Σε μια κόλλα χαρτί φέρονται να έχουν τυλίξει τα επιχειρησιακά στελέχη της Αρχής για το ξέπλυμα, μεγαλόσχημο επιχειρηματία, το όνομα του οποίου επί σειρά ετών υπήρξε συνώνυμο της Διαπλοκής!

Πασίγνωστος μεγαλοεπιχειρηματίας με άμεση εμπλοκή σε ΜΜΕ, καθώς και κατασκευαστικό όμιλο που κυριάρχησε επί δεκαετίες στο επιχειρηματικό στερέωμα απολαμβάνοντας απεριόριστες και ανεξέλεγκτες αναθέσεις έργων!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εσχάτως βγήκε από τα συρτάρια όπου ήταν βαθιά θαμμένη, καραμπινάτη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η οποία διαπιστώθηκε το 2015 και αφορά εμβάσματα από τον Παναμά και κινήσεις λογαριασμών που υπερβαίνουν τα 70 εκατ. ευρώ! Και η προέλευση καθώς και η νομιμότητα τους, προκειμένου να καλύψουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, δεν αποδεικνύεται ούτε επιβεβαιώνεται βάσει των ελέγχων!

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω μεγαλόσχημος εργολάβος – μιντιάρχης, γόνος του πατριάρχη της Διαπλοκής στην Ελλάδα, είχε μια μεγάλη αδυναμία: τα weekends σε Βερολίνο και Άμστερνταμ, καθώς στις δύο αυτές πόλεις, κυριαρχεί και επιτρέπεται μια ελευθεριότητα που ανατρέπει ταμπού, προκαταλήψεις και καθωσπρεπεισμούς της Ελλάδας και του συντηρητικού κόσμου!

Επιπροσθέτως, ο εν λόγω γόνος της πρώην μεγάλης εργοληπτικής και μιντιακής οικογένειας, φέρεται να αποκόμισε μεγάλες υπεραξίες, άνω των 50 εκατ. ευρώ μέσα από την εμπλοκή του στον τζόγο…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το άνοιγμα της χρονίζουσας υπόθεσης που είχε «θαφτεί» στα συρτάρια της αρμόδιας αρχής, η έρευνα προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και ήδη έχει συνταχθεί εισηγητική έκθεση, βάσει της οποίας θα πρέπει η υπόθεση άμεσα να σταλεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω!

Η υπόθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και όπως αντιλαμβάνεστε την παρακολουθούμε από κοντά…

Ο τζιτζιφιόγκος (με τα στενά κόκκινα και πράσινα παντελόνια) του τζόγου, πρώην συνομιλητής του Μαξίμου, με το ξέπλυμα και την φοροδιαφυγή, θέλει και …family office για τις επενδύσεις του!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι φιγουρατζής «επιχειρηματίας», με κόκκινα και πράσινα στενά παντελόνια, μετρ του «τζόγου», των υπόγειων διαδρομών, που έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα 80 εκατ. ευρώ διά μέσω εφοπλιστή – πρωταγωνιστή του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου στη χώρα, αλλά και για φοροδιαφυγή μεγάλης αξίας, ίδρυσε «family office» διά μέσω του οποίου θα πραγματοποιεί τις «εμβληματικές» επενδύσεις του!

Βλέπετε, όταν εκεί που μια ζωή «έκλεινε το ρήμα πεινάω σε όλους τους χρόνους», ξαφνικά βρέθηκε συνομιλητής της εξουσίας, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου (επί ΣΥΡΙΖΑ) και πραγματοποιούσε αγοραπωλησίες εκατοντάδων εκατομμυρίων, φυσικό ήταν κάπου να …σαλτάρει! Και να νομίζει ότι είναι κάτι μεταξύ Λάτση και Βαρδινογιάννη, οπότε χρειάζεται family office για τις επενδύσεις της οικογενείας… Ε, ρε τι τραβάμε με τον κάθε φιρφιρίκο…

Ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης, ο πρώην μεγαλοεργολάβος, τα «βαθιά λαρύγγια» των 2 συστημικών τραπεζών και οι εκκρεμείς υποθέσεις χρηματιστηριακής απάτης που παραμένουν «αραχνιασμένες» στις ντουλάπες και τα συρτάρια της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί από τους υγιείς και σοβαρούς παράγοντες της αγοράς, η ηγεσία του Υπ. Οικονομικών δεν παίρνει πίσω αλλά αντιθέτως προωθεί την διάταξη για την παραγραφή σε 5 χρόνια των χρηματιστηριακών κακουργημάτων, μειώνοντας έτσι το διάστημα στο μισό από τα 10 χρόνια που ισχύει σήμερα.

Με την διάταξη αυτή που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Επ. Κεφαλαιαγοράς από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα, το οποίο επιμελείτο και διαμόρφωνε στην τελική του μορφή ο υφυπ. κ. Ζαββός μέχρις ότου αποχώρησε, όλα τα αδικήματα κακουργηματικής απάτης τα οποία διερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δηλαδή η εσωτερική πληροφόρηση, η χειραγώγηση, η κερδοσκοπία κ.α. θα παραγράφονται εφεξής στα 5 χρόνια αντί για 10 που προβλέπεται με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, με δεδομένη την καθυστέρηση διαλεύκανσης των υποθέσεων αυτών από την Επ. Κεφαλαιαγοράς – και λόγω υποστελέχωσης- πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο ότι η παραγραφή στην 5ετία παρέχει πλήρη και οριστική ασυλία στα λαμόγια και τους απατεώνες του Χρηματιστηρίου, όλους όσοι κάνουν κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης, ξεπλένουν μαύρο χρήμα, διαπράττουν υπεξαιρέσεις και χειραγωγούν μετοχές εις βάρος του επενδυτικού κοινού και κυρίως των μικρομετόχων!

Υπό αυτό το πρίσμα καθίσταται αντιληπτό ότι όσες υποθέσεις βρίσκονται στοιβαγμένες στα συρτάρια της Επ. Κεφαλαιαγοράς και δεν έχουν ελεγχθεί ή δεν έχουν έρθει στο ΔΣ για επιβολή ποινών και παραπομπή στον εισαγγελέα, εντάσσονται στις περιπτώσεις υπό παραγραφή και οριστικής απαλλαγής πάσης φύσης χρηματιστηριακών, επιχειρηματικών και τραπεζικών απατεώνων από βαριά κακουργήματα!

Κατόπιν αυτού ευλόγως διατυπώνεται το ερώτημα από έγκυρους κύκλους της αγοράς: Ποιες (και πόσες) υποθέσεις βρίσκονται «αραχνιασμένες» στα ντουλάπια της Επ. Κεφαλαιαγοράς και με βάση τον νέο νόμο επίκειται πλέον η παραγραφή τους;

Υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις τραπεζιτών; Υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις μεγαλοεργολάβων που έχουν διαπράξει χειραγώγηση και έχουν καταχρασθεί προνομιακή πληροφόρηση;

Υπάρχουν περιπτώσεις εσωτερικής πληροφόρησης και κερδοσκοπίας εις βάρος συστημικών τραπεζών ενόψει μεγάλων αυξήσεων κεφαλαίου;

Ποιες άλλες μείζονος σημασίας υποθέσεις που αφορούν χρηματιστηριακή απάτη βρίσκονται άραγε ανοιχτές;

Ένα εικοσάρικο μαύρο για να γίνει η δουλειά: Ο εργολάβος, το big deal, η offshore και οι μέτοχοι!

Πρόκειται για μεγάλο επιχειρηματικό ντηλ πολλών εκατομμυρίων ευρώ! Ο εισηγμένος εργολάβος φέρεται να πήρε, από τον ολιγάρχη, στην απέξω, διά μέσω εξ’ αγχιστείας συγγενικού προσώπου, χωρίς δηλαδή το ποσόν αυτό να εμπεριέχεται στην επίσημη συμφωνία, 20 εκατ. ευρώ!!! Τα οποία κατευθύνθηκαν σε εξωχώρια εταιρία, πιθανότατα στην Κύπρο!

