Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι

Όλα όσα, αντιφατικά, είδαμε στη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με Σαμαρά και Καραμανλή

Τι είδαμε εχθές στη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο; Είδαμε πολλά και αντιφατικά πράγματα. Καταρχήν πρώτο τραπέζι πίστα είδαμε την Βασιλική Θάνου. Ξέρετε αυτή την πρόεδρο του Αρείου Πάγου που την έκανε ο Τσίπρας υπηρεσιακή πρωθυπουργό και στην συνέχεια σύμβουλό του. Και που έλεγχε όλη την υπόθεση Νοβάρτις με μπροστινή της την Ελένη Τουλουπάκη και τον Δημήτρη Παπαγεωργόπουλο, που έστειλαν κατηγορούμενους τους πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρα, ανάμεσά τους και τον Αντώνη Σαμαρά που βρέθηκε δίπλα της… Φαντάζομαι θα ήθελε να της πει πολλά αλλά κρατήθηκε. Άλλωστε, το καρφί του για τη Νοβάρτις και ότι τους ηθικούς αυτουργούς θα τους αποκαλύψει, πήγαινε σε αυτή την κυρία.

Είδαμε την Ντόρα Μπακογιάννη που όταν ο Σαμαράς έλεγε για το ψήφισμα στο Κόσοβο εκείνη έκανε σαν να έφαγε σφαλιάρα και κοίταζε αμήχανα. Η Ντόρα φυσικά είχε πάει στην εκδήλωση για τον Κώστα Καραμανλή αλλά την πήραν τα σκάγια γιατί στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ταιριάζει γάντι με τον Γεραπετρίτη…

Είδαμε πολλούς σαμαρικούς. Τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον Νίκο Νικολόπουλο, τον Γιάννη Μπούρα, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, όλα αυτά τα πρόσωπα που βρέθηκαν κοντά στον Σαμαρά. Αλλά είδαμε και πολλούς καραμανλικούς. Είδαμε τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος έχει φάει άκυρο από τον Μητσοτάκη. Τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που είναι και κουμπάρος του Κοττάκη. Είδαμε γνωστούς μητροπολίτες που είναι κολλητοί του Σαμαρά όπως τον Μητροπολίτη Σπάρτης.

Παρόντες ήταν και δύο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Βαγγέλης Μειμαράκης. Ο Μειμαράκης περισσότερο ήρθε για τον Κώστα Καραμανλή καθώς με τον Σαμαρά υπάρχει εδώ και χρόνια μια παγωμάρα. Όμως, ο Γιάννης Πλακιωτάκης διατηρεί καλές επαφές και με τους δύο.

Μας έκανε εντύπωση, επίσης, που έλειπε από την χθεσινή εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος. Θα ερχόταν άλλωστε για τον Καραμανλή, αλλά μάλλον είχε ανειλημμένη υποχρέωση. Δεν μας έκανε καμία εντύπωση από την άλλη, που είδαμε τον Γιώργο Πατούλη στην εκδήλωση. Κομμένος από το σύστημα Μητσοτάκη που του άρπαξε την περιφέρεια από τα χέρια, έφτασε στο Πολεμικό Μουσείου και έκανε απίστευτες χαιρετούρες με όλους.

Αν και το ξέραμε ότι θα έρθει η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μάς έκανε εντύπωση που την είδαμε με τον φύλακα άγγελο του Αντώνη Σαμαρά, τον προσωπικό του φύλακα τον Λάζαρο. Η Λατινοπούλου δεν εισήλθε στην κεντρική αίθουσα, παρέμεινε στο φουαγιέ που είχε μπει μεγάλη γιγαντοοθόνη και μαγνήτισε τα βλέμματα περαστικών που την είδαν μέσα σε αυτό του λευκό σατέν κρουαζέ φόρεμα να διαφέρει απ’ όλες. Κάποιες πάντως στοιχημάτιζαν ότι η όμορφη φάτσα της είναι αποτέλεσμα botox… Δεν ξέρω από αυτά, δεν παίρνω όρκο.

Ο Χάρης Δούκας, ο δήμαρχος με τον τραγικό απολογισμό εξαμήνου, θέλει να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ του 12%

Ας αφήσω, όμως τα του Πολεμικού Μουσείου και ας πιάσω λίγο τον δήμαρχο Αθήνας. Λοιπόν, ο Χάρης Δούκας που δεν έχει κάτσει ούτε 6 μήνες στο δήμο, με τραγικά αποτελέσματα μέχρι τώρα για την καθαριότητα της πόλης που επι των ημερών του πήραν φωτιά οι λόφοι Φιλοπάπου και Κολωνού, θέλει να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Ποιο ΠΑΣΟΚ; Του 12%… Μάλλον ο Δούκας έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του. Κατάφερε να νικήσει έναν Μπακογιάννη τον οποίο σαμποτάρισαν συγκεκριμένοι από τη ΝΔ για την συμπεριφορά του (και που το βράδυ του δεύτερου γύρου πανηγύριζαν για την νίκη του Δούκα- θα το πιάσω μια άλλη φορά αυτό το θέμα), με δανεικές ψήφους από τον Ηλία Κασιδιάρη για να ξέρουμε τι λέμε… Ε λοιπόν, αυτός ο τύπος νομίζει ότι μπορεί να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς χωρίς να έχει διοικήσει ακόμα το δήμο Αθήνας. Και που βλέπει το δήμο ως τσιφλίκι για να κάνει συμβάσεις σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να διορίζει τον υιο Παπανδρέου και να μιλάει με ακραιοαριστερές συλλογικότητες…

Είναι για να γελάς

Πήρε συνέντευξη σε κανάλι από τον Παύλο Πολάκη δημοσιογράφος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής… Τι άλλο να πούμε; Τα λόγια περιττεύουν.

Kαι η κουτσή Μαρία θα βάλει υποψήφια για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Καλά στο ΠΑΣΟΚ και η κουτσή Μαρία θα βάλει για αρχηγός… Είδαμε τον Δούκα οκ… Μετά αποφάσισαν να βάλουν ο Γερουλάνος, ο Μιχάλης Κατρίνης. Η Νάντια Γιαννακοπούλου το σκέφτεται πολύ σοβαρά, ενώ θέλει να μπει στο παιχνίδι και ο Χάρης Καστανίδης. Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό των ονομάτων, το σκέφτεται και η Αννα Διαμαντοπούλου…

Διαβάστε ακόμη