Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πέρασε νωρίτερα το μεσημέρι το κατώφλι της εισόδου του Κάστρου του Ουίνδσορ όπου έγινε δεκτός με τιμές από τον βασιλιά Κάρολο Γ‘. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθεώρησε τη Φρουρά της Τιμής ενώ συνοδευόταν από τον βρετανό μονάρχη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της συνάντησης είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζήτησαν την απόφαση των ΗΠΑ να αποστείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία κατά τις σημερινές τους συνομιλίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

Ο Σούνακ δήλωσε στον Μπάιντεν ότι η Βρετανία έχει υπογράψει διεθνή συνθήκη που αποθαρρύνει τη χρήση πυρομαχικών διασποράς και ότι εναπόκειται σε κάθε χώρα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για τη χρήση των όπλων αυτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Τηρούμε τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συνθήκη, που περιλαμβάνει την αποθάρρυνση της χρήσης τους. Δεν υπάρχει αλλαγή από εμάς επ’ αυτού, προφανώς εναπόκειται σε κάθε χώρα να λάβει μια απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα