Σεισμός πολλών ρίχτερ νόμιζαν οι κάτοικοι της οδού Δρυάδων, στα σύνορα Φιλοθέης – Π. Ψυχικού, ότι γινόταν αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ξημερώματα Παρασκευής! Οι πολίτες των «ορεινών» περιοχών του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, δίπλα στα εμβληματικά Τουρκοβούνια, ένιωσαν τα πατώματα να τρίζουν, τα τζάμια να είναι έτοιμα να σπάσουν…

Όχι, τελικά δεν ήταν σεισμός! Ήταν το πάρτι της Γιάννας, η διπλή γιορτή της πάλαι ποτέ ισχυρής κυρίας του 2004, που απέφερε στην Ελλάδα πρόσθετα ελλείμματα, χρέη και κακοδιαχείριση που οδήγησαν στην κατάρρευση και τα …μνημόνια! Ίσως φταίει λίγο και ο Αντώνης Ρέμος! Που τραγουδούσε σε ψηλές νότες (τσιρίδες τις λένε οι κακεντρεχείς)!

Η Γιάννα των Τουρκοβουνίων, με την υπερπολυτελή βίλα και το real estate στις παρυφές του Γαλατσίου, γιόρτασε τη νίκη επί του Κέκροπα για τα περίφημα 300 στρέμματα, δίπλα της, όπου η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου μετά από δικαστικές μάχες 30 χρόνων δικαίωσε τελεσίδικα τους κόπους της! Και τούτο σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται στον καλό της φίλο και δικηγόρο, έγκριτο νομικό και πάντα μέσα σε όλα, με προσβάσεις και επαφές εκεί που πρέπει, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, που φέρεται να ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο στο πάρτι όπου εορτάστηκε η βάπτιση του εγγονού της!

Εν προκειμένω, οι γείτονες δεν κοιμήθηκαν. Βεβαίως η Γιάννα, με μια σικάτη και σεμνή επιστολή , που συνοδευόταν και από ένα μπουκάλι κρασί, είχε προειδοποιήσει την γειτονιά για το τι θα επίκειτο τη νύχτα. Γιατί το πάρτι ξεκίνησε στις 11:30 σε κατοικημένη περιοχή!

Η Πυροσβεστική ήταν εκεί πάντως! Μετά την εμπειρία του 2004 όπου μετά τα πυροτεχνήματα του Θόδωρου πήγε να καεί όλο το Προάστειο, αυτή τη φορά λήφθηκαν μέτρα δασοπροστασίας από τις πυρκαγιές! Ευτυχώς φέτος ο Θόδωρος άφησε στην άκρη τις κακές συνήθειες και δεν ασχολήθηκε με το εύφλεκτο υλικό όπως τότε!

Το μεγάλο θέμα ωστόσο ήταν η Αστυνομία! Που ήταν παντού και …πουθενά! Τα περιπολικά δεκάδες σε κάθε στενό παραπλεύρως αλλά και έξω από την υπερπολυτελή κατοικία. Φύλαγαν τους ιδιοκτήτες και τους υψηλούς προσκεκλημένους, υπουργούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, διοικητές οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών και άλλους πολλούς, νταραβεριτζήδες, δήθεν, λαμόγια και λοιπές δυνάμεις του περιθωρίου και των υπόγειων διαδρομών!

Ωστόσο η ιστορική ελληνική αστυνομία δεν έδωσε σήμα ζωής στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και καταγγελίες των περιοίκων που στις 4 το πρωί πίστευαν ότι θα σπάσουν τα τζάμια των σπιτιών τους, από την ένταση, τη φασαρία, την οχλαγωγία και την (συνήθη) υπερβολή! Η Αστυνομία δεν πήγε στη Γιάννα, ως όφειλε, να ζητήσει έστω στις 3 το πρωί, να χαμηλώσει τουλάχιστον η ένταση της μουσικής! Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, κατώτερη των περιστάσεων! Σούζα στη ελίτ του χρήματος και της εξωθεσμικής εξουσίας…

Άντε και του χρόνου …

Τα «funds του Χάρη» πουλάνε, η ΔΕΗ αγοράζει ίδιες μετοχές! Οι 2 μεγάλες οικογένειες, το 10% και το CVC!

Εκεί που ο Χάρης ήταν το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του ελληνικού Χρηματιστηρίου, ξαφνικά χάθηκε από προσώπου γης! Που χάθηκε άραγε ο Χάρης (ένας είναι ο Χάρης, ο Ηλιάδης); Γιατί εξαφανίστηκε ο περίφημος συντονιστής των αυξήσεων κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, της Alpha και της ΔΕΗ; Μήπως στην τελευταία κρύβεται η απάντηση του μυστηρίου της εξαφάνισης του διάσημου στους κόλπους της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς (αλλά και του Μαξίμου) έλληνα διαχειριστή κεφαλαίων της τεράστιας επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs που επί καιρώ συντόνιζε όλες τις επιχειρηματικές εξελίξεις, εισηγμένων και μη;

Τα funds του Χάρη πουλάνε , η ΔΕΗ αγοράζει ίδιες μετοχές!

