Ο Τζο Μπάιντεν «αναγνώρισε» για πρώτη φορά δημοσίως το έβδομο εγγόνι του, την Νέιβι.

Πρόκειται για την κόρη που απέκτησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, με την Λούντεν Ρόμπερτς, το 2018 και έως τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε μιλήσει ποτέ δημοσίως για αυτό το εγγόνι του.

«Ο γιος μας, Χάντερ και η μητέρας της Νέιβι, Λούντεν, συνεργάζονται για να καλλιεργήσουν μία σχέση που θα είναι προς το συμφέρον της κόρης τους, προστατεύοντας την ιδιωτική ζωή της όσο περισσότερο γίνεται», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα, αποτελεί οικογενειακό θέμα», συμπληρώνει. «Η Τζιλ κι εγώ θέλουμε μόνο το καλύτερο για όλα τα εγγόνια μας, συμπεριλαμβανομένης της Νέιβι», καταλήγει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τζο Μπάιντεν «δεν έχει επαφή» με την εγγονή του

Ο Χάντερ Μπάιντεν αρνούνταν πως είναι ο πατέρας της Νέιβι. Η μητέρα του κοριτσιού κινήθηκε δικαστικά και τεστ DNA απέδειξε πως η τετράχρονη είναι κόρη του. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για διατροφή ύψους 20.000 δολαρίων κάθε μήνα και η Λούντεν Ρόμπερτς παραιτήθηκε της διεκδίκησής της να αποκτήσει η κόρη της το επίθετο Μπάιντεν.

Δικαστικά έγγραφα που είχαν κατατεθεί τον Απρίλιο ανέφεραν πως ο Χάντερ Μπάιντεν δεν είχε δει ποτέ την κόρη του. Επίσης, σύμφωνα με αυτά, ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του, Τζιλ, δεν είχαν επαφή με αυτό το εγγόνι τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεχθεί έντονη κριτική- από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και μερίδα των Δημοκρατικών- για το γεγονός ότι δεν είχε «αναγνωρίσει» δημοσίως αυτό το εγγόνι του. Πολλές φορές τα υπόλοιπα έξι εγγόνια του Τζο Μπάιντεν συνοδεύουν τον ίδιο ή την Πρώτη Κυρία σε δημόσιες εμφανίσεις, ενώ κάνουν τακτικές επισκέψεις στον Λευκό Οίκο.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έγραψε για τη γνωριμία του με τη Λούντεν Ρόμπερτς στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 2021, λέγοντας ότι έγινε σε μια περίοδο που ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. «Δεν έχω καμία ανάμνηση από τη γνωριμία. Τόσο μικρή είναι η σύνδεση που είχα με τον οποιονδήποτε. Ήμουν ένα χάλι, αλλά ένα χάλι για το οποίο έχω αναλάβει την ευθύνη», έγραφε στο βιβλίο.

Διαβάστε περισσότερα