Η βόλτα των δύο χιλιομέτρων

Ένα σοβαρό τροχαίο έλαβε χώρα χθες το βράδυ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο 42χρονος Τζώρτζης Μονογυιός, αδερφός της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού.

Ο 42χρονος είχε πάει να παραλάβει το καινούριο του αυτοκίνητο, μία κόκκινη Ferrari 488 Pista, μαζί με τη σύζυγό του και τους κολλητούς του. Ήθελαν να είναι όλοι μαζί στην πρώτη βόλτα. Αυτή η πρώτη βόλτα διήρκησε μόνο δύο χιλιόμετρα.

Αναμένεται το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

Πηγές της Τροχαίας εκτιμούν ότι στο τροχαίο της Βούλας δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προκύπτει εμπλοκή και άλλου οχήματος. Οι άνδρες της Τροχαίας αναμένουν το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης, ενώ συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην περιοχή.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, δεν μπορεί να προκύψει αν ο οδηγός προσπάθησε να φρενάρει, καθώς όλα πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα ABS. Αντίθετα, υπάρχουν ίχνη από τριβή ελαστικών στην άσφαλτο, κάτι που δείχνει ότι το αυτοκίνητο πλαγιολίσθησε πριν την πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

Το φριχτό τροχαίο περιέγραψε στους αστυνομικούς ο φίλος του θύματος που είδε με τα μάτια του να χάνει τον κολλητό του.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ήταν 20:15 όταν όλη η παρέα κατευθύνθηκε σε ένα κατάστημα κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας για να παραλάβει ο Τζώρτζης Μονογυιός το καινούριο του αυτοκίνητο. Ο Τζώρτζης κάθισε στη θέση του οδηγού, με τη σύζυγό του συνοδηγό και ξεκίνησαν με κατεύθυνση προς το σπίτι τους στη Βουλιαγμένη. Από πίσω ακολουθούσαν με τα αυτοκίνητά τους, οι δύο του κολλητοί.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φίλου του, κινούνταν με 80 χιλιόμετρα. Μόλις ο Μονογυιός πήρε τη δεξια στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης, έγινε το τροχαίο και συγκεκριμένα στη νησίδα μετά τη λεωφόρο Βάρης.

Ο φίλος του βγήκε αμέσως έξω και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του Μονογυιού, μόνο που στην αρχή δεν τα κατάφερνε. Ο άλλος φίλος έβγαλε τη σύζυγο και μετά μαζί και οι δύο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον Τζώρτζη. Μάλιστα όλα αυτά έγιναν με κίνδυνο της ζωής τους καθώς το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά.

«Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου, είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματός του».

Η κατάθεση του φίλου του

«Είμαι φίλος του (σ.σ αναφέρει το όνομα του στενού φίλου του Μονογυιού) και μεταβήκαμε μαζί με τον Μονογυιού Γεώργιο, περί τις 20:15 μαζί στην περιοχή κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας για να παραλάβει ο Μονογυιός ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Και ξεκινήσαμε προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να σταθμεύσει εκεί. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος κινούνταν μπροστά ο Μονογυιος, πίσω η Porsche και πιο πίσω εγώ.Ήταν αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne χρώματος λευκού ιδιοκτησίας του Μονογυιού Γεωργίου το οποίο είχε αι αυτό γερμανικές πινακίδες. Κινούμασταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιόμετρα καθώς είχε φυσιολογική κυκλοφορία και δεν ήταν κενός ο δρόμος. Ο Μονογυιός πήρε τη δεξια στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και αστη συνέχεια την πήρε ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του οδηγού της Porsche Cayenne). Και όταν πήρα και εγώ αυτή τη στροφή είδα τον Σπ… να σταθμεύει και το αυτοκίνητο του Μονογυιού στη νησιδα μετά τη λεωφόρο Βάρης να έχει πέσει σε εγώ πήγα προς το αυτοκίνητο. Πήγα να ανοίξω την πόρτα του Μονογυιού και αυτό δεν άνοιγε. Ο Σπ… έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιο από τη θέση του οδηγού ενώ το όχημα ειχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου και ειχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του. Αλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο».