Γεύματα που μοιάζουν περισσότερο με μενού ενός ακριβού εστιατορίου και όχι με φαγητό αεροπλάνου σερβίρει η Turkish Airlines.

Η εταιρεία απέδειξε ότι η εποχή του «ψητού κοτόπουλου ή του μοσχαριού» έχει παρέλθει καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μάχονται για να κερδίσουν εκτός από τις καρδιές και τα στομάχια των επιβατών. Ο τουρκικός αερομεταφορέας διατηρεί και στο κομμάτι αυτό το προβάδισμα αφού ψηφίστηκε ως “Best Business Class Catering” στον κόσμο στα βραβεία Skytrax World Airline Awards 2022 και κέρδισε το βραβείο καλύτερου φαγητού και ποτών στην Ευρώπη από την APEX για την περυσινή χρονιά.

Η Turkish Airlines παρουσίασε πρόσφατα τα τελευταία της μενού κατά την διάρκεια των πτήσεών της σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Γνωστοί σεφ και αεροσυνοδοί που εργάζονται για την εταιρεία παρουσίασαν τα νέα πιάτα σε ένα διαφορετικό είδος πασαρέλας. Τοπικές και εποχιακές τουρκικές γεύσεις τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας. «Υπάρχουν πολλά μυστικά πίσω από το catering μας», λέει ο Ahmet Bolat, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines. Και συμπληρώνει: «Πρώτα από όλα, χρησιμοποιούμε σε ποσοστό 80% φρέσκα προϊόντα που καλλιεργούνται στην Τουρκία. Επίσης, χρησιμοποιούμε άριστα καταρτισμένους σεφ… Το φαγητό παρασκευάζεται τοπικά και είναι καθημερινά φρέσκο».

Οι επιβάτες Business class μπορούν να τελειώσουν το γεύμα τους με κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και ποτά με “αντιοξειδωτικές” ιδιότητες για να είναι περισσότερο ανανεωμένοι όταν προσγειωθούν στον προορισμό τους.

Βιώσιμο φαγητό κατά την πτήση

Η χρήση τοπικών συστατικών σημαίνει επίσης υποστήριξη των ντόπιων αγροτών – κάτι που ο Flying Chef Trainer της Turkish Airlines, Emre Gecgel, λέει ότι είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ποιότητας και της γεύσης των πιάτων. Τροφοδοτεί επίσης τη βιώσιμη προσέγγιση της αεροπορικής εταιρείας και στο φαγητό. «Γνωρίζουμε ότι το να είμαστε περισσότερο πράσινοι καθώς και το να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα υλικά όπως πορσελάνη και ανοξείδωτο χάλυβα στις υπηρεσίες μας», λέει ο Emre. «Κάθε αντικείμενο που παρουσιάζουμε στους επισκέπτες μας, είτε πρόκειται για υλικό είτε για συστατικό, προσπαθούμε να είναι από ανακύκλωση ή/και επαναχρησιμοποίηση. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς την καταπολέμηση των σχεδόν 7 εκατομμυρίων τόνων απορριμμάτων καμπίνας που παράγονται από τις αεροπορικές εταιρείες κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της IATA.

Η αύξηση της ελκυστικότητας των γευμάτων στο αεροσκάφος θα βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση των 1,14 εκατομμυρίων τόνων απορριμμάτων τροφίμων ετησίως που παράγονται από το catering εν πτήσει παγκοσμίως.