Την εμβληματική Ράτκα του Κολωνακίου, το πιο κλασικό στέκι εδώ και 38 χρόνια της Αθηναϊκής ελίτ, στην οδό Χάρητος, μεταξύ Λουκιανού και Πλουτάρχου, επισκέφθηκε προ ημερών (μέσα στην εβδομάδα) ο πρωθυπουργός για να δειπνήσει μετά της συζύγου του Μαρέβας!

Ωστόσο στο ίδιο διαχρονικό γαλλικό μπαρ – restaurant της μεγαλοαστικής τάξης, έτρωγε την ίδια ώρα, ένας ακόμη (πρώην) πρωθυπουργός της Κεντροδεξιάς Παράταξης, εν προκειμένω ο Αντώνης Σαμαράς με την παρέα του!

Όπως ήταν προφανές η ταυτόχρονη παρουσία των δύο κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στο ίδιο bar restaurant, ενός εν ενέργεια και ενός πρώην πρωθυπουργού, του αμέσως προηγούμενου για την παράταξη που ομολογουμένως ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σε κρίσιμη συγκυρία και τα έφερε εις πέρας με το παραπάνω, προκάλεσε το ενδιαφέρον των παρισταμένων, κατά κύριο λόγο εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, των τραπεζών και της βιομηχανίας!

Το παράδοξο πάντως είναι, πως παρότι πίεσα την πηγή μου να μου αποκαλύψει εάν οι δύο άνδρες είχαν κάποια μεταξύ τους συζήτηση, εντούτοις δεν κατάφερα να επιβεβαιώσω ούτε ότι καν χαιρετήθηκαν ή έστω αντάλλαξαν ματιές!!! Λέτε; Περίεργα πράγματα είναι η αλήθεια, την ώρα που βαδίζουμε προς τις εκλογές, είτε αυτές διενεργηθούν πρόωρα το Φθινόπωρο, είτε με τη λήξη της θητείας το καλοκαίρι του 2023!

Πως το λεγε ο Ηλιόπουλος στην κλασική ασπρόμαυρη ελληνική ταινία: «Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα …»!!!

Οι πωλήσεις ΔΕΗ από το Lansdowne, που συμπίπτουν με την …καταστροφολογία αρθρογράφων του Διαδικτύου!

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται πως το βρετανικό fund Lansdowne Partners περιλαμβάνεται μεταξύ των κυριότερων πωλητών μετοχών της ΔΕΗ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, το οποίο και ευθύνεται μεταξύ άλλων για την καταβαράθρωση της μετοχής της Δημόσιας Επιχείρησης!

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, αλλά και να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι οι ελεύθερες και αθρόες πωλήσεις από τους βρετανούς θεσμικούς κερδοσκόπους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ρευστοποιήσαν πλήρως τη θέση τους στον ΟΛΠ πουλώντας το 2,5% των μετοχών που κατείχαν, συμπίπτει με την καταστροφολογία που έχουν αναπτύξει αρθρογράφοι του Διαδικτύου, που προβλέπουν ως νέοι Νοστράδαμοι την πλήρη απαξίωση της μετοχής, μέσα από αυθαίρετες εκτιμήσεις και αναλύσεις.

Οι ευθύνες της Διοίκησης της ΔΕΗ και των κυβερνώντων!

Και είναι πραγματικά άξιον απορίας πώς και γιατί η Διοίκηση της ΔΕΗ, δεν έχει ακόμη αντιδράσει με κάποιο τρόπο σε αυτή την άκρατη καταστροφολογία, που δημιουργεί αρνητικό κλίμα στην αγορά, μέσα από αναλύσεις που δεν στηρίζονται στα πραγματικά δεδομένα της Επιχείρησης!
Σε κάθε περίπτωση, είτε αρέσει είτε όχι, η Διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και η κυβέρνηση, με τη στάση και τη συμπεριφορά της ευθύνεται την ώρα τούτη τόσο γιατί δεν κατάφερε να στηρίξει τη μετοχή, όσο και ότι παρά το γεγονός πως η ΔΕΗ έχει πραγματοποιήσει μια άνευ προηγουμένου κοινωνική πολιτική μέσα από την επιδότηση των τιμολογίων της, που εκμηδένισε τα κέρδη, εντούτοις το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει στην κοινή γνώμη, με συνέπεια η ΔΕΗ να βρίσκεται αδίκως στο μάτι του κυκλώνα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι μόνο…

«Νέος Γεραπετρίτης» ο Στ. Παπασταύρου! Αυτό άραγε θεωρείται καλό ή κακό;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο γνωστός νομικός (του Σάμπυ Μιωνή και του Ισραηλινού μεγιστάνα Μπένι Στέινμετζ που είχε συλληφθεί στο Ελ. Βενιζέλος τον Δεκέμβριο 2021) Σταύρος Παπασταύρου, βρίσκεται εσχάτως εκ δεξιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρά την αρχική διάψευση των σχετικών αποκαλύψεων του Radar, στη συνέχεια το πρώην «δεξί χέρι» του Αντώνη Σαμαρά μετείχε στην αποστολή του πρωθυπουργού στην ΕΕ ως σύμβουλος εξ’ απόρρητων για διεθνή θέματα!

Το γεγονός πέραν πάσης αμφισβήτησης είναι, πως ο κύριος Παπασταύρου, που συνδέεται με προσωπική φιλία με το πρωθυπουργικό ζεύγος, είναι το νέο ισχυρό πρόσωπο στις παρυφές του Μεγάρου Μαξίμου, σε βαθμό που κάποιοι ήδη να τον χαρακτηρίζουν ως τον «νέο Γεραπετρίτη»!!!

Τώρα, ο χαρακτηρισμός αυτός δεν είμαι σίγουρος αν είναι για καλό ή για κακό!!! Ωστόσο, το βέβαιον είναι πως το άστρο του φίλου μου (και μοναδικού φίλου του Πίνατ που όπως θυμάστε δάγκωσε μέχρι και τον χαμηλών τόνων Σκέρτσο) Γιώργου Γεραπετρίτη δύει (ελπίζω να ενταχθεί έστω σε κάποιο ψηφοδέλτιο) ενώ την ίδια ώρα ανατέλλει το λαμπερό αστέρι του Σταύρου Παπασταύρου, παραπέμποντας συνειρμικά στην εμπορική επιτυχία της μεγάλης οθόνης “A Star is born”, σε απλά ελληνικά «Ένα αστέρι γεννιέται»!

Όχι, δεν εννοώ την σύγχρονη εκδοχή της εμβληματικής ταινίας με τον Μπράντλεϊ Κούπερ και την Lady Gaga, αλλά την κλασική πρώτη εκδοχή με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ με το φουντωτό ξανθό μαλλί με τις μπούκλες! Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Τα βαφτίσια του Νικόλα Μαρτίνου, στο Costa Navarino, με την υπέροχη φωνή της Νατάσας Θεοδωρίδου!

Κοιτάξτε, όλοι αυτό το διάστημα σας μεταφέρουν εικόνες από τα Ποσειδώνια και τα γκλάμορους πάρτι των εφοπλιστών! Ποιοι πήγαν, ποιοι τραγούδησαν (πολιτικοί ή τροβαδούροι), ποιοι χόρεψαν, τι είπαν…

Εγώ θα σας μεταφέρω σε ένα event που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημειολογία και ενδιαφέρον, καθώς είχαμε βαφτίσια στην οικογένεια Μαρτίνου και ειδικότερα την βάπτιση στη Μεσσηνία του παιδιού του Νικόλα Μαρτίνου, γιου του μεγαλοεφοπλιστή Ντίνου Μαρτίνου!

Η βάπτιση – και το πάρτι που επακολούθησε – όπου ήταν καλεσμένοι περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι όλων των τάξεων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου, έγιναν στο περίφημο Costa Navarino της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου!

Αυτόπτης μάρτυρας μου μεταφέρει ότι μεταξύ άλλων στο κοσμικό event που αποτέλεσε σημείο αναφοράς και συζήτησης σε όλη την Μεσσηνιακή κοινωνία, από την Καλαμάτα και τα Φιλιατρά μέχρι την Πύλο και την Κυπαρισσία παραβρέθηκε ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης αλλά και ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo, ενώ το «παρών» έδωσαν και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης καθώς επίσης και ο νεόνυμφος εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης (ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό πάρτι για τα Ποσειδώνια στο Island με βιολιά και ορχήστρες που είχε επιμεληθεί η σύζυγος του)!

Το κλου της βραδιάς ωστόσο ήταν η παρουσία της υπέροχης Νατάσας Θεοδωρίδου που τραγούδησε όλες τις γνωστές επιτυχίες της παρασέρνοντας τους επιφανείς καλεσμένους σε μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή νύχτα!

ΥΓ. Και για όσους ξέρουν, η παρουσία της Νατάσσας σε αυτή τη μαγευτική βραδιά, ανέσυρε μνήμες ενός υπέροχου (κρυφού και ξαφνικού) γάμου, έναν ακριβώς χρόνο πριν στην Ελούντα της Κρήτης, του Αγίου Πνεύματος ήταν πάλι, που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη μου και ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή που «έτυχε να» ήμουν παρών!

Εύχομαι στους αγαπημένους μου φίλους, μέσα από την καρδιά μου, να ζήσουν για πάντα ευτυχισμένοι! Τα καλύτερα είναι μπροστά…