να θέτει όρους καθώς ο κλοιός σφίγγει. Πάντως στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ προκρίθηκε η προσφορά του ΟΛΘ και του Γκριμάλντι ενώ ο Ελλάκτωρ έμεινε εκτός!

Αντισταθμιστικά οφέλη απαιτεί ο Ιβάν Σαββίδης για να μεταβιβάσει τις μετοχές του ΟΛΘ και του ΟΡΕΝ στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Καλαφάτη, ο οποίος έχει κάνει ήδη μια μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη με στούντιο για διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο Σαββίδης ζητάει ως αντάλλαγμα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για να μπορεί να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Βέβαια δεν είναι σε θέση να θέτει όρους με δεδομένο ότι, ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα και οι Αμερικανοί έχουν απαιτήσει από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πάντως για την ιστορία, μετά το άνοιγμα των προσφορών και των σχετικών φακέλων από το ΤΑΙΠΕΔ που διενεργεί τον διαγωνισμό για το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκρίθηκαν η προσφορά του ΟΛΘ και του Ιταλού Γκριμάλντι ενώ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας ο Ελλάκτωρ, που δεν ενδιαφερόταν ουσιαστικά αλλά η συμμετοχή του ήταν περισσότερο τυπική!

Η σύγκρουση των δύο ισχυρών κυριών της Επ. Κεφαλαιαγοράς Βασιλικής Λαζαράκου – Νατάσας Στάμου με φόντο την «καρέκλα» της προεδρίας του Συνεγγυητικού!

Για να ξέρετε, ο εκπρόσωπος της Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ΔΣ του Συνεγγυητικού δικαιούται ex oficio την θέση του Προέδρου, την οποία και διεκδικούν δυναμικά η κάθε μία για τον εαυτό της, οι 2 ισχυρές κυρίες της ΕΚ!

Είναι κοινό μυστικό στην χρηματιστηριακή πιάτσα και στον κόσμο των επιχειρήσεων και των τραπεζών ότι οι σχέσεις των δύο ισχυρών κυριών της Επ. Κεφαλαιαγοράς Βασιλικής Λαζαράκου και Νατάσας Στάμου είναι τεταμένες, με αφορμή εκτός των άλλων την υπόθεση της χειραγώγησης Σάλλα του 2010 που ανασύρθηκε από το αρχείο με αφορμή την Παγκρήτια τράπεζα αλλά και διαφωνίες όσον αφορά τις διαδικασίες που τηρούνται στα Διοικητικά Συμβούλια και τα πρακτικά που κρατούνται!

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η σύγκρουση της Αντιπροέδρου με την Πρόεδρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς εξελίσσεται με φόντο την Προεδρία του Συνεγγυητικού κεφαλαίου που ex oficio αποδίδεται στον εκάστοτε εκπρόσωπο της Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ΔΣ του Συνεγγυητικού!

Την ώρα τούτη και μετά την εκλογή των μελών του ΔΣ του Συνεγγυητικού που εκλέγονται από τους χρηματιστές απομένει η εκπροσώπηση από τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και ανεξάρτητες Αρχές, με κυριότερη την Επ. Κεφαλαιαγοράς της οποίας ο εκπρόσωπος θα καθίσει στην «καρέκλα» της Προεδρίας του Συνεγγυητικού! Κάτι που συνεπάγεται αυξημένο κύρος και εμβέλεια στην αγορά, αλλά και μισθολογικά – οικονομικά οφέλη!

Υπό το πρίσμα τούτο ήδη στην αγορά αλλά και στο ΔΣ της ΕΚ συζητείται το γεγονός πως η κόντρα των δύο ισχυρών κυριών εξελίσσεται (κυρίως) και για την Προεδρία του Συνεγγυητικού!

Η αντιπρόεδρος κυρία Στάμου θα ήθελε κατά τις πληροφορίες να είναι εκείνη που θα προταθεί από την Επ. Κεφαλαιαγοράς ως εκπρόσωπος της στο Συνεγγυητικό, άρα και θα αποσπάσει τη θέση της Προέδρου στο Ταμείο αποζημίωσης των επενδυτών!

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της ΕΚ κυρία Λαζαράκου δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, με τις πληροφορίες να λένε πως θα ήθελε και την προεδρία του Συνεγγυητικού για λογαριασμό της, παρά τις αντιδράσεις που θα προκληθούν στο ΔΣ από την υπερσυγκέντρωση εξουσιών και προεδρικών θώκων!

Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και την παρακολουθούμε…

Καταδρομική επίθεση σε τρεις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους πραγματοποιεί ο OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία απάτης που έχει βάλει στο στόχαστρο τους ηγούμενους που συνδέονται με Πούτιν και Ρώσους Ολιγάρχες!

Μαθαίνω ότι έγινε έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών μοναχών και διαφόρων ιδρυμάτων τα οποία χρησιμοποιούν για τις ανάγκες του ξεπλύματος! Αλλεπάλληλες υποθέσεις την ώρα τούτη στην Αρχή Νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος!
Καταδρομική επιχείρηση σε τρεις μονές του Αγίου Όρους πραγματοποιεί ο OLAF.

