Κυρίες και κύριοι καλημέρα, με καλά νέα για την αγορά από τον MSCI όπου Μυτιληναίος και Εθνική εντάχθηκαν στον δείκτη με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τις προσδοκίες του Χρηματιστηρίου και της οικονομίας, χωρίς ταυτόχρονα να βγαίνει εκτός η Jumbo όπως φημολογείτο!

Και θέλω να ελπίζω ότι σε επόμενη φάση θα δούμε να εντάσσονται τα ΕΛΠΕ και η Τέρνα Ενεργειακή που φέρονται να πληρούν τις προϋποθέσεις!

Ο CEO της μεγάλης εισηγμένης και η βίλα της απίστευτης χλιδής στα Βόρεια Προάστια!!!

Βασικός(η) μέτοχος πολύ μεγάλης εισηγμένης επιχείρησης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, λέγεται ότι «έπαθε πλάκα» μόλις αντίκρυσε το μέγεθος της χλιδής βίλας – υπερπαραγωγής του Διευθύνοντος Συμβούλου, κάπου στα Βόρεια Προάστεια και όχι πολύ μακριά από το κλαμπ της Εκάλης, για να σας δώσω και έναν …προσδιορισμό!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο (η) βασικός μέτοχος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που (φέρεται να) είδε και ταυτοχρόνως συνειδητοποίησε ότι «τρέχει» στο «μαγαζί», καθώς βίλα άνω των 10 εκατ. ευρώ δεν είναι εύκολο να ανεγείρεις, ειδικά αν είσαι υπάλληλος, έστω μάνατζερ και καλοπληρωμένος! Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, καθώς επίκεινται εξελίξεις…

Να μας πει ο Μαντωνανάκης ποιον θέλει για την ΕΤΑΔ να τελειώνουμε …

Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως γύρω από το πρόσωπο του Στέφανου Βλαστού, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, τον οποίο διάφορα συστήματα αποδομούν σχεδόν σε καθημερινή βάση, στο βαθμό που η κυβέρνηση φέρεται να αναζητεί αντικαταστάτη του – και να μην βρίσκει – έχω να διατυπώσω μια ενδιαφέρουσα πρόταση: Να μας πει ο Π. Μαντωνανάκης (ο γνωστός υπερδανεισμένος μεγαλοξενοδόχος με τους καλούς φίλους που έχουν άκρες και επιρροή στις 3 από τις 4 εξουσίες) ποιον θέλει για να τελειώνουμε! Σαν πολύ δεν κούρασε αλήθεια αυτό το στόρυ; Σαπουνόπερα μεξικάνικη πάει να γίνει…

Η (μεγάλη) έκπληξη του Ολλανδού που επίκειται…

Ακούγεται εντόνως σε μεγάλα και παρεμβατικά χρηματιστηριακά γραφεία ότι πολύ σύντομα, σε διάστημα 1-2 μηνών το πολύ, θα «σκάσει» μεγάλη έκπληξη από τον Ολλανδό του Ελλάκτωρα!

Χωρίς να διασαφηνίζεται περί τίνος ακριβώς πρόκειται, εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι πως θα πρόκειται για μια ακόμη επιχειρηματική κίνηση που θα προκαλέσει αίσθηση στην αγορά και θα πυροδοτήσει εξελίξεις… Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, για να έχετε τα αυτιά σας τεντωμένα και τα μάτια σας ανοικτά…

Φημολογείται ότι… Ο Πάκης βλέπει τον εαυτό του «οικουμενικό» πρωθυπουργό!

…πολιτικοί και επιχειρηματικοί – τραπεζικοί κύκλοι θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μεταβατικό πολιτικό κρίκο στην κυβερνητική αλυσίδα, σε περίπτωση που στις ερχόμενες εθνικές εκλογές με απλή αναλογική προκύψει ακυβερνησία.

