Απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη γύρω από τις αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με το Μένιο Φουρθιώτη, ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Φαίνεται πως η σήψη και η παρακμή έχει πλέον κατακλύσει το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας και των υπουργικών γραφείων», επισήμανε. «Πριν από λίγους μήνες μαθαίναμε ότι ο κ. Φουρθιώτης εισέβαλε με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας και απειλούσε. Σήμερα βλέπουμε, δημοσίως, να εξευτελίζει τον υπουργό Επικρατείας -στενότατο συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη– και να απειλεί, να εκβιάζει ουσιαστικά, τον κ. Γεραπετρίτη ότι θα δημοσιοποιήσει και άλλες συνομιλίες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εκφυλίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί

«Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής δεν πείθουν κανέναν», σχολίασε, επισημαίνοντας ότι ο εκφυλισμός που παρατηρείται δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση. «Ταυτόχρονα, εκφυλίζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί αλλά και η αξιοπιστία της κυβερνητικής λειτουργίας και της Πολιτείας έναντι των ίδιων των πολιτών», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Αυτό συμβαίνει όταν οι πολίτες μαθαίνουν εμβρόντητοι ότι η κυβέρνηση έχει σχέσεις και επαφές με έναν υπόδικο», πρόσθεσε.

«Πρέπει ο κ. Γεραπετρίτης και η κυβέρνηση να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το ποιες τελικά είναι οι σχέσεις τους με τον συγκεκριμένο κύριο», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του κόμματος, επισήμανε: «ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε μία πρωτοποριακή διαδικασία, κατά την οποία όλα τα μέλη πλέον του κόμματος θα μπορούν να επιλέξουν την ηγεσία τους -και αυτό εν έτει 2022 είναι μια αυτονόητη πολιτική επιλογή».

«Σε καμία περίπτωση δεν προσομοιάζει στις εκφυλιστικές διαδικασίες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον περνά απ’ έξω να καθορίζει τους εσωκομματικούς τους συσχετισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι κόμμα ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου, σε αντίθεση με κόμματα όπως η ΝΔ, η οποία αποτελείται από “βαρόνους”, πολιτικούς φεουδάρχες που καθορίζουν -πίσω από κλειστές πόρτες- στρατηγικές και πολιτικές σχέσεις», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.