Ο φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος επιβεβαίωσε ότι παραδίδει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας των $25 δισ. στον γιο του Άλεξ.

Ο 92χρονος Σόρος, έχει καθαρή προσωπική περιουσία $6,7 δισ σύμφωνα με το Forbes, και είναι ένας από τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το 2017, μετέφερε $18 δισ από το family office του στο Open Society Foundations του – μια ομάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων που εργάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες – του οποίου ο Αλεξ διορίστηκε πρόεδρος τον Δεκέμβριο.

Ο Άλεξ, μιλώντας στη Wall Street Journal σε μια αποκλειστική συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, είπε ότι είναι «πιο πολιτικός» από τον πατέρα του και υπαινίχθηκε έναν σημαντικό οικονομικό ρόλο της οργάνωσης Σόρος στις αμερικανικές εκλογές του επόμενου έτους. Το Open Society Foundations δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό, αλλά ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της συνέντευξης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εκφράζοντας τις ανησυχίες του για μια πιθανή επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο 37χρονος Σόρος είπε στη Wall Street Journal: «Όσο θα ήθελα να βγάλω χρήματα από την πολιτική, όσο το κάνει η άλλη πλευρά, θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς».

Ο πατέρας Σόρος, συχνά στοχοποιημένος από δεξιούς συνωμοσιολόγους, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ – δωρίζοντας περίπου $140 εκατ σε πολιτικά φορτισμένες οργανώσεις υπεράσπισης και πρωτοβουλίες ψηφοφορίας το 2021. 

Διαβάστε περισσότερα