Εντύπωση προκάλεσε στην αγορά η επίθεση που εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας στις ενεργειακές – πετρελαϊκές εταιρίες με έμφαση τούτη τη χρονική συγκυρία όχι στην ΔΕΗ ως συνήθως αλλά στα διυλιστήρια!!!

Και όπως προφανώς γνωρίζετε, διυλιστήρια διαθέτουν οι δυο μεγάλες και πανίσχυρες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας, οι Λάτσηδες και οι Βαρδινογιάννηδες μέσω των ΕΛΠΕ και της Μότορ Όιλ!

Γιατί λοιπόν επιτέθηκε στα διυλιστήρια ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Ήθελε να στείλει μήνυμα στις δυο μεγάλες οικογένειες;

Ή μήπως έχει βάση αυτό που ακούγεται, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενοχλημένοι επειδή Alpha και Star «παίζουν» Μητσοτάκη;

Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πρόσφατα στο Star μετά από πολύ καιρό…

Ο Μάριος Ψάλτης και η PwC «προνομιακοί μυστικοσύμβουλοι» του Άκη Σκέρτσου! Του «φτιάχνουν» μόνο τα περίφημα «κουτάκια» για τα οποία καυχιέται ή όχι;

Όπως σας έχω αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου ο Άκης Σκέρτσος (ή Τροντ Σόλιντ καθώς ο συμπαθής πρώην Πασοκτζής με το μπλοκάκι, τα «κουτάκια» και τις σημειώσεις προσομοιάζει σε στυλ και συμπεριφορά με τον Νορβηγό πρώην προπονητή του Ολυμπιακού επί ηγεσίας Σωκράτη Κόκκαλη) έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενεργό ρόλο και φέρεται να έχει αποσπάσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού!

Εκείνο όμως που δεν σας έχω πει, είναι ΠΟΙΟΣ του φτιάχνει τα «κουτάκια», τα περίφημα excel με τα βασικά ζητήματα θεματογραφίας της επικαιρότητας, διανθισμένα από τεχνοκρατική αντίληψη!!!

Το όνομα του είναι Μάριος Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος της PwC, η οποία αναδεικνύεται σε προνομιακή σύμβουλο του «σοβαρού» Άκη και ο «τεχνοκράτης – μάνατζερ» Μάριος Ψάλτης σε προνομιακό μυστικοσύμβουλο του Μαξίμου!!!

Θα είχε λοιπόν μεγάλη σημασία αν γνωρίζαμε τι σχέσεις τυχόν υπάρχουν μεταξύ Μαξίμου – Κυβέρνησης και Price Waterhouse, αν υπάρχουν δηλαδή οποιασδήποτε μορφής συμβάσεις ή τιμολόγια για παροχή υπηρεσιών!!!

Έτσι για να ξέρουμε τι παίζεται!

Το τρίγωνο Σκέρτσου- Ψάλτη – Ανδριόπουλου! Η σύγχρονη οικιστική αντίληψη σε όλο της το μεγαλείο!!! Κοινώς πράσινα άλογα και …μπίζνες με τις πλάτες του ισχυρού ανδρός του Μαξίμου!

Ποιο όμως είναι το πρόσωπο εκείνο που ενώνει Άκη Σκέρτσο και Μάριο Ψάλτη; Αν δεν το γνωρίζετε σας αποκαλύπτουμε ότι κοινός παρονομαστής και των δυο είναι ο …περίφημος Δημήτρης Ανδριόπουλος της Dimand!

Ο γνωστός γηπεδάρχης – κατασκευαστής- project manager του Γηπέδου Καραϊσκάκη επί Κόκκαλη και Γιώργου Λούβαρη, την εποχή με τις καντίνες, τα καφέ και τα γυμναστήρια και τώρα της Αγιά- Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια επί Δ. Μελισσανίδη!

Πραγματικά συγχαρητήρια στον Δ. Ανδριόπουλο ο οποίος έχει καταφέρει να ισορροπεί επί χρόνια ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και να αποσπά μεγάλα κέρδη και δουλειές! Θέλει ταλέντο και του το αναγνωρίζω!

Ο Δ. Ανδριόπουλος λοιπόν είναι ο κολλητός του Σκέρτσου και φέρεται να τον έχει πείσει για το φιλόδοξο project της οικιστικής ανάπτυξης του κέντρου της Αθήνας όπου θα ελευθερωθούν 200.000 τμ από την μετεγκατάσταση υπουργείων και υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό! Και στην Αθήνα θα ανεγερθούν χώροι προσέγγισης νέων ζευγαριών!!!

