Είμαι βέβαιος ότι μια νέα, πιο όμορφη, στην κυριολεξία, μέρα ξημερώνει για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο φίλος μου ο Γιάννης Στουρνάρας που απέδειξε στην πράξη ότι έχει καλό γούστο και ότι οι επιλογές του είναι ακόμη πιο ποιοτικές και αυστηρές ακόμη και από εκείνες του Βασίλη Πρεβελάκη γιου του αείμνηστου Γιώργου Πρεβελάκη στα καλλιστεία, επί ημερών του οποίου θαυμάσαμε από Μαρίνα Τσιντικίδου μέχρι Τζούλια Αλεξανδράτου!

Με τη σύμφωνη γνώμη της κριτικής επιτροπής των καλλιστείων, συγνώμη της επιτροπής του Fit and Proper (που έκοψε Μιχάλη Σάλλα και υιό!!!) της Τράπεζας της Ελλάδος ήθελα να πω, η Ελένη Βρεττού κατατρόπωσε την εξίσου γοητευτική Αναστασία Σακελλαρίου και θα είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής!

Μεταξύ μας, συμφωνώ με τον Γιάννη! Κι εμένα η Ελένη είναι περισσότερο του γούστου μου, πιο δροσερή, πιο χαρούμενη, ενώ η Αναστασία είναι πολύ μαντάμ ρε παιδί μου, ξινή!

Και επιπροσθέτως η Ελένη έχει και ένα πολύ σοβαρό κίνητρο: Όπως έχει δηλώσει στην περίφημη συνέντευξη της στο Bazaar, πριν από περίπου ένα χρόνο, προφανώς υπό την ιδιότητα και του μοντέλου, φωνογραφημένη με ρούχα επωνύμων οίκων, η γοητευτική τραπεζίτισα αυτό που θέλει στα επόμενα 10 χρόνια είναι να παραμείνει το ίδιο όμορφη όπως και σήμερα! Ε, λοιπόν ναι, Ελένη Βρεττού δαγκωτό ψηφίζουμε όλοι!

Άλλωστε μήπως είδαμε φως από όλους αυτούς που παριστάνουν τους τραπεζίτες; Αρκεί να μην έχει στην τράπεζα Αττικής την ίδια επιτυχία που είχε και ο Θόδωρος Πανταλάκης, προσωπική επιλογή επίσης του Γιάννη Στουρνάρα!

Ο Γιάννης την «σπάει» στο Χρήστο! Τον εκθέτει για την επιλογή του να απομακρύνει την «Ωραία Ελένη»!

Μεταξύ μας πάντως, με την επιλογή Βρεττού είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θέλει να τη «σπάσει» στον εξίσου καλό μου φίλο Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος ως γνωστόν εξώθησε σε παραίτηση από την Τρ. Πειραιώς την «Ωραία Ελένη» του τραπεζικού συστήματος!

Σαν να του λέει ο Κεντρικός τραπεζίτης του ισχυρού άνδρα της Τρ. Πειραιώς, πόσο λανθασμένη κρίση είχε και πόσο αδικαιολόγητη απόφαση έλαβε!

Και η αλήθεια είναι πως με την επιλογή Βρεττού για την Αττικής ο Γιάννης Στουρνάρας τον εκθέτει τον Χρήστο! Δεν ξέρω σε τραπεζικό επίπεδο, αλλά σίγουρα του «ρίχνει μομφή» ότι δεν είχε καλό γούστο!

Πάντως για να ξέρετε, τη διαρροή ότι η Ελένη πηγαίνει στην Αττικής την έκανε «Ιταλικής» (που λέει ο λόγος) καταγωγής γνωστός χρηματιστής, κολλητάρι του Χρ. Μεγάλου και προνομιακός «παίκτης» της Τρ. Πειραιώς! Περισσότερα προσεχώς …

Ο μάνατζερ (τρόπον τινά) Οδυσσέας έμεινε στον άσο! Τον χρησιμοποίησε και μετά του κούνησε μαντήλι!

Πάντως η μεγάλη κλάση είναι μία: Ο Οδυσσέας Αθανασίου! Ο Διευθύνων της Lamda όχι μόνο «έφτιαξε» το βιογραφικό της Ελένης Βρεττού, προσλαμβάνοντας την μετά την αποπομπή της από την Τρ. Πειραιώς στον μεγαλύτερο ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο της χώρας και στο σπουδαιότερο project που έχει μπροστά του, το Ελληνικό, αλλά δεν φρόντισε ούτε καν να διασφαλίσει την παραμονή της!!!

Σε απλά λόγια, η Ελένη τον χρησιμοποίησε και με την πρώτη σοβαρή πρόταση, του κούνησε μαντήλι του Οδυσσέα, ο οποίος όπως αποδεικνύεται ψάχνει με το κυάλι κανένα σοβαρό στέλεχος στην πιάτσα και κανένα δεν του κάθεται, ούτε στεριώνει! Και το γεγονός αυτό, είμαι βέβαιος ότι το παρακολουθεί και το συνεκτιμά ο μεγαλομέτοχος Σπύρος Λάτσης, που κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να λάβει αποφάσεις!

Ιδού τι ενοικίασε η ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη: ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ!!!

Αλλάζω σελίδα και προχωρώ σε μια μεγάλη αποκάλυψη! Θα σας πω, επειδή μόνο εγώ ξέρω, τι νοίκιασε η ΕΥΠ για την παρακολούθηση του «Βοσκού» (όπως αποκαλούν οι παλιές κακές γλώσσες του ΠΑΣΟΚ τον Ν. Ανδρουλάκη), μέσω της νόμιμης συνακρόασης!

Επειδή πολλά λέγονται και άλλα τόσα υπονοούνται, κυρίως από τον φίλο μου τον Αλέξη Παπαχελά και την Καθημερινή, που παρέχουν υλικό για ανακοινώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, (ελπίζω να την εκτιμήσει αυτή την παροχή υπηρεσιών ο Κυριάκος) οφείλω να αποκαταστήσω την τάξη και την πραγματικότητα: Η ΕΥΠ λοιπόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για την παρακολούθηση του «Βοσκού», νοίκιασε ΔΙΕΡΜΗΝΕΑ!

Είδαν κι απόειδαν τα παιδιά της ΕΥΠ, που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ούτε λέξη από τις συνομιλίες του «Βοσκού» και ζήτησαν εσπευσμένα εξειδικευμένο πρόσωπο για να αποκρυπτογραφεί τη νέα διάλεκτο που συνομιλούν στο ιστορικό Κίνημα! Όλο «τσι» και «τσι» και «λιιι» και «νιιι», οι προτάσεις από την παρακολούθηση έβγαιναν ακατάληπτες!

Αυτή λοιπόν, φίλες και φίλοι είναι η περίφημη ενοικίαση της ΕΥΠ! Κι ας λένε ότι θέλουν, όλοι αυτοί οι παράγοντες – νταραβεριτζήδες, που ως γνωστόν είχαν αγοράσει εδώ και χρόνια τα περίφημα «βαλιτσάκια» και παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλο με τα βαν έξω από σπίτια και γραφεία…

Οι «παλιοί» νταραβεριτζήδες, την έπεσαν πάλι από κοντά στον Κυριάκο, αφού αποδομούσαν σε μόνιμη βάση τον Γρηγόρη!

Επί τη ευκαιρία, για τους νέους (από τα παλιά) νταραβεριτζήδες του Κυριάκου, που του την έπεσαν από δίπλα μόλις απομακρύνθηκε ο Γρηγόρης, θα σας τα αποκαλύψω προσεχώς! Για να σας προϊδεάσω, είναι αυτοί που αποδομούσαν μέρα νύχτα τον Δημητριάδη, στον οποίο παρίσταναν τον φίλο, σκάβοντας του τον λάκκο τόσο στον Μητσοτάκη όσο και σε μεγάλους επιχειρηματίες!

Με προφανή σκοπιμότητα να τον αποδυναμώσουν και να τον στοχοποιήσουν με ίντριγκες και συνωμοσίες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικά οφέλη! Μολονότι στην πράξη είχε αποδειχτεί ότι αποτελούσαν απλώς «νταραβεριτζήδες της συμφοράς», αφού είχαν αποτύχει παταγωδώς σε κάθε αποστολή που είχαν αναλάβει… Αυτά τα ολίγα προς το παρόν!

Παγκόσμια αποκάλυψη: Στην Αντίπαρο ο Τζέισον Στέιθαμ!

Τελειώνω τη στήλη με μια αποκάλυψη από την ευρύτερη Παροναξία, που αφήνει πλέον πίσω της τη Μύκονο έχοντας αποσπάσει τους καλύτερους Έλληνες (επιχειρηματίες, παράγοντες και πολιτικούς) της πιάτσας και όχι μόνο!

Το τι έγινε στο Aspro στον Αμπελά της Νάουσας με την Βίσση, που κατέβηκε από την «πίστα» στις 7 το πρωί, δεν έχει προηγούμενο! Σε δυο λόγια, θύμισε τα «χρόνια της αθωότητας» του παλιού καλού Nammos άλλων εποχών, όταν όλα ήταν αυθεντικά και ανεπιτήδευτα, χωρίς Άραβες, Τούρκους, δήθεν και τζιτζιφιόγκους!

Επί του προκειμένου τώρα. Οι κεραίες της στήλης συνέλαβαν στην Αντίπαρο να κάνει διακοπές ινκόγκνιτο σε υπερπολυτελή βίλα πάνω στο νερό, πολύ γνωστού και επωνύμου επιχειρηματία της στεριάς και της θάλασσας, ο περίφημος σταρ του Χόλυγουντ Τζέισον Στέιθαμ!

Ο 55 χρόνος Άγγλος ηθοποιός και μοντέλο, γνωστός στην υφήλιο για τους ρόλους του στις ταινίες του Γκάι Ρίτσι Lock, Snatch, Revolver καθώς και τις εμφανίσεις του στην τριλογία Transporter, την ταινία δράσης War, αλλά και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία fast and furious 7, περνάει κατά πληροφορίες τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Αντίπαρο, από την οποία εκδράμει με σκάφος προς νησιωτικούς προορισμούς των Κυκλάδων, από την Πάρο μέχρι την Σχοινούσα και τα Κουφονήσια!

***Αυτά τα ολίγα για σήμερα! Όπως βλέπετε μετά από τις διακοπές προσπαθώ να μπω σιγά – σιγά, αλλά ουσιαστικά στο πνεύμα του Φθινοπώρου και των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων που επίκεινται…