Τζεν Ψάκι: Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου με ελληνικές ρίζες. Ελληνικός… άνεμος πνέει εδώ και λίγες ώρες καθώς ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε την πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι για τη θέση της εκπροσώπου τύπου.

Το όνομα της Ψάκι ήταν ένα από τα επτά ονόματα γυναικών που στελεχώνουν το τμήμα επικοινωνίας του 46ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ντεμπούτο της ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκανε η Τζεν Ψάκι, η 42χρονη στενή συνεργάτης του Τζο Μπάιντεν η οποία μεταξύ άλλων έλκει την καταγωγή της και από την Ελλάδα.

Η Τζεν Ψάκι υποσχέθηκε ότι στην επαφή της με τους δημοσιογράφους θα υπάρχει ευγένεια, αλήθεια και διαφάνεια.

«Έχω βαθύ σεβασμό για το ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Tύπου», είπε η κυρία Ψάκι κατά την πρώτη της ενημέρωση. «Έχουμε έναν κοινό στόχο, που είναι η ανταλλαγή πληροφοριών με τον αμερικανικό λαό», είπε.

λευκού οίκου

Ποια είναι η Τζεν Ψάκι

Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Στάμφορντ του κονέκτικατ. Ο πατέρας της Τζιμ Ψάκι με ρίζες από την Ελλάδα είναι συνταξιούχος εργολάβος και η μητέρα της Αϊλίν είναι ψυχοθεραπεύτρια.

Η Τζεν Ψάκι είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Μάθιου Μέτσερ και έχουν δυο παιδιά 2 και 5 ετών.

Όπως είχε δηλώσει ο πατέρας της ο παππούς του είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη.  Εφτασε στις ΗΠΑ το 1904. Ήταν ένα από τα 14 παιδιά και ήταν ο νεότερος από επτά αδέρφια. Όλα αυτά τα αδέρφια πήγαν στην Αμερική.  Ο καθένας σε διαφορετική χρονική στιγμή όπως γινόταν άλλωστε εκείνη την εποχή. Πήγαν εκεί και ξεκίνησε μια επιχείρηση εισαγωγών, ασχολήθηκαν με τις εισαγωγές λαδιού, και άνοιξαν διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Δεν ήξεραν αγγλικά, αλλά είχαν επιχειρηματικό πνεύμα και ξεκίνησαν διάφορες δουλειές. Και αποταμίευσαν αρκετά χρήματα για να στείλουν πίσω στην Ελλάδα και να φέρουν τα επόμενα μέλη της οικογένειας εκεί.

Μόνο γυναίκες

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και συμβούλοι για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου, το οποίο θα αποτελείται μόνον από γυναίκες.

Πέραν την Ψάκι, ως διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου διορίζεται η εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

Η υψηλόβαθμη σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις Σιμόν Σάντερς θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις. Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, σύμφωνα με το POLITICO.

Διαβάστε επίσης αυτή είναι η νέα υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