Φοιτητικές εστίες, φθηνή στέγη, projects που έχουν μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και ο Ανδριόπουλος γνωρίζει πολύ καλά, καθώς ήδη δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας σε αυτό το κομμάτι!

Ο Ανδριόπουλος είναι ταυτόχρονα και κολλητός του Μάριου Ψάλτη με τον οποίο όχι μόνο κάνουν δουλειές αλλά είναι φίλοι, τρώνε και διασκεδάζουν παρέα!

Και εσχάτως η Dimand του Ανδριόπουλου κατασκευάζει σύγχρονα γραφεία στη Λεωφόρο Κηφισίας, επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, των οποίων την ενοικίαση για 10 + 10 χρόνια εξασφάλισε με την PwC, με εγγυημένο μίσθωμα για τα πρώτα 10 χρόνια!

«Σκοτώθηκαν» ένας πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης με αρχηγό πολιτικού κόμματος για τη στάση που κρατάει ο τελευταίος στο θέμα των «υποκλοπών»!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ότι 2 πολιτικοί άνδρες , ένας προβεβλημένος και επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης και ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος με φιλοδοξίες για ρυθμιστικό ρόλο, που προέρχονται από τον ίδιο χώρο και είχαν διατηρήσει έναν αξιοπρεπή δίαυλο επικοινωνίας, έχουν «σκοτωθεί», λόγω της στάσης που έχει κρατήσει ο τελευταίος στο θέμα των δήθεν υποκλοπών και «παρακολουθήσεων»!

Έγκυροι κύκλοι με γνώση των θεμάτων εκ των έσω υποστηρίζουν ότι ο πολιτικός αρχηγός, που ζηλεύει την επιτυχία του νεαρού πολιτικού ανδρός της κυβέρνησης και τις τυχόν μελλοντικές του βλέψεις στον χώρο του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, βρήκε την ευκαιρία να τον «κοντύνει» επιδιώκοντας να τον εμπλέξει με σκόπιμες και συγκεκριμένες διαρροές στις γνωστές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας!

Συνεχίζεται …

Αθανασίου και Κωνσταντακόπουλος βιάστηκαν να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές τα διαμερίσματα στο Ελληνικό και το Χίλτον! Και τώρα βλέπουν την αγορά πολυτελών ακινήτων να εκτινάσσεται!

Για απόλυτη αποτυχία στην εμπορική πολιτική των διαμερισμάτων στον Πύργο του Ελληνικού και στο Χίλτον κάνουν λόγο έγκυροι και πολύ σοβαροί κύκλοι του Real Estate στη χώρα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα υπερπολυτελή διαμερίσματα της Lamda Development και οι σούπερ κατοικίες του Χίλτον με θέα όλη την Αθήνα και την θάλασσα, πωλήθηκαν σε τιμές υπερβολικά χαμηλές με βάση τα δεδομένα που την ώρα τούτη διαμορφώνονται στην κτηματαγορά και το ράλι των τιμών των κατοικιών που επίκειται στις συγκεκριμένες περιοχές επί τη βάσει της ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας και της μεταμόρφωσης της Αθηναϊκής Ριβιέρας στον Νότο!

Σε απλά λόγια η πιάτσα του real estate μιλάει για απόλυτη αποτυχία του Οδυσσέα Αθανασίου ο οποίος επέδειξε μια ακατανόητη πρεμούρα να προ πωλήσει διαμερίσματα σε τιμές που σήμερα θεωρούνται εξευτελιστικές και οι οποίες τιμές δεν συνάδουν ούτε με τα δεδομένα του σήμερα και του αύριο, αλλά ούτε και με τις τιμές των πρώτων υλών και οικοδομικών υλικών που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη ανεβάζοντας τουλάχιστον κατά 30% το κόστος κατασκευής!

Προφανώς η λανθασμένη αυτή πολιτική, καταδεικνύει αφενός μειωμένη αντίληψη των τάσεων του αύριο, αδυναμία πρόβλεψης, καθώς και υιοθέτηση των προτάσεων κακών συμβούλων ή ενδιάμεσων που είχαν έννομο συμφέρον από την πώληση των διαμερισμάτων, έστω και σε χαμηλότερες τιμές!

Τα ίδια ισχύουν και για τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που σε μια αδιανόητη για τα δεδομένα των καιρών πρεμούρα, έσπευσε να αποδεχτεί προτάσεις για αγορά των κατοικιών στο Χίλτον που φαντάζουν ασήμαντες και εξευτελιστικές σε σχέση με το περιβάλλον των τιμών που διαμορφώνεται!

Και ο Κωνσταντακόπουλος θα πρέπει να απολογηθεί στον εαυτό του και στους συνεταίρους του! Οπότε πάλι καλά!

Ο Οδυσσέας Αθανασίου όμως θα πρέπει να απολογηθεί στους μετόχους του, πρώτον στον βασικό μέτοχο Σπύρο Λάτση και δεύτερον στο ευρύ επενδυτικό κοινό, ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρία! Οπότε δεν είναι όλα καλά …

Ένας διευθύνων κρατικής εταιρίας που ερευνάται από την Δικαιοσύνη και ένας ΓΓ υπουργείου, που ερευνάται από το ξέπλυμα, στηρίζονται από τις συζύγους τους που έχουν προσωπική πρόσβαση άνωθεν!

Επειδή στην Ελλάδα ζούμε, όπου βασιλεύει η αναξιοκρατία και συνήθως οι άχρηστοι απολαμβάνουν υψηλών θέσεων επιρροής και ισχύος, με ιλιγγιώδεις απολαβές την ώρα που η κοινωνία υποφέρει, σας αποκαλύπτω:

Ένας Διευθύνων Σύμβουλος κρατικής εταιρίας, μάνατζερ της συμφοράς και της χειρίστης υποστάθμης που έχει στην κυριολεξία «καταστρέψει» την δημόσια επιχείρηση με πράξεις και παραλείψεις, για τις οποίες ήδη ερευνάται από την Δικαιοσύνη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα!

Ένας Γενικός Γραμματέας παραγωγικού Υπουργείου, το όνομα του οποίου εμπλέκεται με φορέα που μοίραζε επιδοτήσεις εκατομμυρίων από τα κοινοτικά προγράμματα σε πλήθος επιχειρήσεων με μαϊμού στοιχεία, υπόθεση που ερευνάται από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Και οι δύο προβεβλημένοι άνδρες, τους οποίους η πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα θεωρεί ανίκανους και επικίνδυνους για τον δημόσιο βίο και που αν έχεις επιχείρηση δεν τους παίρνεις ούτε για κλητήρες, έλκουν την ισχύ και την επιρροή τους, πέριξ του Πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου!

Καθώς οι σύζυγοι και των δύο συνδέονται είτε προσωπικά με φιλία, είτε επαγγελματικά στον χώρο του γραφείου, με το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού αλλά και τον ίδιον!

Ο οποίος προφανώς δεν αντιλαμβάνεται τι ζημιά του κάνουν οι δύο άνδρες, οι οποίοι δεν επελέγησαν ούτε διατηρούνται στις θέσεις τους λόγω προσόντων και ικανοτήτων, αλλά γιατί φροντίζουν γιαυτό οι κυρίες τους!

Δυστυχώς έτσι, δεν πάμε καλά για τις εκλογές!

Γιατί αν ο πρωθυπουργός δεν αποφασίσει να πετάξει τα βαρίδια στη θάλασσα, το καράβι δεν θα φτάσει στον προορισμό του…

Γνωστός και προβεβλημένος επιχειρηματίας με εμπλοκή σε αναθέσεις και προμήθειες του Δημοσίου έχει αναλάβει την χρηματοδότηση όλης της προεκλογικής δαπάνης πολιτικού κόμματος!

Μου λένε ότι, πολύ γνωστός και προβεβλημένος επιχειρηματίας που εμπλέκεται με αναθέσεις και προμήθειες του Δημοσίου, φέρεται να έχει αναλάβει την χρηματοδότηση όλης της προεκλογικής δαπάνης πολιτικού κόμματος, το οποίο φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις!

Υπό την έννοια ότι θα μπορεί δυνητικά να συμμετάσχει σε κάθε μορφής κυβέρνηση συνεργασίας, κεντροδεξιάς ή κεντροαριστεράς αλλά και να καθορίσει ακόμη και το πρόσωπο του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής!!!! Αληθεύει; Και να ναι, ποιος  είναι ο επώνυμος μεγαλοεπιχειρηματίας, σε τι αποσκοπεί και πού αποβλέπει;