Ο ίδιος ο Πάκης, θεωρεί ότι απολαμβάνει εμπιστοσύνης από όλους τους πολιτικούς χώρους, ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Καραμανλικό στοιχείο της Νέας Δημοκρατίας (οι περισσότεροι βέβαια εκ των συνομιλητών του έχουν αποστασιοποιηθεί από το κυβερνών κόμμα, το οποίο βάλουν με κάθε ευκαιρία) και υπό το πρίσμα αυτό θα μπορούσε να ηγηθεί ως πρωθυπουργός ενός «οικουμενικού» σχήματος που θα αποτελούσαν 2 ή και 3 πολιτικά κόμματα!

Για γέλια και για κλάματα: Ταμβακάκης – Καραμούζης – Θεοδωρόπουλος ενώνουν δυνάμεις κατά του CVC!

…για γέλια και για κλάματα είναι αυτά που ακούγονται δεξιά και αριστερά στην πιάτσα για ένωση δυνάμεων Ελλήνων «παραγωγών» για να «χτυπήσουν» το CVC!

Η σχετική φημολογία (της πλάκας…) θέλει τους δύο πρώην τραπεζίτες Απ. Ταμβακάκη και Ν. Καραμούζη, οι οποίοι εσχάτως έχουν μετεξελιχθεί σε fund managers εξαργυρώνοντας την «επιτυχία» τους στο τραπεζικό σύστημα (το οποίο επί ημερών τους κατέρρευσε) και την πορεία της εθνικής οικονομίας (που επίσης επί ημερών τους εντάχθηκε στα μνημόνια), να ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με τον γνωστό δημοσιοσχεσίτη ( διαχρονικό εκλεκτό των τραπεζιτών) Σπύρο Θεοδωρόπουλο!!!

Η «Αγία» τριάδα του τραπεζικού – επιχειρηματικού συστήματος, θα «επιτεθεί» κατά τις πληροφορίες, που διαρρέονται σε διάφορα site, (επενδυτικά για να μην παρεξηγηθώ), στο πανίσχυρο fund CVC!

Τώρα πως θα γίνει αυτό θα σας γελάσω! Προφανώς Τόλης, Νίκος και Σπύρος θα «επιτεθούν» στο CVC με τις …ντομάτες, τις σαλάτες, τα κάστανα και τα …μπιζέλια που κατέχουν στα πολύτιμα χαρτοφυλάκια τους!!! Υποθέτω, ότι κατόπιν των εξελίξεων αυτών, φόβος και τρόμος θα διακατέχει τους fund managers του CVC, η κυριαρχία του οποίου τρίζει από την απειλή των τριών «επιτυχημένων» εμπόρων – παραγωγών οπωροκηπευτικών…

Τα τρυφερά αγόρια της Ελβετικής πόλης, με τα μικροσκοπικά σκυλάκια, που έγιναν …τρωκτικά!

Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω δημόσιες αναφορές του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, ειδικά στο σκέλος όπου επισημαίνεται ο ρόλος δικηγόρων, συμβολαιογράφων και συμβούλων που λειτούργησαν ως τρωκτικά και εκμεταλλευόμενοι έναν ανήμπορο άνθρωπο, τον Κ. Αγγελόπουλο, λυμαίνονταν επί μακρόν την περιουσία του, έχω την υποχρέωση, επειδή αντιλήφθηκα περί ποίων «προσωπικοτήτων» πρόκειται, να σταθώ ειδικά στο ύποπτο παιχνίδι των …συμβούλων, προσώπων – δήθεν (διπρόσωπων) τεχνοκρατών που από ευνοούμενοι μετετράπησαν σε συνωμότες και στην πράξη στους μεγαλύτερους αχάριστους της πιάτσας!

Επειδή έχω πρόσβαση στο αρχείο της «παλιάς» Αξίας, είμαι βέβαιος ότι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρονται σε κάτι «τρυφερά» αγόρια, που κυκλοφορούν με στενά μοβ παντελόνια, κρατώντας από το λουρί μικροσκοπικά σκυλάκια όταν σουλατσάρουν στις πιάτσες «γερμανόφωνης» Ελβετικής πόλης!

«Ευαίσθητοι» τεχνοκράτες της συνωμοσίας και της ίντριγκας, προδότες της εμπιστοσύνης της οικογένειας, που συμμετείχαν ενεργά στην εγκληματική οργάνωση που πήγε να υφαρπάξει με πρόθεση και δόλο την περιουσία μιας εμβληματικής επιχειρηματικής οικογένειας, με μακροσκελή κοινωφελή δράση.

Και είμαι επίσης βέβαιος ότι τα «τρυφερά» αγόρια θα έχουν βάλει την ώρα τούτη την ουρά μέσα στα σκέλια και θα κλαψουρίζουν ως «μωρές παρθένες»!

Γιατί η σκευωρία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και όσο κι αν ακόμη τους στηρίζουν (λίγοι ευτυχώς) άθλιοι συνεργοί από τον χώρο των ΜΜΕ, το τέλος της συνωμοσίας οριστικά πλησιάζει!

Υπό αυτή την οπτική γωνιές το μέλλον τους προβλέπεται ευοίωνο ! Αντί της μουντής Ελβετικής πόλης, θα απολαμβάνουν τις μέρες τους ακούγοντας το δυνατό, καθαρό και σε υψηλούς τόνους κελάηδημα του Κορυδαλλού…

Ένα εικοσάρικο μαύρο για να γίνει η δουλειά: Ο εργολάβος, το big deal, η offshore και οι μέτοχοι!

Πρόκειται για μεγάλο επιχειρηματικό ντιλ πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Ο εισηγμένος εργολάβος φέρεται να πήρε, από τον ολιγάρχη, στην απέξω, διά μέσω εξ’ αγχιστείας συγγενικού προσώπου, χωρίς δηλαδή το ποσόν αυτό να εμπεριέχεται στην επίσημη συμφωνία, 20 εκατ. ευρώ!!! Τα οποία κατευθύνθηκαν σε εξωχώρια εταιρία, πιθανότατα στην Κύπρο! Ποιος είναι; Τι έχουν να πουν γι‘ αυτό οι μέτοχοι της εισηγμένης;

Πώς η δυσώδης αυτή υπόθεση επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τις κυρώσεις στους Ρώσους μεγιστάνες και τους επικείμενους σε βάθος ελέγχους;

Πουλάει σε Oaktree και Goldman Sachs ο Ανδρ. Ανδρεάδης!

Ραγδαίες εξελίξεις κυοφορούνται στον ξενοδοχειακό όμιλο Sani και Ikos resort που έχει στην ιδιοκτησία του ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και την Ισπανία. Και στον οποίο μέτοχοι είναι τα αδέρφια Ανδρεάδη, Ανδρέας (που είναι ο CEO του ομίλου και πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ) και Σταύρος καθώς και οι κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι Oaktree και Goldman Sachs καθώς και η Hermes GPE και κάποιοι άλλοι ιδιώτες μέτοχοι του εξωτερικού.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Ανδρεάδης (και πιθανόν ο Σταύρος) βρίσκεται σε φάση τελικών διαπραγματεύσεων για να πωλήσει στους συνεταίρους του τις μετοχές που κατέχει στον ξενοδοχειακό όμιλο (ο οποίος συνενώθηκε το 2016), αποχωρώντας από το επιχειρηματικό σχήμα.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι το τίμημα είναι πολύ υψηλό και η αγοραπωλησία πραγματοποιείται ενόψει των μεγάλων προσδοκιών για την τουριστική κίνηση του 2022, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει ακόμη και αυτήν του 2019 και τα προ πανδημίας επίπεδα, καταγράφοντας νέα ιστορικά ρεκόρ!

Σε απλά λόγια ο Ανδρέας Ανδρεάδης, βαθύς γνώστης του χώρου και απόλυτα επιτυχημένος επιχειρηματίας, προβαίνει σε μια ιστορική πώληση των φιλέτων της Χαλκιδικής και όχι μόνο, κρατώντας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια τουριστική μονάδα για τον ίδιο στην Χαλκιδική!