Οι δείκτες στις αντοχές του Συστήματος Υγείας θα κρίνουν αν τελικά θα εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα υπογράμμισε η Μαρία Τσολιά ,καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνωντου υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι αν παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ αυτός θα είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για ένα αυστηρότερο πλαίσιο.

«Αν γεμίζουν οι ΜΕΘ δεν έχουμε περιθώριο θα πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για τις μεταλλάξεις η κ. Τσολιά ξεκαθάρισε ότι «δεν προτιμούν τα παιδιά», όμως επειδή υπάρχει μεγαλύτερη μετάδοση είναι λογικό, όπως είπε, να ανεβαίνουν τα κρούσματα και σε νεότερες ηλικιακές ομάδες. «Παραμένει χαμηλή η μεταδοτικότητα στα παιδιά,  δεν ισχύει ότι προτιμάει τα παιδιά. Δεν έχουμε αύξηση νοσηλίων σε μικρές ηλικίες», πρόσθεσε.

Στο ενδεχόμενο να φτάσουν ακόμη και 2000 τα κρούσματα έως το τέλος της εβδομάδας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, φάνηκε επιφυλακτική λέγοντας ότι δεν κάνει προβλέψεις αλλά εκτιμά ότι είναι δύσκολο ωστόσο όχι αδύνατο. Πρέπει όπως υπογράμμισε, να βρούμε έναν συνδυασμό τρόπων ώστε να είναι ανοιχτή η κοινωνία, να κινείταιη οικονομία διότι έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία μέσω των εμβολιασμών. «Ελπίζουμε να αποδώσουν τα μέτρα», συμπλήρωσε.