Πρόκειται για την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης που έχει βάλει στο στόχαστρο τους ηγούμενους τριών ιερών μονών, οι οποίες κατά σύμπτωση συνδέονται στενά με το σύστημα Πούτιν και Ρώσους ολιγάρχες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, πριν την επιχείρηση της OLAF έγινε έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών των ηγούμενων και διαφόρων ιδρυμάτων, τα οποία χρησιμοποιούν για τις ανάγκες του ξεπλύματος.

Σύντομα πρόκειται να εκδοθεί πόρισμα-κόλαφος για την οικονομική διαχείριση και την προέλευση τεράστιων ποσών που διακινούνται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Η OLAF πρόκειται να υποβάλει επίσημο αίτημα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων μονών, ενώ στις αρχές της εβδομάδας η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλα μοναστήρια.

Σημειώνεται ότι το Άγιον Όρος έχει μπει στο στόχαστρο των Αμερικανικών Αρχών, όπως και ο εφοπλιστής Διοικητής του Αθ. Μαρτίνος, στον οποίο χρεώνεται η αδυναμία οποιουδήποτε ελέγχου, καθώς η Μοναστική κοινότητα φέρεται να έχει μετατραπεί σε άντρο Ρώσων και φιλορώσων πρακτόρων και κατασκόπων, που διακινούνται με πλαστά διαβατήρια!

Ταυτοχρόνως ο Αθ. Μαρτίνος περιλαμβάνεται μεταξύ των εφοπλιστών εκείνων που έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα και θησαυρίζουν εν ώρα πολέμου από την διακίνηση ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων, παραβιάζοντας το εμπάργκο και τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ.

Την ίδια ώρα στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι υποθέσεις και οι καταγγελίες από τράπεζες που αφορούν ύποπτες καταθέσεις και εμβάσματα σε μοναχούς, ηγουμένους και Ιερές Μονές στο Άγιον Όρος δίνουν και παίρνουν με την Ανεξάρτητη Αρχή να επιταχύνει πλέον τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου!

Ο κάθε «πικραμένος» – φαντασιόπληκτος διακινεί σενάρια ότι τον «παρακολουθούσαν» Μυστικές Υπηρεσίες! Ένας ξεχασμένος βουλευτής και ένας δημοσιογράφος που έχει χάσει τα μεγαλεία, βρήκαν τον τρόπο να τους ξαναθυμηθούν!!!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ένας βουλευτής Καραμανλικών προδιαγραφών, πρώην δημοσιογράφος μια φορά κι έναν καιρό, άρχισε να διακινεί σενάρια ότι τον παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες.

Όπως ισχυρίζεται μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο κινητό του «αποδείχθηκε» (ένας Θεός ξέρει από ποιον αποδείχθηκε) ότι ήταν μολυσμένο με παράνομο λογισμικό.

Πρόκειται για περίεργη ιστορία, η οποία ανεξαρτήτως του αν είναι αληθινή ή κατασκευασμένη, δημιουργεί εντυπώσεις σε ένα ειδικό ακροατήριο!

Την ίδια ώρα ένας ακόμη ξεχασμένος τύπος, δημοσιογράφος και αυτός, που έχει χάσει τα μεγαλεία του παρελθόντος βρήκε τον τρόπο να επανακάμψει στην επικαιρότητα και να παραστήσει τον «σημαντικό» στο (κανονικό) αφεντικό του (και όχι σε αυτό που τον πηγαίνει βόλτα εν πλω τα Σαββατοκύριακα)

Διαρρέει δεξιά κι αριστερά ότι και αυτόν τον παρακολουθούσαν με μολυσμένο λογισμικό!

Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι την ώρα τούτη ο κάθε «πικραμένος» και ο κάθε «φαντασιόπληκτος» ξεχασμένος ή περιθωριοποιημένος βρήκε ευκαιρία να επανακάμψει στην επικαιρότητα!
Φαινόμενα των καιρών!

Η Διαπλοκή ξορκίζει κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ- Βελόπουλου

Ισχυροί παράγοντες της διαπλοκής ξορκίζουν κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την «Ελληνική Λύση».

Οι γνωστοί νταβατζήδες επιμένουν σε μια μετεκλογική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ χωρίς να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι καταστροφική για τη χώρα, γιατί αυτή η κυβέρνηση θα είναι έρμαιο της διαπλοκής.

Αντίθετα μια κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την «Ελληνική Λύση» και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει διάρκεια και προοπτική και προπαντός δεν θα είναι έρμαιο της διαπλοκής.

Άλλωστε ο Βελόπουλος είναι αποκλεισμένος εδώ και χρόνια από τα κανάλια των νταβατζήδων και δεν έχει σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνεχίζονται τα καραγκιοζιλίκια στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην εναγώνια προσπάθειά τους να συντηρήσουν το θέμα των υποκλοπών καλούν καθημερινά και νέους μάρτυρες.

Η άρνηση της πλειοψηφίας να μετατρέψει την επιτροπή σε πασαρέλα, προκάλεσε την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Βέβαια η επιτροπή δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, γιατί κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το απόρρητο και να δώσει στοιχεία για την υπόθεση Ανδρουλάκη ή για οποιαδήποτε άλλη παρακολούθηση.

Σε περίπτωση κατά την οποία σπάσει το απόρρητο, τότε στην ουσία καταργείται η ΕΥΠ που είναι μια νευραλγική υπηρεσία, την οποία έχει ανάγκη η χώρα, ειδικά την περίοδο που διανύουμε.