Στο όχημα επέβαιναν 31 επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο λεωφορείο, όταν αυτό σταμάτησε για λίγα λεπτά, σε θέση στάθμευσης κοντά στο Μενίδι.

«Όλοι οι επιβάτες ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, διότι η φωτιά δεν εκδηλώθηκε όταν το βαρύ όχημα ήταν εν κινήσει, εκεί δε γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί», ανέφερε ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, Τάσος Τσιμπούλης.

Η φωτιά φέρεται να άρχισε από τη μηχανή του λεωφορείου, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά κάηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τον κ. Τσιμπούλη.

«Δε γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια της φωτιάς και θα περιμένουμε το πόρισμα της πυροσβεστικής. Γεγονός είναι, πάντως, πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ήταν δυσμενής παράγοντας για τη γρήγορη εξέλιξη της φωτιάς. Στο σημείο έσπευσε τάχιστα μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ενώ κανείς από τους επιβάτες, που απομακρύνθηκαν ταχέως, δεν κινδύνευσε.

Οι επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου επιβιβάστηκαν μέσα σε λίγη ώρα σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας που συνέδραμε για τη μεταφορά τους στο νησί, μετά και την παρέμβαση του κ. Τσιμπούλη.

«Όλοι οι επιβαίνοντες συμμερίστηκαν τον οδηγό του λεωφορείου και κανένας δεν αντέδρασε, παρά την απώλεια για πολλούς των αποσκευών τους, καθώς με το «ξέσπασμα» της φωτιάς οι πόρτες των αποθηκευτικών χώρων του οχήματος κλείδωσαν αυτόματα», τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.