Την ώρα που γίνεται ο τελικός απολογισμός για τα 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην Πεντέλη που έγιναν στάχτη και ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευθεί στην κοινωνία ότι η τετραετία θα εξαντληθεί και εκλογές θα πραγματοποιηθούν τέλος Άνοιξης- αρχές Καλοκαιριού 2023, οι σκέψεις για κυβερνητικό Ανασχηματισμό προκαλούν εξελίξεις.

Καλά ενημερωμένες πηγές θεωρούν ότι οι όποιες ενέργειες ανακατέματος της κυβερνητικής τράπουλας δεν θα αργήσουν, με ορισμένους κύκλους να επιμένουν ότι ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15αύγουστου και ΔΕΘ, την ώρα που άλλοι κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, δηλαδή άμεσα!

Ανεξάρτητα πάντως από τον χρόνο που θα επιλεγεί, το γεγονός είναι πως ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει πεισθεί ότι κάποιοι υπουργοί «δεν τραβάνε» και η ομάδα χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα 5-6 αλλαγών πριν την τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές! Επιπροσθέτως ακούγεται ότι θα υπάρξουν είτε συγχωνεύσεις υπουργείων, είτε μετάθεση κάποιων βασικών αρμοδιοτήτων από το ένα υπουργείο στο άλλο, όπως για παράδειγμα αρμοδιότητες του Υπ. Εσωτερικών στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής!

Το μείζον ζήτημα με την Μενδώνη που εκθέτει την κυβέρνηση! Η ταύτιση με τον Λιγνάδη και η ασέβεια στην κοινωνία

Πέραν πάσης αμφιβολίας η παρουσία της Υπ. Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη, με αφορμή και την υπόθεση Λιγνάδη, εξελίσσεται σε τεράστιο βαρίδι για την κυβέρνηση, που αντανακλάται και στον πρωθυπουργό προσωπικά! Μία λανθασμένη επιλογή με πλείστες όσες παρενέργειες, που σε συνδυασμό με μία ακατανόητη στήριξη και επιμονή σκιάζει το κυβερνητικό έργο!

Η στάση πάντως της κυρίας Μενδώνη προ ημερών να σηκωθεί και να φύγει από την Επίδαυρο, επειδή οι ηθοποιοί διάβασαν στη σκηνή την ανακοίνωση του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη και την απόφαση της Δικαιοςύνης, όπως ακριβώς συνέβη σε όλα τα θέατρα και όλες τις παραστάσεις στην Ελλάδα, υπήρξε απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική, που υποδεικνύει συναίσθημα ενοχής!

Οι διαμαρτυρίες του κόσμου και των θεατών, όπως και οι ανακοινώσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών, δεν αφορούν την κυρία Μενδώνη ούτε την κυβέρνηση, αλλά την απόφαση της Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος σε ποινή 12 χρόνων βιαστή, πρώην επικεφαλής του εθνικού θεάτρου!

Όφειλε επομένως να παραμείνει στη θέση της η υπουργός, που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει με τα πάσης φύσης τερτίπια της και τις ευνοούμενες της και όχι να σηκωθεί και να φύγει επιδεικνύοντας ασέβεια στους θεατές, που όφειλε μέσα στα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να τους ακούσει, ακόμη κι αν διαφωνεί! Η παράδοξη απόλυτη ταύτιση με τον βιαστή Λιγνάδη, σύμφωνα με την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, εκθέτει και την ίδια και την κυβέρνηση και καθιστά την αντικατάσταση της επιβεβλημένη!

Γεωργιάδης ή Βορίδης; Διαλέξτε!

Το δεύτερο μείζον ζήτημα που απασχολεί τον πρωθυπουργό, σε μία χρονική στιγμή που έχει αποφασισθεί και ήδη υλοποιείται στροφή προς το Κέντρο, είναι η ταυτόχρονη παρουσία τριών προβεβλημένων υπουργών σε κρίσιμα χαρτοφυλάκια, που προέρχονται από την πέραν της Νέας Δημοκρατίας Δεξιά!

Το γεγονός ότι την ίδια χρονική στιγμή Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης παραμένουν σε καίρια υπουργικά πόστα στην κυβέρνηση, προσδίδει μια ταυτότητα λαϊκής και πατριωτικής Δεξιάς, η οποία δεν αποτελεί άλλωστε σάρκα εκ της σαρκός της ΝΔ, αλλά προέρχεται και έχει ενσωματωθεί από την πέραν της ΝΔ Δεξιάς και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το προφίλ του μεσαίου χώρου στο οποίο πλέον αποσκοπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Υπό το πρίσμα αυτό, ένας πιθανός ανασχηματισμός δεν θα χωρέσει και Γεωργιάδη (που έχει πάρει σβάρνα πάρτι και συγκεντρώσεις) και Βορίδη!

Το ζήτημα Τσιάρα και η λειτουργία της Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα φθάνουν στα αυτιά μου πληροφορίες περί κυβερνητικής δυσαρέσκειας όσον αφορά τις σχέσεις της Πολιτείας με την Δικαιοσύνη σε κάθε επίπεδο, εμφανές ή αφανές! Στον υπουργό κ. Τσιάρα καταλογίζεται ότι δεν κατάφερε αφενός να εξομαλύνει τις σχέσεις κυβέρνησης – Δικαιοσύνης, αλλά αντιθέτως υπήρξαν σοβαρές αντιπαραθέσεις με τις ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων!

Σε απλά λόγια, μεταξύ Δικαιοσύνης και κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης επαφή, μολονότι συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας χάριν των προσωπικών τους χειρισμών! Επιπροσθέτως στον κ. Τσιάρα καταλογίζεται μία οργανωτική αδυναμία στο υπουργείο, καθώς και κακοί χειρισμοί όσον αφορά προμήθειες και διαγωνισμούς!

Ο εξαφανισμένος Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης!

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και έλλειψης αγαθών και πρώτων υλών, ιδίως όσον αφορά τρόφιμα, γεωργικά προϊόντα και παραγωγή, η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης! Στα …χαρτιά έχει τοποθετηθεί κάποιος Γεωργαντάς από το Κιλκίς, ο οποίος είναι στην κυριολεξία εξαφανισμένος σε βαθμό που να έχω βάσιμες αμφιβολίες για το αν είναι έστω αναγνωρίσιμος μέσα από φωτογραφίες!!!

Δυστυχώς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται – και είναι – μείζονος σημασίας για την κυβέρνηση στις μέρες μας, λόγω ειδικών συνθηκών και των γεωπολιτικών καταστάσεων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή! Πιστεύω ότι στο Μαξίμου έχουν αίσθηση της κατάστασης…

Ποινικές διώξεις σε 2 επώνυμους επιχειρηματίες! Μετά από εκτεταμένη  έρευνα της Δικαιοσύνης και στοιχεία αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής!

Μαθαίνω ότι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος πρόκειται να απαγγελθούν σε δύο γνωστά πρόσωπα της επιχειρηματικής σκηνής της χώρας, μετά από έρευνα αρμοδίων αρχών που κράτησε αρκετό καιρό και η οποία διατηρήθηκε μακριά από την δημοσιότητα.

Οι πληροφορίες λένε πως η εισαγγελία ολοκλήρωσε προσφάτως το πόρισμα της μετά τις εισηγήσεις αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής αλλά και την περαιτέρω ανακριτική και εισαγγελική έρευνα που επακολούθησε.

Η αναμενόμενη δημοσιοποίηση της άσκησης των διώξεων, θα δημιουργήσει αίσθηση στην επιχειρηματική και όχι μόνο κοινότητα, καθώς πρόκειται για πρόσωπα με ευρείες αναφορές!

 3 κουίζ: Οι Άραβες, τα παραμύθια του τεχνοκράτη εισηγμένου, τα μεγάλα ξένα funds και το ποσοστό βασικού μετόχου προς πώληση!

1. Ποιος δήθεν τεχνοκράτης, παραμύθιαζε επί καιρώ τον βασικό μέτοχο εισηγμένης επιχείρησης, ότι θα φέρει Άραβες που θα χρηματοδοτήσουν βαρύγδουπο επενδυτικό σχέδιο;

2. Ποιος βασικός μέτοχος εισηγμένης εταιρίας έχει βγάλει στο σφυρί το ποσοστό που κατέχει, έχοντας ξεκινήσει συζητήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds;

3. Ποιον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία θεωρούν στην κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τη χρηματοδότηση και τις επιθέσεις περιθωριακής εφημερίδας κατά προβεβλημένων στελεχών της κυβέρνησης, επιχειρηματιών και παραγόντων της αγοράς;

Οι «συνήγοροι του διαβόλου» των μπαταξήδων μεγαλοξενοδόχων! Τα εσωτερικά προβλήματα σε συστημική τράπεζα, μεγάλη εισηγμένη και τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει για την …Folli follie!

