Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη ίσως κρίση της θητείας του ύστερα από αποκαλύψεις για πάρτι κατά τη διάρκεια των lockdown για τον κορονοϊό. 

Αποκαλύψεις που συνδέονται με μια περίοδο, όταν οι Βρετανοί δεν μπορούσαν, λόγω του lockdown, να αποχαιρετήσουν από κοντά έναν συγγενή τους που πέθαινε και η βασίλισσα θρηνούσε για τον σύζυγό της.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν είπε ψέματα στην κοινή γνώμη και στο κοινοβούλιο, ο Μπόρις Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους: «Όχι. Κανείς δεν μου είπε ότι αυτό που κάναμε ήταν, όπως λέτε, αντίθετα με τους κανόνες… νόμιζα ότι ήμουν σε μια εκδήλωση εργασίας».

Ο Τζόνσον παρέκαμψε τις ερωτήσεις για το αν θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι παραπλάνησε το κοινοβούλιο, λέγοντας μόνο ότι θέλει να περιμένει το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής έρευνας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας χρησιμοποίησε τις σύντομες αυτές δηλώσεις στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νοσοκομείο για να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ, περιλαμβανομένων πάρτι που οργανώθηκαν από μέλη του προσωπικού την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Λυπάμαι βαθιά και πικρά γι΄αυτό που συνέβη και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επαναλάβω τη συγγνώμη μου τόσο στην Αυτής Μεγαλειότητα όσο και στη χώρα», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Daily Mirror: Δίνει στεγνά τον Μπόρις Τζόνσον για τα κορωνοπάρτι

Υπενθυμίζεται ότι η Daily Mirror ανάφερε σε προχθεσινό της δημοσίευμα ότι:

«Κάθε Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ ενθαρρύνονταν από τον ίδιο τον Τζόνσον να εκτονώνονται μέσω της οινοποσίας παρότι απαγορεύονταν αυστηρά οι συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν πολλές φορές παρών σε αυτά τα πάρτι».

Και πρόσθετε ότι «Τα συστηματικά πάρτι ήταν τόσο δημοφιλή στους εργαζόμενους στην Ντάουνινγκ Στριτ ώστε είχαν αγοράσει ένα ψυγείο έναντι 142 λιρών για να κρατούν παγωμένα το κρασί, το προσέκο και τις μπίρες τους».