Ο Τζακ Σουίνι, ο φοιτητής από το πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, που πριν από μερικούς μήνες έγινε viral, όταν με δημοσίευση του στο Twitter δήλωνε πως παρακολουθούσε το ιδιωτικό τζετ του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, Έλον Μασκ, … ξαναχτύπα.

Ο 19χρονος νεαρός με νέα του ανάρτηση πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε πως έχει εντοπίσει και παρακολουθεί το αεροσκάφος ενός ακόμη διάσημου δισεκατομμυριούχου, και συγκεκριμένα, του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Σουίνι είναι ο διαχειριστής του ElonJet – λογαριασμός στο Twitter με περισσότερους από 468.000 followers. Η συγκεκριμένη σελίδα, χρησιμοποιεί bots που ανέπτυξε ο νεαρός φοιτητής προκειμένου να κατασκοπεύει και να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή, που βρίσκεται το ιδιωτικό αεροπλάνο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, Έλον Μασκ. Δημιούργησε τον λογαριασμό τον Ιούνιο του 2020 και σύμφωνα με τον ίδιο είναι από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Mr. Tesla.

Βέβαια, εκτός από τον λογαριασμό @ElonJet, ο πρωτοετής φοιτητής έχει δημιουργήσει 15 ακόμη προφίλ στο Twitter τα οποία παρακολουθούν τα ταξίδια τιτάνων της τεχνολογίας, μεταξύ αυτών Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος και φυσικά, του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ωστόσο, ο Σουίνι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαπίστωσε ότι το αεροπλάνο το οποίο έχει εντοπίσει ανήκει στον Ζούκερμπεργκ.

 

https://twitter.com/JxckSweeney/status/1526775247931940864?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1526775247931940864%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newmoney.gr%2Froh%2Fdiethni%2Fo-tzak-souini-xanachtipa-o-fititis-entopise-ke-parakolouthi-to-tzet-tou-zoukermpergk%2F

«Από τον Μάρτιο του 2022, ναυλώνουμε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που ανήκει έμμεσα και εξ ολοκλήρου στον κ. Ζούκερμπεργκ και λειτουργεί από μια ανεξάρτητη εταιρεία ναυλωμένων για επαγγελματικά και προσωπικά ταξίδια του κ. Ζούκερμπεργκ», αναφέρεται στην κατάθεση. Σύμφωνα μάλιστα, με την New York Post, το ποσό που πλήρωσε η  Meta για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της άγγιξε τα 27 εκατομμύρια δολάρια το 2021 – περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματά αυτά, προορίζονται για την «προσωπική ασφάλεια» του διάσημου επιχειρηματία.

Ποιος είναι ο Τζακ Σουίνι

Ο Τζακ Σουίνι ο οποίος βρίσκεται στο πρώτο έτος σπουδών του στο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, φοιτά στο τμήμα Μηχανικών Αεροδιαστημικής. Σύμφωνα με το LinkedIn του, πρόκειται να αποφοιτήσει το 2025. Προηγουμένως, παρακολούθησε μαθήματα του Lake-Sumter State College ενώ παράλληλα, πήγαινε στο Λύκειο South Lake μέσω ενός προγράμματος διπλής φοίτησης.

Πέρυσι, εργάστηκε στην Lunargistics ως ασκούμενος σε αναλυτές δεδομένων και επί του παρόντος δουλεύει για την UberJets ως προγραμματιστής εφαρμογών μερικής απασχόλησης. Η Stratos Jet Charters, μια ιδιωτική εταιρεία τσάρτερ πτήσεων με έδρα το Ορλάντο, εντυπωσιάστηκε αρκετά από το νεαρό. Του προσφέρει δουλειά στην ομάδα ανάπτυξης τεχνολογίας. Η Stratos ανταγωνίζεται στον τομέα τις Wheels Up, NetJets και άλλες υπηρεσίες ιδιωτικών τζετ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζόελ Τόμας, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο φοιτητής διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις αναφορικά με τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο και ο Σουίνι θα μπορούσε να βοηθήσει την Stratos να κάνει «πιο αποτελεσματικές έρευνες στους προμηθευτές και να προβλέψει τους χρόνους πτήσης με μεγαλύτερη ακρίβεια», πρόσθεσε.