Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι και καλή χρονιά!

Σε επανασχεδιασμό της αμυντικής της στρατηγικής προχωρά η Αθήνα

Περίπου ένας μήνας πέρασε από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και άρχισαν οι ετοιμασίες για τον δεύτερο γύρο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Έχουν αρχίσει ήδη να συγκροτούνται τα σχέδια για την επόμενη συνάντηση, ενώ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτούρ αναφέρει ότι οι συναντήσεις είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά, σε επανασχεδιασμό της αμυντικής της στρατηγικής προχωρά η Αθήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας προχώρησε στις συμφωνίες με τη Γαλλία για την αγορά 18+6 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, αλλά και τεσσάρων φρεγατών Belh@rra.

Τα δεδομένα, ωστόσο, που αναδείχθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία έφεραν στο προσκήνιο ορισμένα πολύ πιο αποτελεσματικά, σύγχρονα και, κυρίως, φθηνότερα οπλικά συστήματα.

Ένα από αυτά, το σημαντικότερο ίσως, είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), αλλά και τα συστήματα αντι-drones, στην προμήθεια των οποίων πρόκειται να δώσει προτεραιότητα η Ελλάδα.

Ψυχρολουσία για τους επίδοξους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση Κασσελάκη

Πάγωσαν τα χαμόγελα των ενδιαφερομένων για υποψηφιότητα µε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όταν άκουσαν τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακοινώνει ότι οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Έχουν ήδη µηχανισµό και επομένως έχουν το πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό. Θα εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερους από τρεις ευρωβουλευτές;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο. Άρα, ο πανεπιστημιακός Νίκος Φαραντούρης, που έχει πάρει το χρίσμα για την Ευρωβουλή, είναι στην «κόψη του ξυραφιού».

Στο πρόσωπο του εμβληματικού Λάζαρου Κυρίζογλου ποντάρει ο Μητσοτάκης

Με το πρόσωπο του εμβληματικού Λάζαρου Κυρίζογλου, η ελληνική αυτοδιοίκηση θα πορευτεί την επόμενη πενταετία, μετά και την υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος στο πρόσωπό του.

Η βούληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηριχτεί ένας από τους πιο επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς, με διακομματικά χαρακτηριστικά, ο οποίος διανύει στον δήμο του την έκτη συνεχόμενη θητεία του με ποσοστά ρεκόρ και εκλεγμένος ομόφωνα στην ηγεσία της ΚΕΔΕ, ήταν εκπεφρασμένη από την αρχή.

Συνεχίζει την προσφιλή τακτική του «δεν συζητάω με κανέναν» το ΚΚΕ

Είναι αλήθεια πως ο πρωθυπουργός αιφνιδίασε τα κόμματα όταν ανακοίνωνε την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και μάλιστα από τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Για τα σχετικά της νέας ρύθμισης η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέλαβε να τα ενημερώσει.

Τέτοια συνάντηση όμως δεν θα γίνει με το ΚΚΕ, το οποίο προτίμησε να δημοσιεύσει ανοικτή επιστολή του “προς την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό” ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις, ακολουθώντας την διαχρονική πολιτική του στάση σε τέτοια ζητήματα.

Πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κομματικά ΜΜΕ

Ανοιχτός πάνω στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη είναι ο φάκελος που αφορά στην επόμενη μέρα της «Αυγής» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Ο πρόεδρος λέει ότι τα ΜΜΕ θα μείνουν ανοιχτά, αλλά με κάποια οικονομικά κριτήρια.

Κρίσιμες οι Ευρωεκλογές για την επόμενη ημέρα του Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ

Στην περίπτωση που ο Ανδρουλάκης δεν καταφέρει να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση τότε θα κινηθούν διάφορες διαδικασίες, μέσω δηλώσεων στελεχών αρχικά, που θα είναι η γενεσιουργός αιτία εξελίξεων.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα πια λόγω της συχνής τηλεοπτικής του παρουσίας, δεν θα κινηθεί μόνος του κατά του Ανδρουλάκη, αλλά θα αντιδράσει θετικά όταν δεχθεί προτάσεις.

Απανωτά νομοσχέδια φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή με το νέο χρόνο

Μετά τα νευραλγικά νομοσχέδια για τα φορολογικά και το ασφαλιστικό, νέα κομβικά νομοσχέδια έρχονται στις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το κοινοβούλιο θα ξεκινήσει τις εργασίες του στις 9 Ιανουαρίου και εντός του πρώτου μήνα θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν τρία κρίσιμα νομοσχέδια.

Πρόκειται για τους νέους Ποινικούς Κώδικες του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την επιστολική ψήφο του υπουργείου Εσωτερικών, και για το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, του υπουργείου Παιδείας.

«Καμπανάκι» από τον Νικήτα Κακλαμάνη για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Η προειδοποίηση του Νικήτα Κακλαμάνη προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι αν το ευρωψηφοδέλτιο δεν έχει γαλάζιο χρώμα, τότε ενδέχεται οι ευρωεκλογές να μην είναι και η πλέον ρόδινη μάχη για τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι η μόνη τροχιοδεικτική βολή του ιστορικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής έχει επανέλθει, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι «το πολιτικό Κέντρο είναι επάγγελμα» και προσθέτοντας ότι «δεν κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία αλλά οι κεντρώοι».

Σε «οργασμό» βρίσκεται το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού

Δεκάδες ταξίδια περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού προσεχώς.

Θα πάει στην Αμερική, στον Καναδά, στην Ελβετία, στην Ινδία αλλά και στην Νότια Κορέα, το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η ατζέντα των ταξιδιών θα είναι τριπλή και περιλαμβάνει τα εθνικά θέματα, τις επενδύσεις, αλλά και την επιστολική ψήφο.

Το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις για να κλειστούν οι ημερομηνίες.

Επίσης, και λόγω της επιστολικής ψήφου, θα δοθεί μεγάλη σημασία στην ελληνική ομογένεια, όπως πάντα άλλωστε.

Το κομβικό Οικουμενικό Πατριαρχείο

Το νέο βιβλίο του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το βιβλίο προλόγισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και στην οικουμενική του διάσταση παρά τις επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς από διάφορους κύκλους.

Διαβάστε ακόμη: