Η «έχθρα» μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νικ Κύργιου φαίνεται να συνεχίζεται, καθώς το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης χαρακτήρισε τον Κύργιο ως «διάβολο», αναφερόμενος στη συμπεριφορά του, στους αγώνες. Το σχόλιο έγινε στη νέα σειρά του Netflix, Break Point, η οποία ασχολείται με τους τενίστες που θέλουν να φύγουν από την σκιά των τριών «μεγάλων» του τένις, του Ρότζερ Φέντερερ, του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ραφαέλ Ναδάλ.

Το πρώτο επεισόδιο είχε ως πρωταγωνιστή τον Νικ Κύργιο και για εκείνον, μίλησαν αρκετοί «αστέρες» του τένις, παλαιοί και τωρινοί. Ο Ματέο Μπερετίνι χαρακτήρισε τον Κύργιο ως «ίσως τον πιο ταλαντούχο τενίστα της γενιάς μας», ενώ, ο Τζον ΜακΈνρο τόνισε πως «νομίζω ότι είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης που έχω δει, τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ένας από τους τενίστες που μίλησαν για τον Νικ Κύργιο, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι κακός άνθρωπος, άλλα όταν μπαίνει στο γήπεδο, μετατρέπεται σε διάβολο». Οι δύο αθλητές είχαν έλθει αντιμέτωποι στην διοργάνωση του Γουίμπλεντον πριν μισό χρόνο, με τον Νικ Κύργιο να παίρνει τη νίκη με 3–1 σετ.

Οι ενέργειες του Κύργιου στην αναμέτρηση δεν άρεσαν καθόλου στον Τσιτσιπά, ο οποίος ανέφερε αμέσως μετά ότι «δε μου αρέσουν οι άνθρωποι που υποβαθμίζουν τους άλλους. Έχει μερικά καλά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του, επίσης. Ωστόσο, έχει και μία πολύ κακή πλευρά, που αν εκτεθεί, μπορεί πραγματικά να κάνει πολύ κακό στους ανθρώπους γύρω του».

Ύστερα, είχε προσθέσει πως «πραγματικά, ελπίζω όλοι εμείς οι παίκτες να καταφέρουμε να βρούμε κάτι και να το κάνουμε μία καλύτερη εκδοχή του αθλήματός μας, ώστε να μη γίνεται αποδεκτή, η συμπεριφορά αυτού του είδους». Ο Νικ Κύργιος είχε απαντήσει στον Στέφανο Τσιτσιπά, υποστηρίζοντας ότι «δεν είμαι σίγουρος πώς τον… εκφόβισα.

Αυτός ήταν που χτυπούσε τα μπαλάκια σε εμένα, αυτός ήταν που χτύπησε έναν θεατή (με μπαλάκι του τένις). Δεν έκανα τίποτα. Πέρα από το γεγονός ότι πήγαινα λίγο πέρα – δώθε στον διαιτητή, δεν έκανα κάτι ασεβές προς τον Στέφανο, δε νομίζω».

Διαβάστε ακόμη: