Σε συνέχεια των αποκαλύψεων μας σχετικά με την διευθέτηση από την κυβέρνηση των εκκρεμοτήτων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσον αφορά το ζήτημα των προβλητών (και όχι μόνο τον προβλήτα 6) αλλά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Πόρτο Καρράς αναφορικά με το μείζον ζήτημα του αιγιαλού, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι την επίλυση των ανοικτών αυτών υποθέσεων ακολούθησε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο Ρωσοπόντιος ολιγάρχης τηλεφώνησε στον έλληνα πρωθυπουργό και συνομίλησε μαζί του, ευχαριστώντας τον για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε και την οριστική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δύο άνδρες μίλησαν απευθείας, πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό!

Υπό το πρίσμα αυτό καθίσταται απολύτως σαφές πως η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά είναι δεδομένη και πως σε κάθε περίπτωση ο Ρωσοπόντιος μεγιστάνας σε ανοιχτά θέματα που τον αφορούν θα πειθαρχήσει στις επιθυμίες Μητσοτάκη.

Σε απλά λόγια, όσον αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό Open, η υπόθεση θα καταλήξει βάσει της βούλησης και των σκοπιμοτήτων του έλληνα πρωθυπουργού! 

Το χοντρό «πλάκωμα» Π. Μυλωνά και κορυφαίου fund manager επενδυτικού κολοσσού με ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά, με φόντο το εύρος της τιμής διάθεσης στο placement της Εθνικής τράπεζας!

Δύο χοντρά «πλακώματα» έχουν συμβεί κατά τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο το placement της Εθνικής τράπεζας και τον προσδιορισμό του εύρους της τιμής διάθεσης!

Το πρώτο πολύ «χοντρό πλάκωμα» έγινε μεταξύ του ισχυρού άνδρα (και προστατευόμενου του Μαξίμου λόγω φιλίας της συζύγου του με την σύζυγο του πρωθυπουργού) της Εθνικής τράπεζας Παύλου Μυλωνά και κορυφαίου fund manager διεθνούς αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού που έχει αφήσει στην εγχώρια αγορά ισχυρό αποτύπωμα και παράλληλα διαθέτει πρόσβαση στα υψηλά πατώματα της εξουσίας!

Η σύγκρουση έλαβε χώρα με αφορμή την πολύ υψηλή τιμή διάθεσης που δεν ευνοεί τους μεγάλους οίκους να μπουν και παράλληλα δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο σύνολο της αγοράς!

Το δεύτερο «πλάκωμα» φέρεται να έχει γίνει μεταξύ του ισχυρού άνδρα του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη και των μεγάλων τραπεζιτών, οι οποίοι του καταλογίζουν ότι παίζει προσωπικό παιχνίδι μελλοντικής εξουσίας, προσδιορίζοντας την τιμή της Εθνικής τόσο ψηλά και επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη που έκανε με την τρ. Πειραιώς, γεγονός που χαλάει το κλίμα και αποτρέπει τους ξένους να τοποθετηθούν σοβαρά!

Οι τραπεζίτες λένε ότι η μεγάλη υπερκάλυψη στο αρχικό εύρος τιμών της Εθνικής δεν έχει καμμία απολύτως σημασία …

Φήμες ότι ο Ολλανδός Χόλτερμαν απέσπασε το «πράσινο φως» από τον SSM για να κινηθεί άνω του 10% στην Alpha bank, στοχεύοντας το 13% – Η καθήλωση της μετοχής και το «μάζεμα»!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί σε τραπεζικούς και επιχειρηματικούς κύκλους ότι ο Ολλανδός Χένρι Χόλτερμαν της Reggeborg έχει πάρει το «πράσινο φως» από τον SSM, προκειμένου να αυξήσει άνω του 10% τα ποσοστά του στην Alpha bank, θέτοντας ως στόχο το 13%!

Για την συνεχή αύξηση των ποσοστών του Ολλανδού μεγαλοεπιχειρηματία στην Alpha Bank και την πρόθεση του να καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της κορυφαίας τράπεζας, σας έχει ενημερώσει έγκαιρα το Radar μέσα από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ!

