Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι
Χρηματιστηριακές εταιρείες έπαιζαν με λίστες Ελλήνων επενδυτών σε ξένες αγορές, με δόλωμα πενταπλάσια μόχλευση! Χάθηκαν πολύ μεγάλα ποσά
*** Κυρίως σε περιόδους έλλειψης εγχώριων τίτλων που να αποφέρουν σημαντικές αποδόσεις, αν και υπάρχουν “λαμπρές” εξαιρέσεις και με τα επιτόκια καταθέσεων στο ναδίρ, κάποιοι επιτήδειοι εφευρίσκουν τρόπους να προσελκύουν κεφάλαια, υποσχόμενοι “λαγούς με πετραχήλια”, επενδύοντας σε μετοχές ξένων χρηματιστηρίων και δη της αμερικανικής αγοράς. Όσα θα διαβάσετε στη συνέχεια συνέβησαν καθ΄όλη τη διάρκεια του 2021, αλλά και μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022 και θα συνεχιζόταν μέχρι σήμερα, αν δεν σήμαινε “συναγερμός”, εξαιτίας κάποιων “αστοχιών”, από τις οποίες κάποιοι αποταμιευτές-επενδυτές, κυνηγοί μεγάλων αποδόσεων, έχασαν περιουσίες, γιατί το κόλπο δεν λειτούργησε, τουλάχιστον σε κάποιες εξόφθαλμες περιπτώσεις.
*** Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να γίνει κατανοητό πως μπορεί ακόμα και έμπειροι χρηματιστηριακά παίκτες, να πιαστούν στη φάκα των υποσχόμενων μεγάλων αποδόσεων. Η χρονιά του 2021, πέραν ορισμένων περιπτώσεων, δεν παρουσίαζε χρηματιστηριακά αυξημένο ενδιαφέρον, ενώ την ίδια περίοδο τα επιτόκια καταθέσεων ήταν ουσιαστικά μηδενικά έως ανύπαρκτα. Όσοι είχαν διαθέσιμη ρευστότητα, είτε σε καταθέσεις είτε στο σπίτι, φυσιολογικά αναζητούσαν επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτές ακριβώς σκέφτηκαν να… αξιοποιήσουν κάποιες χρηματιστηριακές εταιρείες, στήνοντας έναν απλό σε σύλληψη μηχανισμό προσέλκυσης κεφαλαίων.
*** Καταρχήν, άγνωστο πως, βρέθηκαν στην κατοχή τους ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα και emails Ελλήνων επενδυτών, οι οποίοι όμως δεν έπαιζαν στην ελληνική αγορά, αλλά σε ξένες αγορές. Το πρώτο ερώτημα είναι ποιος προμήθευσε τις λίστες αυτές, τράπεζες ή άλλες πηγές, όπως διάφορες πλατφόρμες; Γιατί, αν ο οιοσδήποτε επενδυτής, δεν μπορεί να προφυλάσσει τα στοιχεία του και τις όποιες επενδυτικές ή άλλες κινήσεις των κεφαλαίων του, τότε υπάρχει μείζον θέμα, που αφορά πρωτίστως τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου, τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατ΄επέκταση και από συνεπαγωγή και την Τράπεζα Ελλάδος.
*** Αφού, λοιπόν, είχαν τις λίστες στα χέρια τους, επέλεξαν την ακόλουθη μέθοδο πλησιάσματος των ανυποψίαστων επενδυτών. Προσέλαβαν νέους υπαλλήλους, άσχετους με το αντικείμενο, τους εκπαίδευσαν πρόχειρα και τους μοίρασαν τις λίστες, για να κάνουν τις σχετικές επαφές. Το μεγάλο δέλεαρ και ταυτόχρονα δόλωμα, ήταν ότι “προσέφεραν”, μόνο αυτές, χρυσές επενδυτικές ευκαιρίες σε ξένες αγορές, λειτουργώντας μέσω ειδικών πλατφορμών, οι οποίες με τη σειρά τους ‘προσέφεραν” μόχλευση μέχρι πέντε (5) φορές το αρχικό κεφάλαιο. Έβαζες 20.000 ευρώ και έπαιζες με (υποτιθέμενο) κεφάλαιο 100.000 ευρώ. Να η ευκαιρία, λοιπόν, για κέθε ευκολόπιστο που αναζητούσε διέξοδο και μία κερδοφόρο επένδυση.
*** Κάπως έτσι, οι “μαθητευόμενοι” υπάλληλοι, άρχισαν να έχουν σημαντικά μπόνους πιάνοντας στόχους σε πρόσωπα και ποσά και σε πρώτη φάση να έχουν και οι επενδυτές σημαντικά κέρδη. Οι τοποθετήσεις γίνονταν κυρίως σε μετοχές εταιρειών πληροφορικής στην αγορά Nasdaq και αυτό προσέδιδε μία αξιοπιστία στο όλο εγχείρημα. Όσο οι τίτλοι που επιλεγόταν είχαν έστω και μικρές αποδόσεις, οι οποίες θυμίζω ότι πολλαπλασιαζόταν επί πέντε (χ5), όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο, αφήνοντας φυσικά παχυλές προμήθειες στις χρηματιστηριακές που επιδίδονταν στο παίγνιο αυτό, κατά παράβαση βασικών κανόνων λειτουργίας τους.
*** Όπως όλα τα παιχνίδια έχουν και την αντίστροφη φορά, έτσι και το όλο κόλπο, που φάνταζε να υπερέχει και να προσελκύει ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους, κάποια στιγμή άρχισε να εμφανίζει προβλήματα. Ορισμένοι επιλεγμένοι τίτλοι άρχισαν να καταγράφουν απώλειες, οι οποίες φυσικά άρχισαν σε πρώτη φάση να μειώνουν τα όποια κέρδη και στη συνέχεια να πέφτουν κάτω από την αρχική τιμή αγοράς, πολλαπλασιάζοντας επί πέντε (χ5) και τις ζημίες. Απλούστατα γιατί η μόχλευση λειτουργούσε και αντίστροφα. Κάπου εκεί, λοιπόν, άρχισαν τα παρατράγουδα, οι πρώτοι που έχαναν τα κεφάλαιά τους αντέδρασαν έντονα και απείλησαν με μηνύσεις και αγωγές, αλλά δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν νομικά τίποτα, έχοντας αποδεχθεί – προφανώς και εγγράφως – τους όρους του παιχνιδιού.
*** Από όσα είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη – και είναι, δυστυχώς, πάρα πολλά όσα έχουν συμβεί και δεν τα γνωρίζει, καθώς η ομερτά καλά κρατεί – το όλο εγχείρημα σταμάτησε απότομα, χάθηκαν πολλά κεφάλαια, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να υπολογιστεί παρά μόνον αν ανοίξουν βιβλία και υπολογιστές και κυρίως στόματα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν, κάποιοι προχώρησαν σε καταγγελίες, αλλά, άγνωστο γιατί αυτές δεν έφτασαν ποτέ στις αρμόδιες αρχές – ΧΑ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – ενώ μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποσύρθηκαν και από τη δικαστική οδό.
*** Ακόμα και οι πηγές, παθούσες και αυτές, από την οποίες αντλήσαμε τη σχετική πληροφόρηση, διστάζουν να προχωρήσουν σε επώνυμες καταγγελίες, δείχνοντας ότι “κάτι φοβούνται” και ότι πίσω από όλο αυτό το κόλπο δεν ήταν μόνο όσες ΑΧΕ μετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά και “κάτι μεγαλύτερο”, αποτελούμενο από άλλα πρόσωπα, υψηλά ιστάμενα. Με αποτέλεσμα, ένα μεγάλο κόλπο επενδυτικής εξαπάτησης ουσιαστικά, να μένει μέχρι σήμερα στο σκοτάδι, περίπου έξι μήνες από την παύση των δραστηριοτήτων του.
*** Χωρίς καμία διάθεση υιοθέτησης συνολικής ευθύνης, δεν μπορεί οι άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες να μην είχαν πάρει χαμπάρι κάτι, η αγορά είναι πολύ μικρή πια, ενώ σοβαρές ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν και στους όποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ΧΑ, καθώς, αν οι έλεγχοι ήταν τακτικοί και ουσιώδεις, δεν μπορεί να μην είχαν εντοπίσει τη “μικρή στρατιά” νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων, που δούλευαν σημειωτέον χωρίς επίσημη πρόσληψη οι περισσότεροι. Αυτά, προς πάσα χρήση, από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο…
«Ήθελε κι ο μούτσος καφέ»! Σιγά μην πάρει ο Κούτρας τον Άκτωρα! Αυτός δεν μπορούσε να πάρει την Δομική Κρήτης με 10 εκατ., θα βρει 170 εκατ. ευρώ;
Έλεγε ένας παλιός καλός μου φίλος, που άφησε το επιχειρηματικό του στίγμα – και όχι μόνο- στο Συγκρότημα της Παιανίας, που τώρα έχει φύγει από τη ζωή, «ήθελε κι ο μούτσος καφέ» όταν απευθυνόταν σε κάποιον που εμφάνιζε υπέρμετρες φιλοδοξίες που δεν αντιστοιχούσαν στο ελάχιστο ως προς τις πάσης φύσης δυνατότητες του!!! Και κατά συνέπεια αποτύγχανε ολοκληρωτικά στις κινήσεις του, προσωπικές ή επαγγελματικές!
Και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα έλεγε και σήμερα, αν ζούσε, για τον Δ. Κούτρα σχετικά με την πρόθεση του τελευταίου να αγοράσει τον Άκτωρα από τον Ολλανδό, ο οποίος φέρεται να θέλει να βγάλει από πάνω του το αμιγώς κατασκευαστικό αντικείμενο!
Εδώ δεν μπορούσε να βρει 10 εκατ. να πάρει τη Δομική Κρήτης και μας έχει ζαλίσει στις διαρροές για τη συμμαχία με έναν άλλο «τεράστιο επενδυτή» των κατασκευών, κάποιον Κύπριο που έχει νταραβέρια στον Λίβανο και τριγυρνάει με ένα κότερο παριστάνοντας τον «μπρούκλη» ως νέος Ράμογλου!!!
Ποιος το ανακάλυψε άραγε και αυτό το νέο μεγάλο ταλέντο; Το οποίο «αποθεώνουν» κάποια σάιτ, είτε λόγω ασχετοσύνης, είτε γιατί λειτουργούν καθ’ υπαγόρευση!
Τα περί αγοράς του Άκτωρα από τον Κούτρα και την παρέα του είναι παραμύθια φούμαρα! Σιγά μην δώσει ο Χόλτερμαν τον Άκτωρα στον …τελειωμένο και άφραγκο!
Όπως αποκαλύψαμε προ ημερών, ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα ποντάρει πλέον σε Real Estate, Παραχωρήσεις και Τράπεζες!
Η κατασκευή είναι ζημιά! Και ο Άκτωρ βαρίδι για την πλήρη εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου, που πλέον παίζει μπάλα στο υψηλότερο επίπεδο, με ισχυρούς συμμάχους και εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό!α
Όχι όμως και ο Κούτρας, που οδήγησε τον Άκτωρα στην καταστροφή και μετά μετακόμισε σε άλλη κατασκευαστική όπου και εκεί έγραψε ιστορία!
Μόλις 5% στο EBITDA κορυφαίου ομίλου αντιστοιχεί η επίπτωση του κατασκευαστικού αντικειμένου!
Για να καταλαβαίνετε λοιπόν ποια είναι στις μέρες μας η επίπτωση του κατασκευαστικού αντικειμένου στο EBITDA κορυφαίων ομίλων, σας λέμε ότι σε έναν εκ των ισχυρότερων επιχειρηματικών ομίλων στη χώρα η επίπτωση των κατασκευών στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων προσδιορίζεται μόλις στο 5%!!!
Ποσοστό ασήμαντο και μηδαμινό τόσο όσον αφορά απόλυτα νούμερα, όσο και σε σχέση με το ρίσκο, τις ισορροπίες, τις μοιρασιές, τα χτυπημένα ενίοτε έργα (παλαιότερα), την αύξηση του κόστους πρώτων υλών και οικοδομικών υλικών!
Και όπως αντιλαμβάνεστε, στα πολύ μεγάλα συγκροτήματα η αντίληψη για το κατασκευαστικό αντικείμενο λόγω των συνθηκών αλλάζει!
Δεν είναι το ίδιο δελεαστικό όπως παλιά!
Η «χρυσή βίζα», ο υπουργός, ο πρώην προφυλακισμένος της Ενέργειας, οι Εβραίοι, η κάνναβη και η υπόθεση Καϊλή!
Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι η υπόθεση της Εύας Καϊλή σε σχέση με τα νταραβέρια με το Κατάρ συνδέεται απόλυτα με άλλη υπόθεση που αφορά «Χρυσές βίζες» και την απόλυτη σύμπλευση και από κοινού δράση, ενός εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης και ενός πρώην προφυλακισμένου επιχειρηματία της Ενέργειας!
Σε συνεννόηση με εβραϊκά συμφέροντα και με δραστηριότητα που εκτείνεται από το real estate και τα ξενοδοχεία, έως την κάνναβη!
Η σύνδεση των δύο αυτών υποθέσεων με κοινό παρονομαστή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον! Πιστέψτε με …
Σε αναταραχή, με απώλειες η αμερικανική οικονομία
***Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το είδος και το εύρος της ύφεσης στις διεθνείς οικονομίες, πρωτίστως στην αμερικανική, που δίνει και το στίγμα των κινήσεων στις υπόλοιπες. Καθοριστικό στοιχείο, προφανώς, αποτελούν οι επόμενες αυξήσεις επιτοκίων που θα επιλέξει η Fed, προκειμένου να ελέγξει τον πληθωρισμό.
***Προς το παρόν στις ΗΠΑ, τα στοιχεία δείχνουν ότι τo έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών υποχώρησε (στα 83,3 δισ. δολάρια) τον Νοέμβριο, έναντι του Οκτωβρίου (98,8 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές τον Νοέμβριο, κατέγραψαν πτώση 5,3 δισ. δολαρίων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 20,8 δισ. δολάρια σε σχέση με τον Οκτώβριο.
***Το σημαντικότερο ίσως όλων είναι το γεγονός ότι οι τιμές των κατοικιών κινήθηκαν χαμηλότερα τον Οκτώβριο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων ασκεί πιέσεις στη ζήτηση. Αλλά και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,85% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά εννέα μονάδες βάσης στο 4,41%.
***Από την άλλη, δίνοντας ένα σήμα στις αγορές, η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό έξι μηνών στα 1.825 δολ. Προσθέστε τώρα και τα τεράστια προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία, που δυστυχώς έχει και πολλά ανθρώπινα θύματα, πέραν των άλλων καταστροφών και η εικόνα μόνο ειδυλλιακή δεν είναι…
Τα αντίμετρα Πούτιν απειλή για την ενεργειακή ευστάθεια της Ευρώπης
*** Όχι ότι δεν το περίμεναν οι ευρωπαίοι και οι G7, που είχαν πρωτοστατήσει στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο. Χθες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την απάντηση της Ρωσίας στο πλαφόν που επέβαλαν οι G7 στο ρωσικό πετρέλαιο, απαγορεύοντας την προμήθεια πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε χώρες που συμμετέχουν στο ανώτατο όριο, αρχής γενομένης από την 1η Φεβρουαρίου και για πέντε μήνες, δηλαδή μέχρι την 1η Ιουλίου 2023.
*** Θυμίζω ότι η ομάδα των χωρών του G7, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αυστραλία συμφώνησαν νωρίτερα αυτό τον μήνα σε ανώτατο όριο τιμής 60 δολαρίων ανά βαρέλι για το ρωσικό αργό πετρέλαιο. Οι εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου θα απαγορευτούν από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά η ημερομηνία για την απαγόρευση των προϊόντων πετρελαίου θα καθοριστεί από τη ρωσική κυβέρνηση και μπορεί να είναι μετά την 1η Φεβρουαρίου. Έχει, πάντως, τη δική του σημασία το γεγονός ότι το διάταγμα Πούτιν περιλαμβάνει μια ρήτρα, που επιτρέπει στον Ρώσο πρόεδρο να ακυρώσει την απαγόρευση, σε ειδικές περιπτώσεις.
Η Αυστρία προειδοποιεί για μπλακάουτ στην Ε.Ε!
*** Πάνω στην ώρα και η συνέντευξή της υπουργού Άμυνας της Αυστρίας, Κλαούντια Τάνερ, στην οποία κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο μπλακάουτ στην Αυστρία, αλλά και την Ε.Ε. συνολικότερα, σε συνάρτηση με τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία! Δεν είναι απλώς θεωρία, ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας αίσθηση με τις δημόσιες αυτές δηλώσεις της. Οι εκτιμήσεις της βασίζονται σε στοιχεία που προέρχονται από εμπειρογνώμονες των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με την ίδια το ορθό ερώτημα δεν είναι «εάν θα γίνουν μπλακάουτ, αλλά πότε θα γίνουν». Μάλιστα, όλο και… καλύτερα πάνε τα πράγματα και ακόμα έχουμε καλό καιρό στην Ευρώπη, σκεφθείτε να μας έρθει καμιά “θύελλα του αιώνα”, όπως στις ΗΠΑ αυτές τις ημέρες…
Revoil: Επεκτείνεται σε φυσικό αέριο και ηλεκτροκίνηση, μέσω εξαγοράς της Κεσίδης Όιλ
*** Μία επένδυση με προοπτική ανακοίνωσε η REVOIL, καθώς προχώρησε στην αγορά του 100% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “Γ. ΚΕΣΙΔΗΣ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ – ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ” έναντι συνολικού τιμήματος 2,6 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, αποκτήθηκε το πρατήριο υγρών καυσίμων στο 4ο χλμ Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου μαζί με οικόπεδο έκτασης 11.202 τ.μ., ενώ έγινε και 10ετής υπεκμίσθωση του χώρου στον οποίο λειτουργεί η επιχείρηση. Η εισηγμένη εταιρεία αξιοποιώντας τους χώρους του πρατηρίου σχεδιάζει την επέκταση της εμπορικής της δραστηριότητας στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση, παράλληλα με την υπάρχουσα των υγρών καυσίμων.
AS Company: Από τη δημιουργία και εμπορία παιχνιδιών, επέκταση στον τουρισμό
*** Φαίνεται ότι αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την πολιτική της μονοδιάστατης επιχειρηματικής δραστηριότητας, αναζητώντας νέες πηγές εσόδων. Και καλώς πράττουν. Σε αγορά έκτασης γης στην περιοχή Πλάκας Ελούντας Λασιθίου
προχωρά η εισηγμένη AS Company, που μέχρι τώρα δραστηριοποιείται στη δημιουργία και εμπορία παιχνιδιών. Ανακοίνωσε την πρόθεση απόκτησης γειτνιαζόντων γεωτεμαχίων, συνολικού εμβαδού 31.000 τ.μ. περίπου στην περιοχή Πλάκας Ελούντας Λασιθίου, με σκοπό την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων. Η συνολική αξία της συναλλαγής δεν θα υπερβεί το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ και ήδη έχει ολοκληρωθεί το 80% μέχρι σήμερα.
Η νέα Intracom Holdings και που θα επενδύει τα υψηλότατα διαθέσιμά της
*** Πραγματοποιήθηκε χθες η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Intracom Holdings, κατά την οποία ορίστηκαν οι νέοι σκοποί της, με αλλαγή του καταστατικού της, παρουσιάζοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις επιλογές της διοίκησής της, που έχει ένα πανίσχυρο ταμείο για επενδύσεις, προφανώς όχι ίδιες, αλλά επενδύοντας πάνω σε υπάρχουσες. Εκτιμώ ότι έχει μεγάλη σημασία η πλήρης μεταστροφή του ομίλου Κόκκαλη και για το λόγο αυτό σας παραθέτω αυτούσια τη σχετική απόφαση:
Σκοπός της Εταιρείας είναι:
α) Η συμμετοχή σε ελληνικές ή αλλοδαπές εταιρίες και επιχειρήσεις οιασδήποτε μορφής που έχουν ήδη συσταθεί ή θα συσταθούν ανεξαρτήτως του εταιρικού σκοπού τους και της εταιρικής μορφή τους .
β) Η ίδρυση νέων ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών και επιχειρήσεων οποιασδήποτε εταιρικής μορφής και με οποιονδήποτε σκοπό.
γ) Η διοίκηση και διαχείριση εταιρειών και επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία και η παροχή συμβουλών και υπηρεσιών προς αυτές, καθώς και προς οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, στους τομείς γενικής διοίκησης, χρηματοοικονομικής διαχείρισης, φορολογίας και λογιστικής.
δ) Η με οποιονδήποτε τρόπο και υπό οποιαδήποτε μορφή συνεργασία με άλλες εταιρείες και επιχειρήσεις.
ε) Οι επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα κρατικά ή οποιωνδήποτε επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, εν γένει σε οποιαδήποτε χρηματοπιστωτικά μέσα, εισηγμένα ή μη σε οργανωμένες αγορές της ημεδαπής ή αλλοδαπής και σε ακίνητα.
στ) Η διαχείριση ακίνητης και κινητής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως τίτλων, κινητών αξιών και χρηματοπιστωτικών μέσων.
ζ) Η χορήγηση εγγυήσεων, τριτεγγυήσεων, χρηματοοικονομικής στήριξης και ενοχικών ή εμπράγματων ασφαλειών υπέρ των νομικών προσώπων, στα οποία συμμετέχει ή με τα οποία συνεργάζεται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
η) Η διενέργεια πάσης πράξεως και επιχειρήσεως παρεμφερούς, συναφούς, συμπληρωματικής ή με οποιονδήποτε τρόπο επιβοηθητικής της επιδίωξης των ανωτέρω αναφερόμενων επιμέρους σκοπών.
Με λίγα λόγια, μάλλον δεν έμεινε καμία μορφή επιχείρησης έξω από το περισκόπιο του προέδρου Σωκράτη… Πολύ ενδιαφέρουσα προβλέπω – και εξ όσων μαθαίνω – η συνέχεια.
Ενδιαφέρουν
Είναι ο καιρός των αγορών ιδίων μετοχών, δεν εξηγείται αλλιώς. Quest, Τεχνική Ολυμπιακή, Ανδρομέδα, μεταξύ άλλων προχωρούν σε νέες αγορές ιδίων μετοχών, εντείνοντας το…πανδημικό φαινόμενο στη χρηματιστηριακή αγορά και…βοηθώντας και τον συνολικό τζίρο να μην βουλιάξει
*** Αυτά και για σήμερα κυρίες μου και κύριοι. Τρεις και σήμερα έμειναν για να αποχαιρετήσουμε τον παλιό τον χρόνο και να υποδεχτούμε τον νέο, δηλαδή να προσθέσουμε άλλον ένα στην ηλικία μας. Για αυτό ζήστε την κάθε ημέρα σας, την κάθε σας στιγμή. Την καλημέρα μου!