1. Υπάρχουν για να ξέρετε, ειδικές – προνομιακές σχέσεις μεγαλοξενοδόχων με το …σύστημα. Ειδικά οι μεγαλομπαταξήδες που απολαμβάνουν χαριστικών ρυθμίσεων, νέων «αναθέσεων» από τους τραπεζίτες που βάζουν …πλάτη με πολλούς και διάφορους τρόπους! Και υπάρχουν, συμπληρώνω, κάποιοι νταραβεριτζήδες μεγαλόσχημοι κυβερνητικοί που έχουν μετατραπεί σε «συνηγόρους του διαβόλου», υπέρ των φεσσαδόρων και κατά των συμφερόντων του Κράτους!

2. Την ώρα που το πιο μεγάλο σκάνδαλο του ελληνικού χρηματιστηρίου βρίσκεται στο ακροατήριο (έχει διακοπεί προς το παρόν η συζήτηση) σφίγγει ο κλοιός, μαθαίνω, για την υπόθεση της Folli follie καθώς οι Αρχές επί τη βάσει νέων πρόσθετων στοιχείων που έχουν προκύψει, μετά από ανώνυμες καταγγελίες που εμπεριείχαν αποδεικτικό υλικό, διερευνούν πλέον και το ρόλο προσώπων «υπεράνω υποψίας» που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση των Κουτσολιούτσων και λήστεψαν από κοινού τα περιουσιακά της στοιχεία εις βάρος του επενδυτικού κοινού και των ομολογιούχων!

Υπό αυτό το πρίσμα ερευνάται ο ρόλος τραπεζιτών, δικηγόρων, χρηματιστών, ορκωτών και λοιπών νταραβεριτζήδων…

3. Σοβαρά προβλήματα σχέσεων έχουν αναδειχθεί κατά το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό μίας τράπεζας καθώς και μιας μεγάλης εισηγμένης επιχείρησης!

Δύσκολοι καιροί για γνωστό «στοιχηματζή»: Το ξέπλυμα, οι φορολογικές παραβάσεις, το σπάσιμο των capital controls και ο εφοπλιστής!

Μαθαίνω ότι σφίγγει ο κλοιός των Αρχών γύρω από γνωστό και επώνυμο «στοιχηματζή», που εξειδικεύεται, μεταξύ άλλων στο να παίζει «πολιτικά παιχνίδια» και να εμπλέκεται σε πλείστες όσες πολιτικοοικονομικές και επιχειρηματικές καταστάσεις.

Έγκυρες πηγές με πληροφορούν ότι οι Φάκελοι του, με τους οποίους ασχολήθηκαν αρκετά στο παρελθόν οι αρμόδιες Αρχές, ανασύρθηκαν και έχουν γίνει φύλλο και φτερό, βγάζοντας στην επιφάνεια πλήθος φορολογικών ποινικών αδικημάτων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν για φορολογικές – μαϊμουδιές μαμούθ, καθώς και πολλές άλλες ύποπτες ενέργειες, οι οποίες πλέον βρίσκονται δραστικά στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών, του ΚΕΦΟΜΕΠ, καθώς και της Αρχής για το ξέπλυμα, η οποία εξετάζει μεταξύ άλλων και ένα ζήτημα που προέκυψε με το σπάσιμο των capital controls διά μέσω εφοπλιστή ο οποίος είχε εμπλακεί πρωταγωνιστικά σε τραπεζικό σκάνδαλο!

Πρόκειται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άνω των 80 εκατ. ευρώ στο οποίο εμπλέκονται συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού του εφοπλιστή, που έπαιρνε και προμήθεια 10% από το ποσόν του ξεπλύματος και ο «στοιχηματζής» που έψαχνε τρόπο να σπάσει τα capital controls και να βγάλει παράνομα τα λεφτά του εκτός Ελλάδος!
>>