Ο γνωστός παρουσιαστής talk show και πρώην δήμαρχος του Σινσινάτι, Τζέρι Σπρίνγκερ, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με την οικογένειά του.

«Η ικανότητα του Τζέρι να επικοινωνεί με τους ανθρώπους ήταν το κλειδί της επιτυχίας του σε ό,τι δοκίμαζε, είτε επρόκειτο για πολιτική, είτε για ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, είτε απλώς όταν αστειευόταν με τους ανθρώπους στον δρόμο που του ζητούσαν μια φωτογραφία ή μια κουβέντα», δήλωσε ο Τζιν Γκάλβιν, φίλος και εκπρόσωπος της οικογένειας.

Το «The Jerry Springer Show» ξεκίνησε το 1991 και, το 1998, στο απόγειο της δημοτικότητάς του, ξεπέρασε το «The Oprah Winfrey Show» σε τηλεθέαση, προσελκύοντας 12 εκατομμύρια θεατές.

«Το τσατ σόου του Σπρίνγκερ έγινε σύμβολο της τηλεόρασης χαμηλού επιπέδου με τους καβγάδες, τις βρισιές και τις αποκαλύψεις απιστίας που έκανε στον αέρα» σχολιάζει το BBC. 

Πριν γίνει τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο Σπρίνγκερ ασχολήθηκε με την πολιτική. Θήτευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σινσινάτι το 1971 και εξελέγη δήμαρχος της πόλης το 1977.

Επίσης είχε διατελέσει σύμβουλος πολιτικής εκστρατείας του Ρόμπερτ Κένεντι, σύμφωνα με ένα προφίλ του Σπρίνγκερ στο Slate του 1998 που έγραψε ο Ντέιβιντ Πλοτζ. Μετά τη δολοφονία του Κένεντι, εντάχθηκε στη δικηγορική εταιρεία Frost & Jacobs (σήμερα Frost Brown Todd), στο Σινσινάτι.

Διαβάστε περισσότερα