Η πρόθεση αυτή του ισχυρού άνδρα του Ελλάκτωρα και συνεταίρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του στην Alpha bank ενδεχομένως να είναι και ο λόγος της καθήλωσης της μετοχής και της συσσώρευσης της στα επίπεδα αυτά, κατάλληλα για «μάζεμα» όχι μόνο από τον Ολλανδό αλλά και από τους Ιταλούς της Unicredit…

Ο θερμός εναγκαλισμός Κυρ. Μητσοτάκη – Γρ. Δημητριάδη το Σάββατο στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, με αφορμή την βάπτιση του γιου του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι πλέον η …απόσταση που χώριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον ανιψιό του και πρώην Γ. Γραμματέα της κυβέρνησης και Διευθυντή του γραφείου του στο Μ. Μαξίμου ανήκει στο παρελθόν, όχι μόνο λόγω του ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή του τελευταίου στο ζήτημα των υποκλοπών, όπως προέκυψε και από το απαλλακτικό πόρισμα του Αρείου Πάγου, αλλά και από πολύ νωρίτερα, καθώς κατά τις πληροφορίες οι δύο άνδρες βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία!

Επί του προκειμένου τώρα, όλα τα ανωτέρω αποδείχτηκαν στην πράξη, το Σάββατο που μας πέρασε στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, επί της οδού Σκουφά, όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης πραγματοποίησε την βάπτιση του γιου του, κατά τη διάρκεια της οποίας μεταξύ Κυρ. Μητσοτάκη και Γρ. Δημητριάδη υπήρξε θερμός εναγκαλισμός!

Η χημεία μεταξύ των δύο ανδρών κατέστη επίσης εμφανής και κατά την διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε στο Μουσείο Γουλανδρή!

Σοβαρό ζήτημα ως προς την πολιτική εικόνα και εν γένει παρουσία στον χώρο της υγείας, τέθηκε στη μίνι κυβερνητική σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης για την Αναπληρώτρια Υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη!

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα φέρεται να κυριάρχησε, μεταξύ άλλων, στη μίνι κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη!

Το οποίο αφορά την παρουσία της κυρίας Ειρήνης Αγαπηδάκη ως αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, από την πολιτική παρουσία της οποίας κανείς δεν είναι ικανοποιημένος, ενώ επισημάνθηκε ότι η γενικότερη στάση και συμπεριφορά της στον ευρύτερο χώρο της υγείας, περισσότερο δημιουργεί παρά επιλύει προβλήματα!

Μια ακόμη επιλογή Δοξιάδη, που τείνει να μετατρέψει την ΝΔ σε Ποτάμι ή Δράση, με όλα τα πολιτικά και κομματικά δεινά που η επιλογή αυτή έχει ήδη επιφέρει στην κυβέρνηση και το κόμμα, όπως αδιαμφισβήτητα προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που κινούνται χαμηλότερα από την …χαλαρή ψήφο στις Ευρωεκλογές!

Στο τραπέζι ξανά το ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου – Η συνεχής φθορά, η τοποθέτηση Άδωνι Γεωργιάδη, η αναμενόμενη διάψευση και το μείζον ζήτημα για το bonus των 50 εδρών!

Για μια ακόμη φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να άνοιξε το παιχνίδι για λογαριασμό της κυβέρνησης όσον αφορά το καυτό θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου!

Άλλωστε η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει με τη συνεχή παρουσία του στα Μέσα Ενημέρωσης του δίνει τη δυνατότητα για τέτοιες πρωτοβουλίες.

Με δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως αναμενόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να τον διαψεύσει.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι στο Μαξίμου ο προβληματισμός για τον εκλογικό νόμο είναι έντονος.

Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι με τη φθορά που συνεπάγεται η δεύτερη θητεία της Ν.Δ. στην κυβέρνηση η αυτοδυναμία με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο είναι αδύνατη.

Γι΄ αυτό επεξεργάζονται διάφορα σχέδια τα οποία θα κατατεθούν στη Βουλή πιθανότατα τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή η βασική αλλαγή στον εκλογικό νόμο θα αφορά στο bonus των πενήντα εδρών.

Με τον ισχύοντα νόμο το bonus δίνεται κλιμακωτά.

Με τον νέο νόμο το πρώτο κόμμα ανεξαρτήτως ποσοστού θα εξασφαλίζει το bonus των πενήντα εδρών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη και με ένα ποσοστό της τάξεως του 30% η Ν.Δ. θα πάρει και το bonus των πενήντα εδρών συγκεντρώνοντας 140 έδρες.

Αν το ποσοστό της Ν.Δ. είναι 33%, τότε εξασφαλίζει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Βέβαια ο εκλογικός νόμος έχει εφαρμογή από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί η Ν.Δ. επικαλούμενη την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας θα προκαλέσει νέες εκλογές εξασφαλίζοντας με το δίλημμα της ακυβερνησίας την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Διαβάστε ακόμη: