«Δεν θα υποκλιθώ στον Βλαντιμίρ Πούτιν» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλώντας παράλληλα το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Κατά την ομιλία του για την κατάσταση της ένωσης, ο Δημοκρατικός πρόεδρος κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχο και αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ πως υποτάχθηκε στον Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο και απαράδεκτο».

«Δεν θα δαιμονοποιήσω τους μετανάστες λέγοντας πως δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας», είπε ο Δημοκρατικός, αναφερόμενος σε πρόσφατη τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει ενώ πρόσθεσε ότι «μπορούμε να καυγαδίζουμε για το ζήτημα των συνόρων, ή μπορούμε να το λύσουμε».

«Άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την παρότρυνσή του «να κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων στη Λωρίδα της Γάζας» και κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να μπορέσει να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να εξασφαλίσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός τουλάχιστον έξι εβδομάδων που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Δημοκρατικός ενώ, αξίωσε την ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει να εισέρχεται περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, σημειώνοντας ακόμη πως η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι δευτερεύον, ούτε ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Διαβάστε ακόμη: