Σήμερα (15/03), ο Τζέρεμι Χαντ παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων τον προϋπολογισμό για το προσεχές οικονομικό έτος, το οποίο, στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει τον Απρίλιο.

Ο Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η βρετανική οικονομία είναι έτοιμη να αποφύγει την ύφεση το τρέχον έτος, κατά την ομιλία για τον προϋπολογισμό, που αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας αναμενόταν να «συρρικνωθεί» κατά 1.4% εφέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσίευσε τον Νοέμβριο, το Γραφείο Ευθύνης του Προϋπολογισμού (OBR).

«Σήμερα, το Γραφείο Ευθύνης του Προϋπολογισμού προέβλεψε ότι λόγω των μεταβαλλόμενων διεθνών παραγόντων και των μέτρων που έχουμε λάβει, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εισέλθει σε φάση ύφεσης, εφέτος», τόνισε ο κ. Χαντ κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού, στο κοινοβούλιο. Η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί τη μοναδική οικονομία της G7 που δεν έχει ακόμη ανακτήσει το μέγεθός της, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει άνω του 10%.

Διαβάστε ακόμη: