Η καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος όμως παραμένει προσγειωμένος και είναι έχει οριοθετήσει τους στόχους του. Ο Στέφανος δεν κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα και το έδειξε για μια ακόμα φορά στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Νόρι και την κατάκτηση του Lyon Open.

Σε ερώτηση που του έγινε έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας:

«Απ’ ότι ξέρετε δεν έχω πολύ επαφή με την Ελλάδα, διότι μένω στη νότια Γαλλία, αλλά θα ήθελα να στείλω ένα ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στους φιλάθλους του τένις, αλλά σε όσους βρίσκονται στο χώρο του αθλητισμού και παρακολουθούν οποιοδήποτε άθλημα. Θα ήθελα να πω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο γι’ αυτή τη χώρα και ότι κάνω το καλύτερο που μπορώ ώστε να δείξω στους ξένους ότι η Ελλάδα υπάρχει, η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα στον χώρο του αθλητισμού και ότι παρόλο που είμαστε τόσο μικρή χώρα έχουμε μέλλον και δημιουργούμε τον δικό μας δρόμο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους Έλληνες που μου στέλνουν μηνύματα και που μου συμπαραστέκονται. Παρόλο που έχω δεχτεί αρνητική κριτκή στο παρελθόν, δεν νιώθω καμία κακία προς αυτούς, τους αγκαλιάζω και τους αγαπάω”, είπε ο Στέφανος.

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος ανέφερε πως ο μεγάλος του στόχος για το Roland Garros είναι να μπει στην 4άδα: “Στόχος μου στο παριζιάνικο Grand Slam είναι η 4άδα. Από εκεί και πέρα, θα δείξει αν θα μπορέσω να πάω και καλύτερα. Αλλά ο στόχος μου, αυτός που θα μπορέσει να με βάλει πολύ ψηλά στο Race για το Τορίνο, είναι ημιτελικά και πέρα. Οπότε θέλω να μπορέσω να παίξω καλό τένις, ώστε να με οδηγήσει σε αυτό το σημείο, και από κει και πέρα ξεκινάει κάτι καινούργιο.”