Όμορφη, γοητευτική, μια αληθινή σταρ που προτάθηκε συνολικά για εφτά Όσκαρ, εκ των οποίων κέρδισε τα δύο. Μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλλυγουντ. Δυναμική ακτιβίστρια της δεκαετίας του ’70 που σόκαρε τους θαυμαστές της όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το σινεμά και τις διαδηλώσεις για να παντρευτεί ένα βαρόνο των media. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την εκπληκτική Τζέιν Φόντα.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Για πολλά χρόνια η επεισοδιακή «γέννησή» της ήταν θέμα συζήτησης στους κύκλους του Χόλλυγουντ. Ήταν Χριστούγεννα του 1937, στα γυρίσματα της περίφημης “Jezebel”, όταν η Μπέτι Ντέιβις αναγκάζεται να μιλήσει στο κενό αντί στο συμπρωταγωνιστή της Χένρι Φόντα, ο οποίος περιμένει τη γέννηση της κόρης του στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς της Τζέιν την ονομάζουν Λαίδη Τζέιν Σέιμουρ εμπνευσμένοι από τη μακρινή απόγονο της μητέρας της, την Τζέιν Σέιμουρ, η οποία ήταν τρίτη σύζυγος του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου του Η`. Η μητέρα της, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, αυτοκτονεί όταν η Τζέιν ήταν μόλις 13 ετών κι ο πατέρας της ξαναπαντρεύεται. Tην ίδια χρονιά, το 1968, αποκτά το πρώτο της παιδί, τη Βανέσσα Βαντίμ.

Με το έργο “Το γαιτανάκι του έρωτα” γίνεται μια από τις πρώτες Αμερικανίδες σταρ οι οποίες εμφανίστηκαν στο σελιλόιντ. Είναι εντυπωσιακό ότι μια τεράστια γυμνή αφίσα κοσμούσε για αρκετό καιρό τη θεατρική περιοχή της Νέας Υόρκης έτσι ώστε να έχει θέα ολόκληρο το Μανχάταν.

Μια ταινία όμως ήταν εκείνη που την κάνει γνωστή. Η θρυλική “Μπαρμπαρέλα” η οποία της ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την επιτυχημένη της καριέρα στη συνέχεια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο klik.gr