Ο Χάρης λοιπόν μπορεί να χάθηκε, όμως τα «funds του Χάρη» ζουν και βασιλεύουν στη Λεωφόρο Αθηνών! Το τελευταίο διάστημα μάλιστα «έπιασαν δουλειά» και αδειάζουν με «καράβια» τις μετοχές της ΔΕΗ που αγόρασαν στην αύξηση κεφαλαίου στα 9 ευρώ! Προφανώς λόγω κλεισίματος εξαμήνου δεν θέλουν να καταγράψουν τις θέσεις σε ισολογισμούς και λογιστικές καταστάσεις. Οπότε πουλάνε μαζικά και μανιωδώς πριν εκπνεύσει ο μήνας! Από την άλλη πλευρά ωστόσο, η ΔΕΗ αγοράζει!

Μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, όπως ακριβώς πράττουν όλες οι μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις που σέβονται τους μετόχους τους, μικρούς και μεγάλους, η ΔΕΗ ήδη στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τη μετοχή της. Και μέσα από τις αγορές ιδίων μετοχών, αλλά και μέσα από το επενδυτικό αναπτυξιακό της πρόγραμμα, που παράγει κέρδη και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες!

Δύο μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες και το CVC φλερτάρουν με το 10% της ΔΕΗ!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την ώρα τούτη, παρά την ευρύτερη οικονομική, ενεργειακή και χρηματιστηριακή κρίση, 2 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες φέρονται επίσης να αγοράζουν μετοχές της ΔΕΗ από το ταμπλό αποσκοπώντας να χτίσουν θέση μέχρι και σε ποσοστό 10% επί του συνόλου της Δημόσιας Επιχείρησης!

Ταυτοχρόνως, ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός πρόσθετου 10% των μετοχών της ΔΕΗ φέρεται να έχει εκδηλώσει το CVC, που επίσης μέσα από το ταμπλό θα αναγκαστεί να χτίσει τη μετοχική του θέση, μετά τη φημολογούμενη άρνηση της κυβέρνησης να του πωλήσει ένα πρόσθετο 10% – 20% στην τιμή των 8 ευρώ ανά μετοχή!

Συγχώνευση με την Aegean είχε προτείνει στον Βασιλάκη ο «Ωνάσης της Κρήτης» Γιάννης Γρύλλος, εξετάζει την εισαγωγή στο ΧΑ της SKY EXPRESS!

Μετά τον όμιλο Στασινόπουλου (ΒΙΟΧΑΛΚΟ) που προετοιμάζει την εισαγωγή της εταιρίας real estate Noval, αλλά και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο που μεθοδεύει και εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής, μετά τα αλλεπάλληλα εδώ και χρόνια μπες – βγες, του επιχειρηματικού του φορέα, με αφορμή την ΙΟΝ, πλώρη προς το Χρηματιστήριο ακούω ότι έχει βάλει και ο δραστήριος κρητικός επιχειρηματίας της SKY EXPRESS Γιάννης Γρύλος!

Ο «Ωνάσης» του Ηρακλείου, που ενδιαφέρεται και για το λιμάνι της πόλης, είναι ένας ανερχόμενος επιχειρηματίας με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει από ξενοδοχεία έως και real estate και άλλα πολλά!

Ο Γιάννης Γρύλος, θεωρείται – και είναι- ένας επιχειρηματίας που παίρνει ρίσκα, κάτι αυτονόητο από τη στιγμή που μπήκε ενεργά στην αεροπορική βιομηχανία, όπου έχει ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες, επενδύει, αναπτύσσεται, εκσυγχρονίζει τον στόλο του και δημιουργεί θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο δύσκολο που πέρασε δια πυρός και σιδήρου λόγω πανδημίας!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας σκέφτεται σοβαρά την εισαγωγή του ομίλου των εταιριών του στο Χρηματιστήριο και φέρεται να έχει κάνει κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις με χρηματιστές και τραπεζίτες!

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Γιάννης Γρύλλος κατά την δύσκολη εποχή και συγκυρία της πανδημίας, όταν η οικονομία κατέρρεε και οι αεροπορικές εταιρίες βρίσκονταν ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού, είχε προτείνει στον βασικό μέτοχο τηςAegean Ευτύχη Βασιλάκη την συγχώνευση των δύο εταιριών! Από τον οποίο εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές όχι! Λέτε άραγε στις μέρες μας ο βασικός μέτοχος της Aegean να έχει μετανιώσει! Ποιος ξέρει; Θα δείξει …

Χρηματιστηριακοί παίκτες ψάχνουν κουφάρια εισηγμένων για εισαγωγή διά της πλαγίας!

Την ίδια στιγμή στην αγορά πληθαίνουν οι φήμες για δύο επικείμενες εξαγορές εισηγμένων εταιριών! Οι πληροφορίες λένε πως Έλληνες «παίκτες», μαζί με ξένους διαχειριστές κεφαλαίων «ψάχνουν» δύο μικρές εισηγμένες, με μικρή διασπορά, για να τις εξαγοράσουν και στη συνέχεια να τους αλλάξουν σκοπό, εντάσσοντας σε αυτές νέες φιλόδοξες δραστηριότητες «της μόδας» των εποχών που διανύουμε.

Σε απλά λόγια, ξένοι και Έλληνες «παίκτες» ψάχνουν «κουφάρια» της πάλαι ποτέ Σοφοκλέους, για να εντάξουν άλλες εταιρίες διά της πλαγίας!

Οι λαχανοντολμάδες, ο Βενεζουελάνος, οι στοιχηματζήδες, οι …υποσχέσεις και οι κυρίες της Δικαιοσύνης!

Κουίζ (για πολύ μυημένους)
1. Ποιους πρώην τραπεζίτες αποκαλεί η πιάτσα «λαχανοντολμάδες» και γιατί;

2. Ποιον Ελληνα επιχειρηματία του εξωτερικού έχει κάνει η Επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φύλλο και φτερό; Αληθεύει ότι η διαδρομή του χρήματος Βενεζουέλα – Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς Παναμά, Μαιάμι, Ζυρίχη, οδηγεί την αρμόδια Επιτροπή στην άσκηση διώξεων;

3. Τι κοινό έχουν δύο στοιχηματζήδες (ο ένας πρώην) και τι τους χωρίζει διαχρονικά με ρίζες από το παρελθόν; Αληθεύει ότι ο ένας εξ αυτών παίζει διπλό παιχνίδι; Αληθεύει ότι τον ένα, τον «καθάρισαν» από τις φορολογικές του αμαρτίες – εκκρεμμότητες, διάφορα «δεξιά συστήματα»;

4. Τα νταμάρια, οι κυρίες της Δικαιοσύνης, τα πρόσωπα – κλειδιά, οι εξυπηρετήσεις, οι υποσχέσεις… Και το τελικό αποτέλεσμα, που κάποιους αιφνιδίασε ενώ κάποιοι το …ανέμεναν με βεβαιότητα!

Ο Ν. Σταθόπουλος και η BC Partners (Wind, Nova, τηλεοπτικά Ευρωλίγκας) «φλερτάρουν» με την εξαγορά ελληνικής ομάδας μπάσκετ! “He likes this game”!

Έντονη φημολογία επικρατεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, ότι το εν Ελλάδι αφεντικό του περίφημου private equity fund BC Partners, που έχει ήδη αποκτήσει Wind, Nova – Forthnet και τα τηλεοπτικά δικαιώματα μεταξύ άλλων της Premier league, της ελληνικής Superleague ποδοσφαίρου αλλά και της Ευρωλίγκας, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω εμπλοκής με το μπάσκετ.

Ο γνωστός από την επιχειρηματική του δράση στη χώρα μας Νίκος Σταθόπουλος, ο αποκαλούμενος και «πρίγκιπας» προφανώς λόγω της αριστοκρατικής εικόνας, παρουσίας και φυσικής κατατομής, όπως έχει αποκαλύψει σε στενούς φίλους και συνεργάτες, τα συναισθήματα που βγάζει το μπάσκετ, είναι ακραία, μεταβαλλόμενα και πολύ έντονα.

Υπό το πρίσμα αυτό, της ξαφνικής ανακάλυψης τόσο ακραίων συναισθημάτων που ιντριγκάρουν το μυαλό και την σκέψη, ιδίως μετά την φυσική του παρουσία στο Βελιγράδι, όπου παρακολούθησε ιδίοις όμμασι τόσο το Final four, όσο και την σκληρή και επίπονη δουλειά των δημοσιογράφων – παρουσιαστών της Nova, εξειδικευμένων και με «βαθιά» εμπειρία στο χώρο του μπάσκετ, φέρεται να διερευνά την περαιτέρω παρουσία του στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ, μέσα από την εξαγορά δημοφιλούς ελληνικής ομάδας!

Εάν ο καλός φίλος Νίκος έχει διεξάγει ή όχι συζητήσεις, δεν το γνωρίζουμε. Εκείνο που ξέρουμε ωστόσο είναι, πως επειδή είναι πρωταγωνιστής, έχει μάθει να κοιτάζει ψηλά, πολύ ψηλά!

Και μην σας αποσυντονίζει το γεγονός ότι έχει δηλώσει «Ολυμπιακός»! Και ο …Κοσκωτάς, Παναθηναϊκός ήταν! Επομένως όλα αυτά στο τέλος της ημέρας μικρή σημασία έχουν! Εκείνο που έχει νόημα είναι …τα ακραία συναισθήματα, που ο Πρίγκιπας Νίκος εικάζω ότι σε ένα βαθμό τα έχει εξασφαλίσει…

ΥΓ1. Θυμίζω ότι η BC Partners έχει ενδιαφερθεί για την απόκτηση επαγγελματικών ομάδων και μάλιστα ο συνέταιρος (αφεντικό) του πρίγκιπα Νίκου στην United media Σέρβος Τσόλακ (με τον οποίο οι σχέσεις δεν είναι και …άριστες) έχει μπει ήδη στην αγγλική Σαουθάμπτον της Premier league, όπου τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Ελλάδα έχει αποκτήσει το ίδιο το private equity fund!