Ποιος είναι; Τι έχουν να πουν γι‘  αυτό οι μέτοχοι της εισηγμένης; Πώς η δυσώδης αυτή υπόθεση επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις κυρώσεις στους Ρώσους μεγιστάνες και τους επικείμενους σε βάθος ελέγχους;

Ιστορίες περίεργων δανειοδοτήσεων: Όταν οι τράπεζες νοίκιαζαν (ακριβά) καταστήματα και γραφεία για να δικαιολογούν χρηματοδοτήσεις!

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν κάμποσα χρόνια, οι τράπεζες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να δανειοδοτήσουν ή για να είμαι ακριβής, για να δικαιολογήσουν την χρηματοδότηση, του εμπορικού κέντρου Διογένης στη Λεωφόρο Συγγρού ιδιοκτησίας της οικογένειας Παπαθεοχάρη!

Και επειδή η κατάσταση ήταν σύνθετη και τα νούμερα μέσα από τις προσθαφαιρέσεις δεν βγαίνανε, επινόησαν ένα τέχνασμα το οποίο κατέστη διαχρονικό!!! Χρησιμοποιήθηκε τότε και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Και προφανώς θα χρησιμοποιηθεί (κάτι πιάνουν οι κεραίες μου) στο άμεσο μέλλον! Ήδη κάτι κτίρια νοικιάστηκαν – «αγοράστηκαν» σε real estate project (ενώ δεν θα έπρεπε να είναι τέτοιο) σε τιμές δυσθεώρητες και παντελώς αδικαιολόγητα! Γιατί όταν φεύγεις από το …Μανχάταν για να εγκαταστάσεις στο Μπρούκλιν επειδή είναι – δήθεν- καλύτερα, κάτι τρέχει!

Τι έκαναν λοιπόν τότε οι τράπεζες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βγουν τα νούμερα: πήγαν και νοίκιασαν χώρους στο εμπορικό κέντρο για τη λειτουργία καταστημάτων με υψηλά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ενοικιοστάσια! Με τιμή ανά τετραγωνικό πολύ υψηλότερη από τα συνήθη στην πέριξ αγορά με τη δικαιολογία του νέου εμπορικού, που θα προσελκύσει κόσμο και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα επιχειρηματικά δρώμενα!

Έτσι, με την παρέμβαση – παρουσία των τραπεζών στο εμπορικό της οικογένειας Παπαθεοχάρη στη Λεωφόρο Συγγρού, ενοικιάζοντας σε υψηλή τιμή καταστήματα και γραφεία, το project στα «χαρτιά» έβγαινε και κατ ‘ επέκταση δικαιολογείτο η χρηματοδότηση του!!!

Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεστε ή αν το συνειδητοποιείτε: πρόκειται για ανάγλυφη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα σε άλλο εμβληματικό project που χρήζει ανάγκης συνεχών χρηματοδοτήσεων! Και ο νοών νοείτο…

Επειδή είναι της μόδας επιμένουμε: Η κυρία (του κυρίου) με εξειδίκευση στις διαιτησίες! Ο επώνυμος σύζυγος και οι ξενοδοχειακές εργολαβίες!

Επειδή εσχάτως όλοι μιλούν για διαιτησίες, που έχουν γίνει πολύ της μόδας. Και όπου κερδισμένοι είναι πάντα οι ιδιώτες με μόνιμο χαμένο το Κράτος, επιμένουμε:

Ποια κυρία (του επωνύμου κυρίου) «παίζει μπάλα» με μεγάλες εκκρεμείς επιχειρηματικές υποθέσεις, έχοντας αποκτήσει εξειδίκευση στις διαιτησίες; Ποιος ο ρόλος του επώνυμου συζύγου; Ποια η παρέμβαση του στο σύστημα; Και υπό ποία ιδιότητα;

Αληθεύει ότι εσχάτως έχει αναλάβει ξενοδοχειακή εργολαβία συγγράφοντας πονήματα προς διευκόλυνση μεγαλομπαταξήδων;