Οι θρομβώσεις από το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι σπανιότερες σε σύγκριση με αυτές του εμβολίου της AstraZeneca τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, σχολιάζοντας την προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών στις ΗΠΑ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Είναι ακόμα πιο σπάνιο το φαινόμενο από ό,τι στην AstraZeneca, αν αποδειχτεί ότι υπάρχει σύνδεση των θρομβώσεων με αυτό το εμβόλιο. Φαίνεται ότι χτυπάει περισσότερο γυναίκες, σχετικά νέες. Πολλά φάρμακα, κοινά, που παίρνουμε όλοι μας, κάνουν το ίδιο σύνδρομο.

Συνεχίζουμε να δίνουμε αυτά τα φάρμακα γιατί σώζουν ζωές, έναντι των σπάνιων περιστατικών που μπορεί να προκύψουν.
Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τον εμβολιασμό, γιατί η πιθανότητα να νοσήσει από κορωνοϊό είναι κατά πολύ μεγαλύτερη» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Τζανάκης.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Τζανάκης είπε ότι «με εξαίρεση τους δείκτες των μονάδων και των θανάτων, υπάρχει σταθεροποίηση στις νοσηλείες και στα κρούσματα, μια οριζοντίωση».

«Το κύμα αυτό έχει μεγάλη διάρκεια. Η φάση της επιπέδωσης της καμπύλης θα διαρκέσει κατά πάσα πιθανότητα. Δεν πρέπει να δίνουμε βάση στα κρούσματα, γιατί τώρα με τα self-test θα βλέπουμε μεγάλους αριθμούς» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως «τα self test πρέπει να δοθούν στοχευμένα, όπως έγινε με τα σχολεία».

https://radar.gr/article/97626/i-eyropi-provlimatismeni-gia-to-emvolio-johnson-johnson

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα  και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.