Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλό μήνα!

Ο κρίσιμος και καθοριστικός ρόλος του Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και μπορεί να διαχειρισθεί μείζονος σημασίας ζητήματα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

Μετά από πολύ καιρό, ουσιαστικά μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και του Σταύρου Παπασταύρου στη συνέχεια, ο οποίος ήξερε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και μπορούσε να διαχειρισθεί δύσκολες συγκυρίες, στο Μαξίμου επιλέχθηκε τελικά ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να επιλύσει – διαχειρισθεί κρίσιμα ζητήματα με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, προς όφελος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης! Ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης όπως όλα δείχνουν συνιστά μια επιλογή καθοριστική σε μια κρίσιμη χρονικά και ουσιαστικά συγκυρία για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι πέραν της αδιαμφισβήτητης εμπειρίας του στην τριβή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και το πέρασμα του ως εκ δεξιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οδό Πειραιώς όταν το κόμμα από την αντιπολίτευση κατακτούσε την εξουσία, γνωρίζει όλα όσα απαιτεί ο νέος του ρόλος και διαθέτει παράλληλα το πλεονέκτημα τόσο της πρωτογενούς πληροφόρησης που του δίνει τη δυνατότητα να προλαμβάνει καταστάσεις, όσο και την ικανότητα να μπορεί να διαχειρισθεί αποτελεσματικά σχέσεις και επαφές με μεγαλοσχήμονες που διαθέτουν επιρροή και εξωθεσμική ισχύ και παρέμβαση στην εξουσία! Και τούτο στις μέρες μας, δεδομένων των συνθηκών, είναι εξαιρετικά κρίσιμο και καθοριστικό, ιδίως για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Δεν προχωράει σε διαγραφές βουλευτών ο Στέφανος Κασσελάκης για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αξιωματική Αντιπολίτευση

Δεν θα διαγράψει βουλευτές ο Στέφανος Κασσελάκης μου λένε στην Κουμουνδούρου και ο λόγος είναι απλός. Αν τους διαγράψει αυτούς που συμμετείχαν στην επιστολή των 87 τότε το πιθανότερο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει το μόνο χαρτί που τον κρατάει ψηλά. Την Αξιωματική αντιπολίτευση. Αν μειωθούν και άλλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κίνδυνος το ΠΑΣΟΚ να γίνει τυπικά η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Νίκος Ανδρουλάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Κανένας δεν θα το ήθελε αυτό.

Τα σενάρια για έκτακτες κάλπες τον Οκτώβριο έκαναν πολλούς να κάτσουν στα αυγά τους…

…Και βουλευτές της ΝΔ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι εννοώ; Ότι αν “τρελαθεί” ο Μητσοτάκης και κηρύξει πρόωρες εκλογές τώρα θα εφαρμοστεί λίστα. Στη ΝΔ θα βάλει αυτούς που θέλει μέσα και θα λήξει το πανηγύρι. Το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης θα βγάλει όλα τα πρόσωπα που τον αμφισβητούν και θα βάλει τους δικούς του. Και ετσι δεν θα χάσει κανέναν άλλον βουλευτή στην πορεία…

Η φωτιά στην Ύδρα, το πετρέλαιο των Καζακστανών, η ανικανότητα των αρμοδίων και οι άνωθεν παρεμβάσεις

Σας είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι η υπόθεση της Ύδρας βρωμάει από μακριά. Χώρια ότι η Πυροσβεστική τα χώνει στο Λιμενικό και το αντίθετο, το γεγονός ότι μπαίνουν οι Αδιάφθοροι για να βρουν με ποιο τρόπο έφυγαν οι Καζακστανοί από την Ελλάδα λέει κάτι. Πάντως, μια πηγή μου που σπάνια με ρίχνει στα βράχια μου είπε ότι υπήρξαν τηλέφωνα και από το υπουργείο Εξωτερικών. Με το σκεπτικό ότι το Καζακστάν είναι χώρα που μας προμηθεύει πετρέλαιο και ότι δεν πρέπει να διαρραγούν οι σχέσεις μας. Αν την απόφαση δηλαδή την πήρε το ΥΠ.ΕΞ να ξέρουμε και τον ένοχο όλης αυτής της κατάστασης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέκοψε, προς στιγμήν, τις συζητήσεις για την προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Μητσοτάκης ξέκοψε τις συζητήσεις για την προεδρία της Δημοκρατίας καθώς γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο μέχρι το 2025 που θα γίνει η ψηφοφορία στην Βουλή, θα φέρει μια μεγάλη εσωστρέφεια από την στιγμή που κάποιοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο ίδιος έχει πειστεί ότι δεν μπορεί να την ξαναπροτείνει διότι θα φέρει εκ νέου δυσαρέσκεια. Έτσι λοιπόν, ψάχνει τρόπο να της πει ότι δεν μπορεί να την προτείνει εκ νέου. Θα έπρεπε ωστόσο και η ίδια να είναι πολύ προσεκτική. Το πείραμα της γυναίκας ΠτΔ είχε ισχυρούς συμβολισμούς αλλά εν τέλει δεν πέτυχε το σκοπό του. Η παρουσία της σε wine bar να διασκεδάζει μαζί με Πατέλη-Σκέρτσο την έχει φέρει να είναι persona non grata για την ΝΔ αλλά και την εκκλησία.

Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος που μπλόκαρε την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, τώρα γίνεται διδάκτορας τους

Για τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα είναι άλλη μία κίνηση αμφιλεγόμενη. Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Τουρκίας στο οποίο αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας ο Αλέξης Τσίπρας είναι το Πανεπιστήμιο Koc, ανήκει στην οικογένεια του μεγιστάνα της ομώνυμης οικογένειας της γείτονος, συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των πενήντα (50) πιο ισχυρών του πλανήτη, με περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων, εμπλέκεται σε σκανδαλώδη σύμβαση, της Μαρίνας της Μυτιλήνης μαζί με τη Folli-Follie της οικογένειας Κουτσολιούτσου και είναι εκτός των άλλων και κατασκευάστρια όπλων. Αυτός είναι και ο λόγος που ακτιβιστές από όλον τον κόσμο, ζητούν ολικό μποϊκοτάζ στις δράσεις του ομίλου και των εταιρειών του, χαρακτηρίζοντας τον έναν αιματοβαμμένο όμιλο. Χώρια από το γεγονός, ότι ο άνθρωπος που μπλόκαρε την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, τώρα είναι γίνεται διδάκτορας ενός τέτοιου…

Οι φήμες περί τοποθέτησης του Τζιτζικώστα ως Ευρωπαίου Επίτροπου όχι μόνο δεν παίζουν αλλά προέρχονται από το περιβάλλον του

Εξετάζει ονόματα για την Κομισιόν ο Μητσοτάκης, όμως, δεν γνωρίζει ακριβώς ποιο χαρτοφυλάκιο θα πάρει η Ελλάδα. Αμα πάρει το Αγροτικής Ανάπτυξης θα χρειαστεί έναν τεχνοκράτη του χώρου που να γνωρίζει από ευρωπαϊκά ταμεία. Αν όμως, πάρει το Διεύρυνσης τότε θα χρειαστεί έναν πολιτικό με καλό βιογραφικό, διπλωματική προσέγγιση που να χαίρει της εμπιστοσύνης του. Πάντως, σας το ξαναλέω αυτά περί Τζιτζικώστα, όχι μόνο δεν παίζουν αλλά είναι δοσμένα από το περιβάλλον του.

Στο νοσοκομείο Υγεία βρίσκεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης με συμπτώματα εμφράγματος

Ο άνθρωπος φαίνεται δεν άντεξε τα όσα γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και κατέρρευσε. Είναι μία δοκιμασία και για τον Αλέξη Τσίπρα, του ο οποίου ο κυρ Αλέκος υπήρξε μέντορας. Περαστικά θα πούμε μόνο.

Νέο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας θα έχουμε σε λίγες μέρες καθώς έληξε η θητεία της Ευαγγελίας Νίκα

Έτσι από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα πρέπει να αποφασίσουν το νέο πρόεδρο του ΣτΕ. Η θέση είναι πολύ σημαντική, υπάρχουν πολλά και σημαντικά θέματα που θα κριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο. Υπό αυτή την έννοια θα υπάρξει και πρόταση από το Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη