Ο Τζόναθαν Γουίτλι θα αποτελέσει παρελθόν από τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Red Bull στο τέλος του 2024, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στην ομάδα Φόρμουλα Ένα της Audi. Ο Γουίτλι μετράει θητεία σχεδόν δύο δεκαετιών στην αυστριακή ομάδα και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση συνολικά 13 πρωταθλημάτων.

«Ήταν μια μακρά και επιτυχημένη σχέση με τον Τζόναθαν, πάνω από 18 χρόνια» δήλωσε ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, και συνέχισε: «Η συμβολή του σε έξι παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών και επτά παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, πρώτα ως τιμ μάνατζερ και αργότερα ως αθλητικός διευθυντής θα είναι για πάντα ένα σημάδι στην ιστορία της ομάδας μας». Η Red Bull τονίζει ότι ο Γουίτλι θα παραμείνει στη θέση του έως το τέλος της σεζόν του 2024, προτού εισέλθει σε περίοδο άδειας το 2025.

Η αυστριακή ομάδα συμπλήρωσε: «Όλοι στην Oracle Red Bull Racing και στη Red Bull Technology του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο νέο ρόλο του και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Τζόναθαν. Η Red Bull Racing διαθέτει τρομερή δύναμη και βάθος και αυτό παρέχει την ευκαιρία να αναδειχθούν άλλοι εντός της ομάδας. Θα ανακοινώσουμε τη νέα δομή της ομάδας τις επόμενες εβδομάδες».

Η είδηση για τη μετακίνηση του Γουίτλι έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου ανακοινώθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Αντρέας Ζάιντλ, και το στέλεχος της Audi, Όλιβερ Χόφμαν, αποχωρούν από το πρότζεκτ της Φόρμουλα Ένα, με τον πρώην επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, να αναλαμβάνει επικεφαλής του πρότζεκτ. Ο Γουίτλι θα αναφέρεται στον Μπινότο, με τον Ιταλό να αναλαμβάνει σήμερα (1/8) τα νέα καθήκοντά του.

Διαβάστε ακόμη: