Η Τζέφ Μοντάνα, γεννημένη στην Κόρινθο και με σπουδές στη μουσική βιομηχανία, θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στην υπόθεση Λιγνάδη καθώς έχει προσωπικά βιώματα από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη.


Προσπάθησαν να τη βάλουν στη θέση του θύματος

Η Τζέφ δηλώνει πως έχει την ψυχή της καθαρή και κυρίως πως δεν είναι θύμα.

«Βρέθηκα στη θέση του θύματος και γι’ αυτό τώρα αναγκάζομαι ξανά να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μοιραστώ στοιχεία της προσωπικής μου ζωής. Έχω μια ευθύνη. Να αποκατασταθεί, με επιχειρήματα, η αλήθεια για την οποία συζητάμε. Όντως τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα δεν αποτελούν πλειονότητα στην κοινωνία. Είμαστε μια μειονότητα και με όλες μας τις αντιφάσεις, τις ανασφάλειες και τις ιδιαιτερότητες, αξίζουμε. ΑΞΙΖΟΥΜΕ. Και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από αυτήν, τώρα, για να διεκδικήσουμε αυτό το «ΑΞΙΖΩ» με κεφαλαία», δήλωσε η Τζεφ Μοντάνα.

Σχετικά με τον λόγο που στάθηκε αφορμή για να μιλήσει σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη η Τζεφ απαντά:

«Ο κύριος λόγος που κάνουμε είναι γιατί θέλω να αποκαταστήσω την αλήθεια και, βασικά, να ζητήσω από ορισμένα media να μου πουν από πού προέκυψαν συμπεράσματα που με δυσαρεστούν πολύ: Δεν δήλωσα ποτέ ότι θα καταθέσω στην ανακρίτρια ως μάρτυς υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Θα προσπαθήσω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, λοιπόν, για να μη σέρνονται υπόνοιες και να μη βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Με την πρώτη ανάσα που πήρα για να μιλήσω είδα να αναπαράγονται στα media ανακριβείς, ψευδείς ισχυρισμοί».

Το εξώδικο

Έχω στείλει εξώδικο διά του δικηγόρου μου, το οποίο σε γενικές γραμμές αναφέρει ότι:

«Εγώ η Τζεφ Μοντάνα βρίσκομαι στον κατάλογο των μαρτύρων που έχει γνωστοποιηθεί στη 19η ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, εκ μέρους του συνηγόρου ενός εκ των μηνυτών του κατηγορούμενου ηθοποιού».

Ο συνήγορος είναι ο Γιάννης Βλάχος. Επισήμανα στην Τατιάνα Στεφανίδου πως όλα όσα προτίθεμαι να καταθέσω θα τα καταθέσω εκεί όπου η φωνή μου θα έχει ουσιαστική αξία. Δηλαδή ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών οργάνων. Ζητώ ν’ απολογηθούν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν και δημοσίευσαν αυτό το ψέμα (ότι θα καταθέσω ως μάρτυς υπεράσπισης) και παραποίησαν την αλήθεια. Όφειλαν να είναι προσεκτικοί πριν με διασύρουν και ισχυριστούν κάτι αναληθές, το οποίο συνδέεται μάλιστα με μια ποινική υπόθεση ευαίσθητη για την κοινή γνώμη και την ελληνική κοινωνία».

O αγώνας της στηρίζεται στη νέα γενιά

Η τριαντάχρονη Τζέφ γνωστοποίησε πως θα αγωνιστεί κατά των κοινωνικών ανισοτήτων κυρίως για τα νέα παιδιά.

Η «μαύρη» πλευρά της Ιστορίας

«Ο Λιγνάδης» μισούσε τον εαυτό του. Είχε εσωτερικευμένο μίσος για τον εαυτό του. Και ό,τι βγήκε τώρα στην επιφάνεια προέρχεται από αυτή την έλλειψη αποδοχής του εαυτού του. Είναι φρικτό. Μέχρις ενός σημείου το είχα ζήσει κι εγώ, αλλά ευτυχώς κατάφερα και ξέφυγα απ’ αυτό», πρόσθεσε η Τζέφ.

Η ίδια αναφέρει πως γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε μια παράσταση που είχε πάει να παρακολουθήσει ως θεατής.

«Σήμερα είμαι σε θέση να καταλάβω ότι αυτός ο άνθρωπος με έμπλεξε σ’ ένα δίχτυ δήθεν προστασίας και με κρατούσε όμηρο για χρόνια, μέχρι πρόσφατα», τονίζει η Μοντάνα.


Όπως επισημαίνει η ίδια ο Λιγνάδης βασιζόταν στον φόβο και στο νεαρό της ηλικίας της προκειμένου να «φτιάξει αυτό το δίχτυ».

«Σε ηλικία 16 ετών βρέθηκα για πρώτη φορά στο σπίτι του κι εκεί εκείνος επιχείρησε για πρώτη φορά να κινηθεί προς το μέρος μου με σαφή πρόθεση να κάνουμε σεξ. Εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και δεν έκανα. Δεν τον βρίσκω ελκυστικό και δεν τον έβρισκα ποτέ. Παρ’ όλο που γνώριζα τη φύση μου ένιωθα γυναίκα απλά δεν μου άρεσε. Νιώθω ότι εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη ηλικία της εφηβείας μου, χρησιμοποιώντας τις φοβίες που είχα, δικαιολογημένα τότε, για τη σεξουαλικότητά μου, μια και ως διεμφυλική μαθήτρια στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας του 1990 είχα εκπαιδευτεί καλά να καταπιέζω οποιαδήποτε έκφραση της
σεξουαλικότητάς μου και της αλήθειας μου. Αυτό αναγκάστηκα να το μάθω παίζοντας διάφορους ρόλους για να μπορέσω να επιβιώσω. Εν τέλει κανείς άλλος δεν με βοήθησε να σπάσω αυτό το πλέγμα, πάρα μόνον ο εαυτός μου. Όταν ήμουν μικρότερη, όμως, άνθρωποι σαν κι εκείνον εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο που είχα», ανέφερε.

Η εκμετάλλευση του Δημήτρη Λιγνάδη

Εκείνος εκμεταλλεύτηκε τον φόβο της για να την χειραγωγήσει σύμφωνα με την ίδια. Της υποσχέθηκε ότι θα τη γνωρίσει σε διασημότητες εκείνης της εποχής που ήξερε ότι θαύμαζε. Και την έπεισε, ότι θα την προστατεύσει.

«Ο Λιγνάδης μου απήγαγε την ψυχή. Κι εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν σε θέση να αντιληφθώ τι μου συνέβαινε, ούτε να το δηλώσω πουθενά. Αργότερα έμαθα ότι είχε σχέση και με άλλα παιδιά: βρήκα κι άλλους που μου εκμυστηρεύθηκαν ανάλογες ιστορίες. Σήμερα θεωρώ αυτόν τον άνθρωπο συλλέκτη ψυχών. Κι ένα άτομο με εντελώς διαφορετικές αξίες από τις δικές μου. Εγώ έκανα λάθος και παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Οι επιπτώσεις των δικών του αμαρτιών κρίνονται από τη Δικαιοσύνη. Η ηλικία του, οι γνώσεις του, το κοινωνικό του στάτους δημιουργούσαν εκ των πραγμάτων μια συνθήκη που λειτουργούσε ως εργαλείο χειραγώγησης ανήλικων παιδιών. Δεν νοείται όμως συγκατάθεση σε σεξουαλικές πράξεις όταν έχει δημιουργηθεί συνθήκη χειραγώγησης. Ακόμα και άτομα άνω των 15 ετών, όταν εμπλακούν σε ένα τέτοιο «πλέγμα», είναι αδύνατο να συναινέσουν με ελευθερία βούλησης», αναφέρει η Τζέφ.

Η ίδια επισημαίνει πως οι σχέσεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην πορεία της ζωής μας, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ποιους ανοίγουμε την πόρτα της ψυχής μας.

«Εγώ δεν του άνοιξα συνειδητά την πόρτα. Εκείνος την παραβίασε, μπήκε στον δικό μου κήπο και τον λεηλάτησε. Επρεπε να ξαναφτιάξω τα πάντα απ’ την αρχή για να μπορέσω να ζήσω με αρμονία. Πρακτικά μ’ έκανε να πιστεύω πως ό,τι είμαι είναι κάτι φρικτό, δύσμορφο, αφύσικο, κάτι που εγώ πρέπει να κρύβω αλλά εκείνος μπορεί να λεηλατεί. Αυτό μου έδειξε με τη συμπεριφορά του, με το βάρος που με φόρτωνε και με την ικανοποίηση που αντλούσε απ’ αυτό. Με εξουσίαζε», τόνισε.

Η ίδια επισημαίνει πως δεν θα του έδινε ούτε μια ώρα για να συζητήσει μαζί της, διότι δεν το αξίζει.

«Δεν θα του έδινα μία ώρα γιατί δεν την αξίζει. Θα του έδινα ένα λεπτό για να του πω «Είναι ΟΚ να ’σαι γκέι η εφηβοφιλία είναι το πρόβλημα», ελπίζοντας πως θα έχει κάποια τύψη ακόμα και τώρα στη φυλακή, έστω και καθυστερημένα. Ίσως έτσι επιτέλους απελευθερωθεί από τον ρόλο του θύματος με τον οποίο ο ίδιος, μόνος του, δηλητηρίασε τον εαυτό του», κατέληξε η ίδια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr