Στις αρχές του 2018 η  Τζανάν Καφταντσίογλου εξελέγη πρόεδρος του CHP Κωνσταντινούπολης. Έγινε ωστόσο γνωστή ένα χρόνο αργότερα ως σκιώδης αρχηγός της προεκλογικής εκστρατείας του Εκρέμ Ιμάμογλου για το Δήμο της Πόλης.

Λέγεται ότι αν δεν ήταν η 48χρονη γιατρός ο σχεδόν άγνωστος πολιτικός δεν θα εκλεγόταν ποτέ δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως καταφέροντας στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν μια από τις πιο πικρές ήττες της πολιτικής σταδιοδρομίας του. Με τη νίκη του κόμματός της η Τζανάν Καφταντσίογλου έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα.
Η σύγκρουση της πετυχημένης πολιτικού με το πολιτικό κατεστημένο και το κυβερνόν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δεν άργησε.
Λίγους μήνες μετά τη νίκη Ιμάμογλου στη Κωνσταντινούπολη καταδικάστηκε σε σχεδόν επταετή φυλάκιση για «διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας», «αναμόχλευση παθών», «προσβολή προέδρου» και «προσβολή δημοσίων λειτουργών».
Για την καταδίκη της 48χρονης ήταν αρκετές οι αναρτήσεις της στο Twitter μεταξύ 2012-2017. Η ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκανε λόγο για απόφαση-εκδίκηση μετά την εκλογική ήττα στη Κωνσταντινούπολη. Η Τζανάν Καφταντσίογλου άσκησε έφεση.
Η «Δικαιοσύνη Ερντογάν» αντεπιτίθεται
Η τουρκική Δικαιοσύνη ωστόσο επανήλθε με νέες κατηγορίες. Προσάπτει στην επικεφαλής του CHP της Πόλης ότι στήριξε δημόσια τον Σουάτ Εζκγκντά του CHP, ο οποίος έβγαλε φωτογραφία το σπίτι του υπεύθυνου ΜΜΕ της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, για να αποδείξει ότι χτίστηκε χωρίς άδεια κατασκευής, είναι με άλλα λόγια…αυθαίρετο.
Η εισαγγελία κατηγορεί την Τζανάν Καφταντσίογλου για «προτροπή σε ποινική πράξη». Η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει φθάνει τα 10,5 χρόνια.
Ο Ερντογάν θέλει την Καφταντσίογλου στη φυλακή - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα  Online