Στο στόχαστρο των ερευνών «διαχειριστές» της Ιεράς Μητρόπολης, διαμεσολαβητές – νταραβεριτζήδες, αλλά και «ημέτεροι» που είχαν υφαρπάξει προσύμφωνα αντί πινακίου φακής και τα μεταπώλησαν για χρυσάφι…

Με αφορμή την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, υπόθεση που όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ αφορά την Μύκονο με επίκεντρο το real estate και τις αγοραπωλησίες οικοπέδων φιλέτων στο Νησί των Ανέμων, καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα με πληροφορούν ότι οι αρμόδιες Αρχές, δικαστικές, φορολογικές αλλά και το Ξέπλυμα, πρόκειται να ανοίξουν κρίσιμους και καθοριστικούς φακέλους «περίεργων» αγοραπωλησιών!

Σύμφωνα με τις έγκυρες αυτές πηγές, που διαθέτουν πληροφόρηση εκ των έσω, στο στόχαστρο των ερευνών αναμένεται να βρεθούν, τα οικόπεδα της Εκκλησίας που άλλαξαν χέρια, καθώς μετά από καταγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί στις Αρχές, εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα ως προς την νομιμότητα των συναλλαγών, το τίμημα των αγοραπωλησιών, που φημολογείται ότι ήταν εξευτελιστικό μέσω της «ενοικίασης» για δεκαετίες αντί πινακίου φακής, καθώς και ως προς τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τις αγοραπωλησίες αυτές τόσο για λογαριασμό της Εκκλησίας όσο και για λογαριασμό των αγοραστών!

Σε απλά λόγια στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν και όλοι οι μεσάζοντες – νταραβεριτζήδες που είχαν πρόσβαση στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου Τήνου και Μυκόνου ορισμένοι εκ των οποίων λέγεται ότι είχαν υπογράψει προσύμφωνα με την Εκκλησία, έχοντας χαρτιά – χρυσάφι στα χέρια τους τα οποία μεταπώλησαν, στους αγοραστές – συνεργούς στην υφαρπαγή αντί ευτελούς τιμήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας!

Ο φάκελος είναι – μου λένε – βαρύς και περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα της πιάτσας, που έπαιξαν τον (γνωστό τους) ρόλο του διαμεσολαβητή – νταραβεριτζή, αλλά και του αγοραστή!

Οι μνηστήρες για την θέση του Πιτσιλή: Πρώτο φαβορί η Μαίρη Ψύλλα, ΓΓ φορολογικής πολιτικής – Παίζει δυνατά ο Φ. Κουρμούσης του ΤΧΣ και ο Κ. Κόλλιας του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ενδιαφέρον για τη θέση του Διοικητή της ΑΑΔΕ έχουν εκφράσει και τραπεζικά στελέχη, πρώην και νυν, τα οποία ωστόσο φέρεται να έχουν ήδη κοπεί από το Μ. Μαξίμου!

Λήγει τον Ιανουάριο του 2025 η θητεία του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έχοντας εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από την νομοθεσία.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης θα πρέπει από Σεπτέμβρη να τρέξει τις διαδικασίες για τον διορισμό του νέου διοικητή σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν.4389/2016 στο οποίο προβλέπονται μεταξύ των άλλων ότι….η “επιλογή του Διοικητή γίνεται με ανοικτό διαγωνισμό.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτάται στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 6 του ν. 3861/2010 (Α΄ 112), καθορίζεται η διαδικασία προκήρυξης του ανοικτού διαγωνισμού.

Η Επιτροπή Επιλογής καταρτίζει κατάλογο των τεσσάρων (4) επικρατέστερων υποψηφίων, με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, ο οποίος υποβάλλεται στο Συμβούλιο Διοίκησης.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι από τέσσερις (4), περιλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι στον εν λόγω κατάλογο.

Φαβορί για την θέση του Διοικητή είναι η νυν Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής κ . Μαίρη Ψύλλα δικηγόρος με πλούσια επαγγελματική εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε υπεύθυνη του φορολογικού τμήματος της PwC Ελλάδος, έχοντας παράλληλα πολύ καλή γνώση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Επισημαίνεται δε ότι η κ. Μαίρη Ψύλλα διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Υπουργό Οικονομικων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ακολουθεί ο Φώτης Κουρμούσης, εκτελεστικό μέλος του ΤΧΣ (με το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση θα απορροφηθεί από το Υπερταμείο) ο οποίος διετέλεσε ειδικός γραμματέας στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και Ειδικός Σύμβουλος σε παραγωγικά υπουργεία και οποίος είχε ξανασυμμετάσχει το 2015 στην εν λόγω διαδικασία για την θέση του Διοικητή.

Φημολογείται ακόμη ότι ένας εκ των βασικών υποψηφίων για τη θέση θα είναι ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος επί σειρά ετών, από το 2014, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο οποίος ωστόσο κάτι τέτοιο το έχει διαψεύσει!

Τέλος ενδιαφέρον έχουν εκφράσει για την εν λόγω θέση και πρώην, αλλά και νυν τραπεζικά στελέχη τα οποία όμως έχουν κοπεί από το Μαξίμου.

Κουίζ 1. Ο εφοπλιστής και η βίλα στη Μύκονο!

Πολύ γνωστός εφοπλιστής, που το όνομα του βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω εμπλοκής σε διαγωνιστικές διαδικασίες ακινήτων, απέκτησε πρόσφατα μια καταπληκτική βίλα στην Μύκονο, η οποία ανήκε σε …ιστορική οικογένεια, αντί του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ!

Κουίζ 2. Ποιος ωφελείται από τη μη δημιουργία 5ου τραπεζικού πόλου;

Ποιος άραγε ωφελείται από την μη δημιουργία 5ου τραπεζικού πόλου; Αληθεύει ότι ο …υποβολέας Κασσελάκη, αυτός δηλαδή που του μετέφερε και του υπαγόρευε τα ερωτήματα για την Attica bank, είχε εμπλοκή με την τράπεζα από παλιά;

Κουίζ 3. Τα προβλήματα της κατασκευαστικής με το Υπ. Πολιτισμού!

Τι είδους προβλήματα και εμπλοκές έχει εισηγμένη κατασκευαστική εταιρία, μετοχές της οποίας άλλαξαν χέρια προ ημερών, με το Υπ. Πολιτισμού; Αληθεύει ότι υφίστανται παρεμβάσεις από επώνυμους μεσολαβητές, προς την κυρία Μενδώνη; Η κυρία Παναγιωταρέα τι έχει να πει για όλα αυτά;

Το νέο hot ειδύλλιο της αγοράς, μεταξύ πολύ γνωστής παρουσιάστριας (με πολλές επιτυχίες αν και δεν την πιάνει το μάτι σου) και προβεβλημένου μεγαλοεπιχειρηματία, καλοντυμένου, με ανατροφή και παιδεία!

Η τηλεπερσόνα φέρεται κατά το παρελθόν να έχει συνάψει ερωτικούς δεσμούς με πολιτικά πρόσωπα, διαχειριστές της εξουσίας, αλλά και κομψευόμενους μάνατζερ εισηγμένων!

Ένα νέο hot ειδύλλιο μεταξύ πολύ γνωστής παρουσιάστριας και «διαζευγμένου» μεγαλοεπιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε ευαίσθητο τομέα της οικονομίας, με άμεση επίδραση στην κοινωνία, έχουν πιάσει οι κεραίες του Radar!

Η εν λόγω τηλεπερσόνα, μολονότι δεν την …πιάνει το μάτι σου, φαίνεται πως έχει κάτι που τραβάει σαν μαγνήτης τους άνδρες, καθώς φέρεται να έχει συνάψει ερωτικούς δεσμούς με εξαιρετικά αναγνωρίσιμα πρόσωπα τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή και τους διαχειριστές της εξουσίας, όσο και από κομψευόμενους μάνατζερ μεγάλων εισηγμένων εταιριών!

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας από την άλλη πλευρά, θεωρείται και είναι εξαιρετικά ευγενής, με άριστη ανατροφή και παιδεία, πάντα καλοντυμένος και ευχάριστος!

Η σχέση με την εδώ και πολλά χρόνια σύζυγο του βρίσκεται σε κρίση, ουσιαστικά σε διάσταση και ένα βήμα πριν τον οριστικό χωρισμό!

Είναι προφανές πως ο επιχειρηματίας έχει ήδη μετακομίσει από την οικογενειακή εστία, χωρίς όμως να συζεί με την νέα – επώνυμη- σύντροφο του!

Οι καλά γνωρίζοντες πάντως λένε πως η συγκεκριμένη περίπτωση πιθανόν «να της κάτσει» της παρουσιάστριας, μολονότι δεν σταυρώνει μόνιμη σχέση για λόγους ανεξήγητους…

Διαβάστε ακόμη: