Το Twitter κυκλοφόρησε επίσημα τη συνδρομητική του υπηρεσία που ονομάζεται Twitter Blue την Τρίτη στις ΗΠΑ, η οποία χρεώνει τους χρήστες 2,99 δολάρια μηνιαία χρέωση για πρόσβαση σε αποκλειστικές λειτουργίες.

Οι αντιδράσεις ήδη ξεκίνησαν, καθώς πολλοί χρήστες δεν φαίνεται διατεθειμένοι να πληρώσουν για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Περισσότερα από 170.000 tweets έχουν κύριο θέμα τους το Twitter Blue, με την πλειονότητα να σχολιάζει αρνητικά την εξέλιξη αυτή, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που απειλούν να μπλοκάρουν άλλους που πληρώνουν τη μηνιαία χρέωση!

Πολλοί σημειώνουν ότι λειτουργίες, όπως η αναίρεση ενός tweet ή η δημοσίευση βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμες και χωρίς επιπλέον κόστος.

Η αναίρεση Tweet, που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται το μήνυμά τους προτού δημοσιευτεί (μπορεί να ρυθμιστεί χρονόμετρο έως και 30 λεπτών στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κάνουν αλλαγές στην ανάρτησή τους) είναι η λειτουργία που φαίνεται να απασχολεί τους περισσότερους χρήστες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ , ωστόσο, είχε πει στο παρελθόν ότι είναι τεχνολογικά αδύνατο να προστεθεί ένα κουμπί επεξεργασίας και ότι αυτή η δυνατότητα θα κατέστρεφε την «αύρα» του αρχικού σχεδίου του Twitter.

Το Twitter, πάντως, τονίζει ότι η δυνατότητα αναίρεσης Tweet δεν είναι ένα πραγματικό κουμπί επεξεργασίας. Σύμφωνα με το Κέντρο Βοήθειας της εταιρείας, η δυνατότητα αναίρεσης tweet επιτρέπει να ανασύρει κάποιος και να αναθεωρήσει tweets που δεν έχουν αναρτηθεί στο Twitter. Μόλις τελειώσει η περίοδος αναίρεσης, το Tweet είναι ορατό στο κοινό και μπορεί κανείς να το αφήσει, είτε να το διαγράψει, όπως συνήθως γίνεται. Δεν είναι δυνατή η επεξεργασία των tweets που είναι ήδη ορατά στο κοινό.

Μαζί με την αναθεώρηση των tweets, οι χρήστες μπορούν επίσης να αναρτούν βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας, φακέλους σελιδοδεικτών, να διαβάζουν άρθρα χωρίς διαφημίσεις και πολλά άλλα.